Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2014,
12.36

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nebesna znamenja horoskop horoskop poletje

Nedelja, 1. 6. 2014, 12.36

2 tedna, 1 dan

Poletni horoskop 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še pred prvim skokom v morje si preberite svoj poletni horoskop in odkrijte, kaj lepega vam prinašajo zvezde. Eno je gotovo: poletje pred nami je svetlo, veselo in energično. Uživajte!

OVEN (21. mar–20. apr) Poletje se bo letos kar malo obiralo, preden vas bo počastilo s svojim prihodom, ko pa bo to storilo, se boste razcveteli in zaživeli s polnimi pljuči. Junija boste še vedno zelo obremenjeni s partnerskimi odnosi, čaka vas nekaj bolj ali manj prijetnih poslovnih presenečenj, bodite obzirni v komunikaciji z drugimi. Nikakor ne boste našli miru pod soncem, prilagajanje vas bo začelo utrujati, saj si konec koncev kdaj morate dati duška. Konec meseca in na začetku julija boste vseeno imeli več sreče v ljubezni, spogledljivi boste, družabni, zgovorni. Če ste samski in zaljubljeni, si boste močno prizadevali, da vam v odnosu uspe, sicer pa ne skrbite. Prelomna datuma poletja za ovne sta 16. julij, ko Jupiter prestopi v znamenje leva in poskrbi, da se zabava šele zares začne, in 26. julij, ko Mars (končno) prestopi v znamenje škorpijona. Nenadoma boste zmogli vse, česar prej niste, poslovno boste izstopali zaradi kreativnosti, v ljubezni pa bodo iskre frčale na vse strani. Strastni boste v vsem, kar boste počeli, in v tem noro žarečem razpoloženju boste nadaljevali ves avgust. Ko se boste septembra ozrli nazaj, boste med najbolj zadovoljnimi zodiakalnimi znamenji. Poletna ljubezen: škorpijon, oven, lev Pomembni datumi: 16. 7., 26. 7., 13. 8.

BIK (21. apr–21. maj) Vaša vladarica Venera bo skoraj ves junij prehajala znamenje bika in vam tako natrosila precej sreče v ljubezni, prav tako ne smete zanemariti njenega pozitivnega vpliva na vaše poslovne zadeve, zato bo življenje preprosto lepo. Od konca junija boste nekoliko bolj nemirni in živahni kot običajno, saj stvari ne bodo vedno tekle, kot ste si zamislili. Treba se bo navaditi na presenečenja in hitro menjavanje razpoloženj, kar za vas ni tako preprosto, a potrpite do 19. julija, ko se bodo stvari na splošno umirile. Sebi na ljubo boste spet postali manj razsipni in bolj zbrani pri delu, v ljubezni pa se bodo stvari same postavile na svoje mesto. S partnerjem se lahko ponovno zbližate, na splošno bo obdobje do 12. avgusta čas nežnosti, ki pa vendar ne bo ušel zvezdnim spremembam. Mars vam jo bo s prestopom v znamenje škorpijona lepo zagodel ‒ naklonil vam bo veliko moči, volje in strasti, pa tudi veliko mero posesivnosti, ljubosumja in nezaupanja. Partnerstvo bo na udaru, zato si ne dovolite, da bi vas obvladala jeza in bi naredili nekaj, za kar bi vam bilo žal. Ranjen ponos na eni ali drugi strani naj vam ne pokvari počitnic, ki si jih zaslužite. Poletna ljubezen: bik, rak, devica Pomembni datumi: 16. 7., 19. 7., 18. 8.

