Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2017,
11.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

prosti čas družina otroci

Četrtek, 4. 5. 2017, 11.41

6 let, 7 mesecev

Spravite otroke iz hiše

Oglasno sporočilo

Ugotavljate, da se vaši otroci premalo igrajo zunaj? In da ne preživite dovolj časa z njimi? Niste edini!

Sodobni starši, ki se z nostalgijo spominjajo svojih odrgnjenih kolen in bušk, se namreč spoprijemajo z istim izzivom: kako spraviti otroke iz hiše? In kaj početi z njimi? Imamo nekaj predlogov! Videli boste: od svojih telefonov in računalnikov se bodo na svež zrak odpravili s širokim nasmehom – in se domov vrnili s še večjim. Škoda, če se ne bi potrudili zanje! Škoda, če …

 | Foto:

1. Škoda, če se jim ne bi pomagali izgubiti  
Včasih se je treba izgubiti, da najdeš pravo pot domov. Zato postavite svoje otroke pred izziv in jih iz virtualne resničnosti pošljite na raziskovalno ekspedicijo po soseski. Sebe in njih boste spomnili, da so najzabavnejše tiste igre, ki se jih igramo skupaj!
Preverite, kako

 | Foto:

2. Škoda, če jim ne bi kuhali pod zvezdami
Prava avantura vas čaka zunaj, zato se nikar ne ozirajte na vreme! Le spakirajte nekaj najnujnejših potrebščin in pojdite kampirat! Pripravili smo nekaj nasvetov in trikov, pa tudi nekaj slastnih kuharskih receptov, s katerimi boste ob ognjišču očarali (in seveda nahranili) svoje otroke!
Preverite, kako

Raziskovanje podvodnega sveta s skledo za solato, prižiganje ognja brez vžigalic, kako določiti smer neba brez kompasa, izdelava ribiške palice, zabava za deževni dan, kampiranje z otroki ... Raziščite portal z uporabnimi, zabavnimi in koristnimi idejami– in nato raziščite svet!

 | Foto:

3. Škoda, če jim ne bi pomagali ukrotiti zmaja
Ustvarite najlepšega zmaja in ga spuščajte kot pravi mojstri! Potrebujete le nekaj malega nasvetov, obilo otroške domišljije in ravno prav vetra!
Preverite, kako

 | Foto:

4. Škoda, če jih ne bi poslali v svet
Elektronske igrače ali strgane hlače? Aplikacije na telefonu ali avantura v gozdu? Vaš otrok ima lahko vse – vi pa srečnega otroka! Preprosto uporabite njegovo navdušenje nad tehnologijo in malega raziskovalca zvabite iz digitalnega sveta v naravo. In medtem ko mu lahko pri Geocachingu (geolov) ali opazovanju zvezd pomagajo različne aplikacije, že priprave na vznemirljivo fotografiranje živali ponujajo ogromno možnosti za čisto zabavo!
Preverite, kako

 | Foto:

5. Škoda, če jih ne bi naučili leteti
Kdo zna narediti lepšega? Čigavo leti višje in dlje? Naučite svoje otroke izdelovati papirnata letala in se nato pomerite z njimi! Si upate? Sploh znate? Poiščite videonavodila in predloge (ki jih lahko natisnete) za izdelavo šestih različnih vrst letal, od puščice do jadralnega in akrobatskega letala.
Preverite, kako

 | Foto:

6. Škoda, če jih ne bi naučili pluti
Včasih iz malega nastane res veliko. Veliko zabave! Pokažite otrokom, kako usvojiti vodne tokove bližnjega parka ali gozda s preprosto ladjico, ki bi lahko preplula oceane.
Preverite, kako

 | Foto:

7. Škoda, če jim ne bi pokazali, kaj je adrenalin
Svet je poln čudes, ki navdušujejo naše malčke. Kdo lahko preskoči največjo lužo? Kdo lahko spleza na najvišje drevo? Čigav polž je najhitrejši? Kdo je dovolj pogumen, da preživi noč na vrtu v šotoru brez mamice? Smo že omenili zabavno dirko polžev? Zanjo potrebujete le nekaj polžev, vlažno podlago in nekaj barve. Čigav tekmovalec bo torej v fotofinišu premagal druge?
Preverite, kako

 | Foto:

8. Škoda, če jih ne bi poslali na safari
Nikjer nismo sami – le kaj vse živi z nami in ob nas? Ključ do odgovora je v beli rjuhi, razmočenih tleh, nekaj zelenjave za vabo in legendi živalskih stopinj. Povabite živali na sprehod po vaši rjuhi in naslednji dan preverite, katere so na njej pustile sledi.
Preverite, kako

 | Foto:

9. Škoda, če si ne bi dali duška
Res je, pravil se je treba držati, a zakaj jih ne bi vsake toliko tudi prekršili? Zato odpeljite otroke ven in opazujte, kako si dajejo duška! Naj v škornjih, ki so jih ustvarili sami, skačejo po lužah in se plazijo po blatu! Ne pustite, da bi nekaj neškodljive umazanije preprečilo res hudo zabavo. Otrokom bo noro všeč – vam pa tudi!
Preverite, kako

 | Foto:

10. Škoda, če ne bi gostili superjunakov
Batman pri vas doma? Otroci bodo takoj priskočili na pomoč pri gradnji prebivališča za netopirje!
Preverite, kako

Ne spreglejte