Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
13.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

otrok mobilni telefon pametni telefon advertorial Si.mobil Mali junaki

Torek, 6. 10. 2015, 13.41

2 meseca, 1 teden

Moj prvi telefon (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko pride čas za prvi mobilni telefon, je prav, da je v to vključena vsa družina.

Ni dovolj, da otrok le izrazi željo, treba je premisliti, ali obstaja tudi realna potreba. Ali je naš otrok dovolj zrel za uporabo telefona, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do konfliktov, ko bo prišel račun? Prav je, da otrok dojame, da to ne pomeni neodvisnega odločanja, da ne bo pod nadzorom ali da bo lahko neomejeno telefonaril oziroma uporabljal splet.

Kako se lotiti nakupa prvega mobilnega telefona?

Starši so zagotovo v takem trenutku vsaj na začetku v dvomih, ali ga res potrebuje, čeprav pogosto pride prva pobuda tudi od staršev, saj s telefonom opremljen otrok lahko pomeni za starše precejšnje logistično in organizacijsko olajšanje. Ali je otrok dovolj zrel, vedo najbolje straši, ki presodijo, ali je tudi odgovoren.

Izkoristite znanje svetovalca

Skupaj z otrokom obiščite svetovalca. Ta najbolje pozna ponudbo in kateri aparati so najprimernejši za vsako skupino, torej tudi za otroke. Ne le da vam bo svetoval, predlagal bo tudi najprimernejši paket, pojasnil njegove prednosti, pokazal, kako naprava in storitve delujejo. Takšni paketi so ustvarjeni za ciljno skupino, v našem primeru za otroke, in so zasnovani na temelju izkušenj in vprašanj, ki se porajajo tako pri starših kot otrocih.

"Ali bom lahko vseeno poklical, če mi zmanjka denarja na računu?"

Verjetno najpogostejši strah otrok je, da bi v nekem trenutku ostali brez komunikacijske vezi s starši, sorodniki ali prijatelji. V Simobilovem centru nam je Lena Bajželj pojasnila, kako se pošlje SMS, da lahko kadarkoli preverimo stanje na računu. Povedala pa nam je tudi, da so paketi za otroke ustvarjeni z mislijo na otrokove strahove, saj omogočajo, da lahko kljub praznemu stanju (v primeru predplačniškega paketa SIMPL KIDZ) otrok vedno pokliče izbrano številko (ponavadi si izbere enega od staršev). Ta možnost je pomirjujoča tako za otroka kot starše. Ima pa tak paket (govorili smo o paketu SIMPL KIDZ) še eno ključno prednost: denar na račun lahko naložijo starši prek svojega naročniškega razmerja na izbrani dan v mesecu, obračuna pa se jim ga skupaj z njihovo porabo.

Ne spreglejte