Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2016,
20.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Rio 2016 olimpijska vas seks športniki olimpijske igre

Torek, 16. 8. 2016, 20.22

6 let, 7 mesecev

Seks in olimpijske igre: kot da bi bili na maturantskem izletu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Rio - olimpijska vas | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kaj se zgodi, ko na eno lokacijo, kakršna je olimpijska vas, naseliš na tisoče mladih in postavnih ljudi z vsega sveta? Dejstvo, da na olimpijskih igrah že od leta 1992 delijo kondome, je dovolj zgovorno.

Po škandalu, ki sta ga pretekli konec tedna zakuhala brazilska skakalka v vodo in njen kajakaški sonarodnjak, se znova ogromno govori o domnevno zelo vročem dogajanju v posteljah olimpijske vasi. Pravzaprav vroči dogodki niso domnevni, mnogi športniki so že v preteklih letih odkrito povedali, da se olimpijci množično predajajo strastem.

"Če kakšen športnik pravi, da ne ve, kaj se dogaja v olimpijski vasi, laže sam sebi," je neimenovan olimpijski prvak za CNN izjavil med igrami v Londonu leta 2012. "Športniki vedo, osebje ve, tudi mediji vedo, to ni skrivnost. Seks je del olimpijskega duha, čeprav Mednarodni olimpijski komite tega ne bo priznal. Kaj mislite, zakaj razdelijo toliko kondomov?"

"Praznujte s kondomom!" sporoča avtomat za kondome v olimpijski vasi v Riu. | Foto: Getty Images "Praznujte s kondomom!" sporoča avtomat za kondome v olimpijski vasi v Riu. Foto: Getty Images

Brezplačni kondomi so del tradicije v olimpijski vasi že od leta 1992, ko je olimpijske igre gostila Barcelona, letošnja zaloga v Riu pa po poročanju CNN šteje kar 450 tisoč kosov.

Rio 2016

V Riu so za varne spolne odnose športnikom zagotovili 450 tisoč kondomov, med katerimi je tudi sto tisoč ženskih različic. V to številko pa niso vključeni kondomi, ki so jih svojim športnikom razdelili nacionalni olimpijski komiteji. Avstralci so denimo svoje reprezentante opremili s "super močnimi" kondomi, ki naj bi bili še posebej učinkoviti pri obrambi pred okužbo z virusom zika.

Zimske olimpijske igre v Sočiju so sovpadle z razmahom mobilne aplikacije Tinder - za lažje iskanje priložnostnih partnerjev. | Foto: Reuters Zimske olimpijske igre v Sočiju so sovpadle z razmahom mobilne aplikacije Tinder - za lažje iskanje priložnostnih partnerjev. Foto: Reuters

Soči 2014

V olimpijski vasi na zadnji zimskih igrah so športnikom razdelili "le" sto tisoč kondomov, res pa je, da je v Sočiju tekmovalo slabih tri tisoč športnikov, medtem ko jih je v Riu več kot 11.500. Leto 2014 je bilo sicer tudi čas, ko se je množično razmahnil Tinder, mobilna aplikacija za iskanje (priložnostnih) partnerjev.

London 2012

Med londonskimi olimpijskimi igrami so naslovnice svetovnih medijev ves čas polnili naslovi o razvratu v olimpijski vasi. Ameriška nogometna golmanka Hope Solo je poskrbela za eno najbolj odmevnih izjav, ko je za ESPN dejala: "Videla sem ljudi, ki so seksali kar na prostem. Na travi, med zgradbami ... to so opravili kar tam," je dejala. Ameriški plavalec Ryan Lochte pa je še pred začetkom iger izjavil: "Med prejšnjimi olimpijskimi igrami sem imel dekle - velika napaka. Zdaj sem samski, tako da bo v Londonu verjetno res dobro. Komaj čakam."

Ameriški plavalec Ryan Lochte je v London prišel dobro pripravljen - torej samski. | Foto: Getty Images Ameriški plavalec Ryan Lochte je v London prišel dobro pripravljen - torej samski. Foto: Getty Images

Vancouver 2010

Ameriški deskar na snegu Scotty Lago je olimpijske igre v Vancouvru, na katerih je osvojil bronasto medaljo, zapustil predčasno, potem ko je spletni tabloid TMZ objavil fotografije, na katerih je neka oboževalka poljubljala in grizla njegovo medaljo, ki mu je visela s pasu. ESPN pa je takrat poročal, da je v neposredni bližini olimpijske vasi šest športnikov - "nekaj Nemcev, Kanadčanov in Avstrijcev" - priredilo orgije v džakuziju.