DVOJČKA (22. maj–21. jun) Junij boste poslovno začeli zadržano, zato pa boste toliko bolj aktivni v ljubezni, željni avantur ali vsaj razbijanja rutine. Od partnerja boste pričakovali veliko, hkrati pa boste sami večkrat zadržani, kar lahko privede do prepirov. V službi se bodo zadeve dodatno zapletle, drugače ne bo šlo, saj se boste premalo posvečali delu, zato se pripravite, da boste delali nadure, popravljali napake in podobno. Saj se boste trudili, a kaj, ko vam bo v resnici po glavi hodila sama romantika ter nagajala vaši zbranosti. Veliko lepih trenutkov vas čaka v sredini julija, če ste samski, pa boste flirtali do konca in naprej, seveda z željo, da bi se iz tega rodilo kaj več. Mir boste imeli tudi pred poslovnimi in finančnimi težavami, zato je to odličen čas za prijeten dopust v dvoje ali v družbi. Pa ne pozabite vzeti s seboj kakšne knjige ali elektronskega bralnika! Avgust vas bo sprejel z odprtimi rokami in vam ponudil obilo zabave, veselih druženj, novih poznanstev ali utrjevanje starih, skratka ne bo vam dolgčas. Velik izziv bo, kako ne zapraviti vsega, kar imate na tekočem računu, preden se bo sredi meseca spet vrnila vaša razumskost in vas pripravila na jesen. Poletna ljubezen: levi, tehtnice, raki Pomembni datumi: 7. 6., 24. 6., 1. 8.

RAK (22. jun–22. jul) Junija boste še vedno uživali v zavetju Jupitra, ki bo skrbel za vaše blagostanje na več področjih hkrati. Dela vam ne bo manjkalo, zato ni treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo denarja za dopust, kar pa ne pomeni, da z njim ne ravnajte previdno. Nasprotno, pojavijo se lahko izdatki, ki jih niste pričakovali, vseeno pa lahko zmanjšate njihov obseg. Nad ljubezenskim življenjem se ne boste pritoževali, čeprav bo tu in tam spominjalo na rutino. Julij bo tja do sredine nekoliko zmeden in nestrpen mesec, nemirni boste, ker vam ne bo uspelo nadzirati vseh stvari okoli sebe, a pozneje se bo to spremenilo. Osemnajstega julija v znamenje raka vstopi Venera, ki bo poskrbela za veliko čarobnih trenutkov do polovice avgusta. Zavladala bo romantika, ki vam bo spodnašala tla pod nogami, kar je idealno za dopust v dvoje ali v družinski zasedbi. K vročici bo svoje prispeval tudi Mars, ki 26. julija nastopi v znamenju škorpijona, kar vas bo pognalo v ljubezenski napad ne glede na to, ali ste samski ali v zvezi. To je tudi odličen čas, da se odpravite na dopust, še najbolje v tujino, v vroče, vroče kraje ob morju. Avgusta pazite na denarnico, pretirana zapravljivost bi ji lahko škodila. Poletna ljubezen: škorpijon, rak, lev Pomembni datumi: 14. 7., 17. 7., 19. 7.

LEV (23. jul–23. avg) Junija še ne boste vedeli, kako veličastno obdobje imate pred seboj, saj boste prezaposleni s hitenjem, ker gredo stvari prepočasi, vam pa to ne bo ustrezalo. Nemir boste uravnotežili s sproščanjem na ljubezenskem področju, avanturam se boste težko upirali, kar lahko ima neprijetne posledice. Julija boste čakali na svojo poslovno priložnost in jo dočakali, ko bo Jupiter na polovici meseca prestopil v vaše znamenje in vam prinesel razcvet, za katerega ste se tako trudili. Pred vami je več kot leto dni, ko lahko izrazite vse svoje potenciale, vso svojo ustvarjalnost in sposobnost vodenja, leto, v katerem se lahko razvijete in povzpnete višje. Kljub vsemu temu boste v ljubezni nekoliko bolj zadržani, kar pa še ne pomeni, da v vas ne tli strast, le dali ji boste priložnost, da dozori. Obdobje od 13. do 22. avgusta, ko si bosta roke podajala Venera in Jupiter, naj mineva v romantični idili, ki se je boste še dolgo spominjali – tudi če imate družino, si vzemite nekaj dni v dvoje. Čas od 22. avgusta do začetka septembra bo skupaj s koncem poletja prinesel nekaj napetosti v družinsko ozračje. Ne dovolite si, da vas kdo prepriča o čem, česar ne verjamete. Poletna ljubezen: lev, strelec, škorpijon, oven Pomembni datumi: 16.7., 23. 7., 12. 8.

