Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
8. 9. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

Natisni članek

večerja hrana zmenek na slepo zmenek

Petek, 8. 9. 2017, 4.04

6 let, 6 mesecev

Nov trend: na zmenek samo zaradi zastonj obroka

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

2

zmenek | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Da je nekdo šel na zmenek samo zato, ker je vedel, da bo dobil dober in zastonj obrok, se je dogajalo že prej, a z rastjo števila aplikacij za zmenkarije je to postal trend.

Izraz "booty call" (povabilo na neobvezen seks, op. p.) je dobil novo različico, a s povsem drugim namenom. Pred kratkim se je rodil "foodie call", ki opisuje posameznike z željo po neobveznem zastonj kosilu ali večerji. To pa je tudi vse.

New York Post poroča o vse večjem številu ljudi, ki aplikacije za zmenkarjie uporabljajo zgolj zato, da bi dobili brezpačen obrok. Njihova raziskava je denimo pokazala, da naj bi skoraj 44 odstotkov žensk prek aplikacije svoj naslednji zmenek izbiralo na podlagi tega, ali jim lahko prinese zastonj večerjo, tudi če jih oseba na drugi strani ne privlači.

Foodie call je nadomestil booty call. | Foto: Thinkstock Foodie call je nadomestil booty call. Foto: Thinkstock

Na zmenek zaradi lakote

Izraz "foodie call" se je najverjetneje razvil v New Yorku, kjer so zmenki precej dražji kot drugod po svetu. Več samskih je razložilo, da so večerje v newyorških restavracijah zelo drage in da se zmenek, samo zato, ker si lačen, zdi razumna ideja. Omenjeni časnik navaja, da naj bi samski Newyorčan na leto za zmenke zapravil več kot 1.700 evrov.

Da si je večkrat privoščila "foodie call", je razkrila tudi igralka Yvonne Orji iz serije Negotova in dodala, da se ji zdi to povsem pravična izmenjava dobrin; on je želel njen čas, ona pa obrok.

"Nisem ponosna na to, bila je nuja. A sem prepričana, da si je to privoščila že vsaka ženska - petek je, lačna si ... in greš," je razložila Yvonne in dodala, da gre za nekaj povsem drugega kot "booty call", saj se zmenek konča po večerji.

Na enak način se zmenkarij lotevajo tudi moški, natančneje istospolno usmerjeni. Eden od njih je za The Post priznal, da je tako dobil že veliko brezplačnih in dragih večerij, za katere je vesel, da jih ni plačal sam.

Raje kot večerjo v dragi restavraciji predlagajte druženje, ki ne vključuje dragega obroka. | Foto: Thinkstock Raje kot večerjo v dragi restavraciji predlagajte druženje, ki ne vključuje dragega obroka. Foto: Thinkstock

"Prevaranta" lahko hitro prepoznate

Če je samske ob tem začelo skrbeti, da jih bo nekdo izkoristil za zastonj večerjo, ima ena od nekdanjih "foodie callerk" preprost predlog: osebi, s katero boste šli na zmenek, predlagajte kakšno preprostejše srečanje, ki ne stane veliko, a je lahko enako zanimivo.

Tako boste že po odzivu videli, kakšni so njeni nameni. Sploh če bo zmenek zajemal več aktivnosti, ne samo prehranjevanje.

Save

Ne spreglejte