Peking 2008

Nekdanji olimpijec Matthew Syed je v komentarju za Times pisal o "festivalu seksa" v Pekingu. "Olimpijci morajo pokazati nenaravno močno disciplino, ki se pred tekmo le še stopnjuje. Le kako drugače bi se nato sprostili kot z vulkanskim izbruhom hedonizma, ki so ga morali zadrževati," je zapisal v članku z naslovom Več seksa kot na Woodstocku. Prej omenjena nogometašica Hope Solo pa je leta 2012 povedala, da je v Pekingu spala z nekim zvezdnikom, ki ga ni hotela imenovati.

Med najbolj iskrenimi pričevalkami vročega dogajanja v olimpijskih vaseh je bila ameriška nogometašica Hope Solo. | Foto: Getty Images Med najbolj iskrenimi pričevalkami vročega dogajanja v olimpijskih vaseh je bila ameriška nogometašica Hope Solo. Foto: Getty Images

Salt Lake City 2002

Mormonska prestolnica v ameriški zvezni državi Utah sproščenemu vzdušju v olimpijski vasi ni bila naklonjena, zaradi brezplačnih kondomov so celo organizirali proteste. "To bi morali biti odrasli ljudje, ki svoje države zastopajo na pošten in spoštljiv način," je takrat o športnikih in predstavnikih olimpijskega komiteja dejal republikanski politik Bill Wright, ki je bil eden najglasnejših kritikov deljenja brezplačnih kondomov v olimpijski vasi.

Sydney 2000

V Sydneyju so bili organizatorji olimpijskih iger prepričani, da bodo s 70 tisoč kondomi pokrili potrebe olimpijcev - po enem tednu so jih naročili dodatnih 20 tisoč. Najbolj odmevno zgodbo s teh iger je povedal ameriški metalec kopja Breaux Greer, ki je novinarjem zaupal, da je imel vsak dan spolne odnose s tremi ženskami, dvema olimpijkama in eno turistko.

Sproščeno vzdušje v olimpijski vasi v Atlanti | Foto: Getty Images Sproščeno vzdušje v olimpijski vasi v Atlanti Foto: Getty Images

Atlanta 1996

"Ko sem prvič stopila v menzo olimpijske vasi, sem najprej zagledala dva francoska rokometaša, oblečena le v nogavice, čevlje, ščitnik za moda, kravato in klobuk, ki sta hranila eden drugega. Lahko sem se le vprašala, kam, za vraga, sem prišla," je svoje spomine na olimpijske igre v Atlanti za ESPN strnila ameriška nogometašica Brandi Chastain, njena kolegica Julie Foudy pa je dodala: "Podobno je srednješolski menzi, med kosilom smo se ves čas opazovali, jaz pa sem se spraševala, zakaj sem poročena."

Lilllehammer 1994

Za najbolj zaželene tudi v olimpijski vasi veljajo športniki, ki so osvojili medalje - in tega se zavedajo. Ameriška smučarka Carrie Sheinberg je za ESPN povedala, da sta jo nemška tekmovalca v bobu v posteljo vabila s svojo zlato medaljo. "Jasno sta mi dala vedeti, da sta pripravljena medaljo menjati za kakšne druge usluge," je dejala Sheinbergova, ki pa je, kot je dodala, ponudbo zavrnila.

"V tistih dveh tednih in pol sem seksal več kot v celotnem mojem življenju do olimpijskih iger," je dogajanje v Barceloni opisal nekdanji igralec namiznega tenisa Matthew Syed. | Foto: Getty Images "V tistih dveh tednih in pol sem seksal več kot v celotnem mojem življenju do olimpijskih iger," je dogajanje v Barceloni opisal nekdanji igralec namiznega tenisa Matthew Syed. Foto: Getty Images

Barcelona 1992

Britanec Matthew Syed, ki je kot novinar pisal o razvratu na olimpijskih igrah v Pekingu, ga je kot olimpijec - igral je namizni tenis - izkusil tudi iz prve roke. "V tistih dveh tednih in pol sem seksal več kot v celotnem mojem življenju do olimpijskih iger," je povedal o igrah v Barceloni, kjer so organizatorji tekmovalcem prvič delili brezplačne kondome.

Ne spreglejte