DEVICA (24. avg – 22. sep) Junija še ne boste v pravi formi, saj vam bo nagajal Merkur, ki se bo pomikal nazaj, kar v praksi pomeni, da se boste pogosto srečevali s stvarmi, na katere ste že pozabili, pa so spet priplavale na površje. Pritisk boste občutili predvsem na poslovnem področju, kjer vas čakajo tudi spremembe, morda sprememba položaja, novi sodelavci ... Da ne bi obupali, bo skrbela Venera, ki vas bo romantično presenečala ‒ čas je, da znova zapeljete partnerja ali spoznate nekoga novega, s katerim boste vkorakali v vroče poletje. Začetek julija bo zato zelo družaben, v sredini meseca pa se boste umirili v odnosu in ne boste več iskali avantur, ampak nežno ljubezen na dolge proge, ki jo potrebuje Venera v znamenju raka. Konec julija vam bo pri tem v pomoč Mars, ki vstopi v znamenje škorpijona, kar vam bo koristilo pri zapeljevanju in pri ohranjanju strasti, če ste že v odnosu. Namig za samske: ljubezni ne iščite daleč naokoli, ampak se ozrite po svoji okolici! Avgust bo za vas odločno prevroč, naj gre za posel ali zasebno življenje. Merkur v znamenju leva vas bo gnal v višave, ki si jih niti ne želite, zato boste imeli občutek, kot da si nikakor ne morete odpočiti. Pa se lahko ‒ po 15. avgustu boste lažje in mirneje zadihali, zato pogumno na dopust! Poletna ljubezen: rak, škorpijon, bik Pomembni datumi: 6. 6., 23. 6., 26. 7.

TEHTNICA (23. sep–23. okt) Za zdaj v odnosih še težko dihate, morda vas duši partner, morda pa le potrebujete nekaj zabave, na katero se pripravite proti koncu junija, ko Venera prestopi v dvojčke. Imenitno obdobje začinite z druženjem, novimi ljudmi, morda celo krajšim potovanjem, steklo vam bo tudi na poslovnem področju ‒ s pametnim govorjenjem lahko dosežete več kot z garanjem, vsaj do sredine julija. Julij bo na splošno zelo pomemben mesec za tehtnice, saj Mars vstopi v znak škorpijona in jih prebudi iz mrtvila. Začel se bo boj za položaj in denar, nastopali boste več kot odločno in drzno, zato uspeh ne more izostati. Morda se celo odločite za menjavo službe ali pa posežete po napredovanju. Zaradi Venere v znamenju raka boste samski postali bolj pogumni, ko vam bo nekdo padel v oko. Prihajajo tudi nove poslovne priložnosti, zato ne oklevajte, ampak bodite med prvimi, ki se bodo zagrebli zanje. In ne nazadnje: na polovici julija Jupiter preide v znamenje leva, kar vam bo dalo dodatnega vetra v krila. Imeli boste več energije in samozavesti, privlačni boste za tri, preprosto žareli boste kot že dolgo ne. Če je mogoče, se na zaslužene počitnice odpravite v prvi polovici avgusta, saj vas bodo kmalu začele klicati nove delovne obveznosti. A kaj bi to! Venera v levu se vam smehlja, vas zapeljuje in prinaša sonce v ljubezensko življenje. Poletna ljubezen: lev, dvojček, strelec Pomembni datumi: 22. 6., 14. 7., 26. 7.

