Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ljubezen ljubezen prvi zmenek partnerstvo

Torek, 25. 3. 2014, 18.34

8 let

Sedem stvari, ki jih nikoli ne recite na prvem zmenku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večina od nas od prvega zmenka veliko pričakuje. A kaj hitro se lahko zgodi, da vas trenutek nepazljivosti pahne v obup. Zatorej pazite, kaj boste rekli na prvem zmenku.

Dolge priprave in ure razmišljanja, kaj obleči. Pogovori s prijatelji in izbira pravih kavbojk. Tako ženske kot moški razmišljamo o tisočerih stvareh, preden gremo na prvi zmenek z osebo, ki nam je res všeč. Pa ste kdaj pomislili, česa ne smete reči na prvem zmenku? Če si želite, da se prijeten večer prevesi v noro noč in morda postane začetek dolgotrajne zveze, se izognite napakam, saj lahko te še kako pogumno vplivajo na mnenje o vas.

Spominjaš me na bivšega (bivšo)! Ne, ne, ne in še enkrat odločno ne! Tega stavka oseba na prvem zmenku ne sme in noče slišati. Kako nespametno dejanje. S temi besedami osebi, ki je z vami, poveste, da še vedno niste pozabili prejšnjega partnerja ali partnerice, obenem pa se nihče izmed nas noče primerjati z duhovi preteklega življenja. In ne, na prvem zmenku ne sme biti niti najmanjše omembe bivšega. Pa tudi na drugem in na tretjem raje ne.

Poročila bi se! No, pa smo tam. Če boste na prvem zmenku razlagali o tem, kako obupno si želite skočiti v zakonski jarem, boste osebi na drugi strani mize dali vedeti, kako obupano iščete kandidata za moža. Še tako resnega moškega lahko takšno izpovedovanje obupa na prvem zmenku prestraši in kaj lahko se vam zgodi, da vas ne bo več poklical. Pa bi vas. Ampak se vas je ustrašil. Če mislite, da je pogovor o tem, koliko otrok bi imeli in kako jim bo ime, primeren za prvi zmenek … Ne, no!

Lepša si na Facebooku Ne boste verjeli, kako odbijajoče lahko zveni, če ji poveste, da je na slikah na Facebooku videti bolje kot v resnici. Auč! Če ste slučajno na zmenku na slepo, je prav, da ste se prej pozanimali o lepotici, ki jo boste spoznali, a če ji boste to dali vedeti, spet ne bo prav. Saj nočete, da vas vidi kot manijaka, kajne? Prava mera prijaznosti, iskrenosti in pogledov bo za vsako žensko dovolj, da boste v njej zbudili zanimanje, nikar pa se ne prenaglite in ne hvalite preveč njenega družabnega omrežja, tudi to je lahko na prvi pogled videti nevarno.

Upam, da imaš dovolj denarja No, ta je pa lepa. Saj so kavalirji še živi, a jasno in glasno povedati, da ženska ne bo plačala, mu da vedeti, da ste razvajeni in navajeni, da moški plešejo okoli nas. In verjemite nam, nobenemu moškemu to ni všeč. Poleg tega bo takšno ravnanje videti le kot še ena priložnost za brezplačen obrok. Kar vprašajte se: je to res potrebno?

Ljubim te! Mislite, da bo ušel, če mu ne boste rekli, da ga ljubite? Kje pa! Daleč od tega! Besedna zveza ljubim te v zvezi dveh ljudi spremeni marsikaj. Namenjena naj bi bila nekomu, ki ga imate zares radi, ki ga ljubite. Tega, roko na srce, ne morete vedeti na prvem zmenku. Moški so znani po tem, da jih je pri takšnih izjavah bolj malo v hlačah in da tudi zato ta magični "ljubim te," jemljejo tako zelo resno. Previdno torej z izkazovanjem ljubezni. Bodite raje nekoliko nedostopni, saj tisto, kar je servirano na pladnju, pač ni zanimivo. Prihranite besede za takrat, ko boste to zares čutili.

Izvoli moj ključ Ljuba duša, saj vendar ni vaša čistilka ali hišna pomočnica, da ji boste na prvem zmenku zaupali ključ. Če se že odloči, da pri vas preživi noč po zmenku, to še ne pomeni, da bo tudi živela pri vas ali z vami, niti najmanj pa ni potrebno, da ji takoj daste v roke svoj rezervni ključ vhodnih vrat. Verjemite, da so takšne prenagljene ponudbe še kako odbijajoče. Pa še nekaj: niste nikoli slišali, da je kdo prav zaradi nepremišljenega dajanja ključev v roke bežnih znank ostal brez vsega?

Ne pokliči me Če boste fantu po zmenku rekle, naj vas ne pokliče, si bo mislil dvoje: ali ima v življenju drugega in išče le avanturo ali pa z menoj preprosto noče imeti opravka. Kakorkoli, zakaj bi nekomu, ki vam je všeč, sploh prepovedali telefonske klice? Seveda je zgodba povsem drugačna, če vam zmenek ali moški ni bil všeč. V tem primeru si zasluži obrazložitev, zakaj vam ni bil všeč, in prijazno slovo. Tudi vi bi se želeli posloviti na lep način, kajne?

Ne spreglejte