Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poroka

Petek, 6. 3. 2015, 13.25

8 let

Slovenci vse bolj prisegajo na svatbe v naravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tradicionalne poročne svatbe v gostiščih so tudi pri nas vse manj priljubljene, mladoporočenci se raje odločajo za poroke v naravi ali drugih neobičajnih prostorih.

V zadnjem letu in pol se tudi pri nas spreminjajo trendi prirejanja svatb. Vedno več parov se namreč odloča za poročne zabave v naravi ali v zanimivih prostorih, ki jih na prvo žogo ne povezujemo s porokami.

"Večinoma se pari v toplejših mesecih odločajo za svatbe v naravi, na gozdnih jasah, ob jezeru ali potoku," svoje izkušnje opisujejo v podjetju Supercatering, kjer organizirajo poroke pod geslom Super poroka kjerkoli. Najbolj nenavaden prostor, ki so ga spremenili v prizorišče svatbe, je železniški muzej.

Belo klasiko nadomešča vintage slog

Ko gre za dekoracijo ali temo svatbe, tradicionalno belino prehiteva priljubljeni starinski, vintage slog.

Tega dosežejo z dekorativnimi dodatki, ki so videti kot iz babičine skrinje: stare knjige, čipkasti prtički, različne vaze, starinski ključi in jedilni pribor, obrabljen les … Tudi cvetlični aranžmaji niso več tako strogi kot včasih, spomladi in poleti prevladujejo šopki iz poljskega cvetja.

Priljubljeni samopostrežni bifeji

Zaradi vse bolj nenavadnih idej mladoporočencev je vse več povpraševanja tudi po cateringu. Na tak način lahko poroko priredijo praktično kjerkoli.

Vedno manj parov se odloča za klasično strežbo v gostiščih, bolj so priljubljeni samopostrežni bifeji, iz katerih si lahko vsak gost izbere, kaj bo jedel.

Tak način postrežbe hrane je priljubljen tudi zato, ker je lahko tako vzdušje bolj sproščeno, v slogu piknika.

Presne tortice in pite namesto večnadstropnih tort

"Pari želijo čim bolj raznoliko ponudbo hrane, vse več pa jih povprašuje po presni hrani in podobnem," pravijo v podjetju, ki skupaj s sodelavci in podizvajalci poskrbi za vse – od dekoracije prostora do hrane.

Tudi poročne torte niso več standardne večnadstropne, pari so vse bolj domiselni. Na eni od zadnjih porok, ki jih je organiziral Supercatering, so namesto s torto postregli z različnimi pitami. "Nenavadno, a izpadlo je zelo lepo."

Ne spreglejte