ŠKORPIJON (24. okt–22. nov) Čeprav bo vaš prijatelj Mars še junija in skoraj ves julij potoval po znamenju tehtnice, se nad svojo učinkovitostjo ne boste mogli pritoževati, saj vam bo pomagal Saturn, ta je že nekaj časa v znamenju škorpijona. Zaradi njega vam ne primanjkuje vztrajnosti in potrpežljivosti, čeprav ‒ roko na srce ‒ pod površjem že brbota neizživeta energija, ki sili ven. Okoli 20. julija se bodo stvari začele drastično spreminjati, Venera bo potovala po znamenju raka, vas omehčala in naredila bolj dovzetne za romantiko. Če ste samski, se lahko tja do sredine avgusta močno in resno zaljubite, vezani pa boste bolj romantično zadihali po 26. juliju, ko Mars končno prestopi v vaš znak in naredi veselico na ljubezenskem področju. Drugače povedano, nihče se vam ne bo mogel upirati in tudi vi boste hoteli uživati! Če k temu prištejemo še energijo Jupitra v levu, je jasno, da boste izstopali, tudi poslovno, vendar previdno: če nimate dobrih razlogov, zakaj se upirati avtoriteti, ne silite v nesporazume, saj se boste opekli. Raje poiščite drug način, kako izraziti svojo kreativnost. Morda vas čaka tudi višji položaj, od koder bo razgled na kariero lepši, ampak hkrati na ogled vsem, zato boste morali paziti na vtis! Od sredine julija do polovice avgusta je idealen čas za počitnice, saj veste, nekje ob vodi, limonadi, pivu in plaži. Poletna ljubezen: rak, škorpijon, tehtnica Pomembni datumi: 21. 7., 26. 7., 16. 8.

STRELEC (23. nov–21. dec) Pred vami je čudovito poletje, ki ga boste najprej zaslutili v nežnih obrisih, saj boste prezaposleni, da bi ga lahko takoj opazili. Naporno bo v službi, saj boste pogosto koga nadomeščali ali si nabirali nadure, lahko pa, da boste imeli veliko dela z urejanjem (tujih) financ. Prva polovica julija bo stresna tudi v ljubezni, s partnerjem se lahko pošteno sprete, samske pa lahko preseneti le bežna avantura. Naj vam vse to me vzame poguma, saj bo Jupiter 16. julija prestopil v znak leva in vaše življenje napolnil s srečo, veseljem, zabavo, sprostitvijo, povečale se bodo možnosti za potovanje v tujino in odkrivanje novih kultur. V ljubezni boste nekoliko bolj zadržani do polovice avgusta, potem pa vas čaka obdobje neizživetih strasti ‒ vsi bodo lahko občudovali vašo srečo, saj se Venera in Jupiter skupaj v levu pač ne moreta skriti. Živeli boste na veliki nogi, kar v teh časih ni najbolj pametno, a Mars v znamenju škorpijona bo poskrbel, da boste imeli veliko dela in da boste pravočasno vklopili varčevalni mehanizem. Avgust bo v vseh pogledih vroč mesec, v katerem bi lahko uživali do onemoglosti, če vas ne bi za rokav pocukalo delo. Poletna ljubezen: lev, tehtnica, oven Pomembni datumi: 16. 7., 13. 8., 18. 8¸.

KOZOROG (22. dec–20. jan) Če so vsa druga znamenja že nekoliko utrujena od Saturna v škorpijonu, tega za vas ne moremo reči, saj imate od njega preveč koristi. Daje vam vztrajnost, požrtvovalnost in pomaga vašemu poslovnemu nagonu, ko je treba izbrati ljudi, ki vam bodo pomagali do cilja. A vseeno bodite do druge polovice julija pripravljeni na nepričakovane dogodke oziroma si vzemite čas za obveznosti, ki se vedno znova vračajo nedokončane. Julij ni idealen mesec za ljubezen, kar zadeva kozoroge, pa vendar boste pod vplivom Venere v dvojčkih živahno raziskovali okolico in si morda privoščili avanturo. Ko pa prestopi v raka, vam bo pogum kar nekoliko splahnel in se boste držali bolj zase. Ne boste si želeli tvegati strtega srca, a kaj ko tudi vi niste imuni proti poletnemu soncu, ki človeku zamegli presojo, poleg tega pa bo v znak škorpijona prestopil še Mars, ki vas bo skupaj s Saturnom naredil skrivnostno zapeljive, prinesel bo pridih neubranljive erotike. Obdobje od 20. avgusta do konca meseca bo poudarjeno strastno, zelo družabno in zelo intenzivno v doživljanju sveta. O delu ne boste razmišljali, kolikor je to za kozoroga sploh mogoče, zato pa se boste zelo razveselili novih poslovnih izzivov v drugi polovici avgusta. Dela bo še preveč! Poletna ljubezen: škorpijon, devica, riba Pomembni datumi: 21. 7., 26. 7., 20. 8.

VODNAR (21. jan–18. feb) Kar zadeva vas, se je poletje že začelo, vreme gor ali dol, zabavati se znate zmeraj in povsod. Kriv bo predvsem vpliv Venere v dvojčkih in Marsa v tehtnici, ki vas bo spremenil v najbolj živahne in izvirne romantike na planetu. Ne boste se branili kratkih avantur, še manj pa resne ljubezni. Kljub temu ne pozabite na delo, ki bo naplavilo nedokončane obveznosti, in se jih lotite, preden se poletje zares začne. Julija boste lomili srca svojih občudovalcev, dokler Venera ne prestopi v znamenje raka in vas naredi bolj zadržane, svoje pa bo prispeval tudi Jupiter v levu, ki bo obremenil vaše odnose z napetostjo, pretirano trmo in ponosom. Sebi in partnerju boste dokazovali, kako neodvisni ste lahko in kako zelo ljubite svojo svobodo, vendar imejte v mislih še koga drugega, ne samo sebe, če si želite vsaj malo partnerske sreče. V poslovnih odnosih se boste s težavo prilagajali nadrejenim oziroma iskali rešitev, kako bi vam to najlepše uspelo. Nasvet: dokazujte se z delom, ne s prepirljivostjo, pri tem pa si dovolite, da vam pomaga resnost Saturna v škorpijonu. Tudi avgust bo nemiren, v iskanju ravnotežja med zmernostjo in pretiravanjem, pri čemer vam bo v pomoč vpliv Merkurja v devici. Poletna ljubezen: dvojčka, tehtnica, strelec Pomembni datumi: 22. 7., 26. 7., 15. 8.

RIBI (19. feb–20. mar) Ribe boste letos poleti najbolj občutile prehod Jupitra iz raka v znamenje leva, kar vam ni najbolj pisano na kožo, saj se boste nenadoma znašli na očeh vseh in pritegnili več pozornosti, kot si je želite. Vendar še zdaleč ne bo tako zoprno, kot si morda mislite, le sami sebi boste težje sledili, saj se bo dogajanje zelo pospešilo. V juliju vam bi najbolj prijala energija Merkurja in Venere v raku, ki vas bosta spodbudila k nežnosti, zelo ljubeči boste do ljudi, ki so vam blizu, koristila pa vam bosta tudi poslovno, saj boste povedli z ustvarjalnostjo in novimi idejami, kar bo navdušilo nadrejene. Od začetka meseca do polovice uživajte še v vibracijah Jupitra v raku ‒ odličen trenutek za zabavo in dopust, seveda nekje ob vodi. Potem je tukaj še Mars, planet akcije in telesnih strasti, ki se bo konec julija premaknil v znak škorpijona in vas pognal v osvajalske pohode, med katerimi se ne boste ustavljali in premišljevali, ali delate prav, ampak se zgolj prepustili občutkom. Mars bo ostal v škorpijonu še ves avgust in polovico septembra, zato se lahko poleg zapeljevanja razveselite tudi kakšnega daljšega potovanja v tujino. Avgusta se boste sicer že morali spogledati z novimi delovnimi izzivi, ki vas bodo vsaj malce prizemljili in pripravili na jesen. Poletna ljubezen: škorpijon, rak, strelec Pomembni datumi: 7. 6., 16. 7., 21. 7.

Ne spreglejte