Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2016,
20.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Nazaj v šolo Siol z vami na dopustu Na dopustu

Petek, 17. 6. 2016, 20.12

6 let, 7 mesecev

Poletne počitnice 2016

Koliko vas bo stalo počitniško varstvo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Počitnice otrok

Skoraj deset tednov počitnic je tik pred vrati. Mnoge družine so brez luksuza, ki ga prinaša babi in dedi servis, zato morajo poiskati drugačne rešitve: počitniško varstvo, ki je le redkokdaj brezplačno. To poletje vas bo v povprečju stalo sto evrov na teden, cena pa je lahko tudi precej višja, tja do 500 evrov, k sreči pa obstajajo tudi ugodnejše različice.

Brskanje po spletu žal ni obrodilo toliko sadov, kot bi si želeli, saj je večina cenovno ugodnejših oblik varstva žal že zasedena, še vedno pa obstaja nekaj drugih možnosti.

Pred nami sta dva meseca poletnih počitnic. Možnosti varstva je veliko, a je večina plačljivih. Še najcenejše je varstvo, ki ga organizirajo Mladinski centri širom Slovenije. | Foto: Pred nami sta dva meseca poletnih počitnic. Možnosti varstva je veliko, a je večina plačljivih. Še najcenejše je varstvo, ki ga organizirajo Mladinski centri širom Slovenije.

Brezplačni Jaz, novinar

Eno redkih oblik brezplačnega varstva ponuja Socialna akademija, ki organizira počitniško varstvo za otroke od 1. do 5. razreda osnovnih šol. Počitnice, ki nosijo naslov Jaz, novinar, vsebujejo tri tedne deveturnega dnevnega programa in ustvarjalnega varstva za otroke. Otroci bodo odkrivali in razvijali svoje talente skozi fotografijo in video ter spoznavali poklic novinarja in različne novinarske zvrsti. Poleg tega bo vsak dan na programu rekreacija (izleti), druženje in ustvarjalne igre ter spoznavanje Ljubljane in tujih kultur, ki sobivajo v njej.

Cena: brezplačno za otroke iz Mestne občine Ljubljana in 50 evrov za teden dni udeležbe za otroke zunaj MOL oz. 10 evrov na dan. Zaradi izkaza resnosti prijave bo za otoke, ki imajo stalno prebivališče v MOL ob prijavi treba vplačati varščino v višini 30 evrov za enega otroka za teden dni, ki pa vam jo bodo pozneje vrnili. Program bo potekal od ponedeljka do petka od 7.30 do 16.30.

Komu je program namenjen? Vsak teden bodo sprejeli 21 otrok iz Mestne občine Ljubljana, na voljo pa bo tudi nekaj mest za otroke zunaj MOL.

Pozor! Vsi termini so sicer že zasedeni, a imajo v vsakem terminu na voljo dodatnih 9 mest za otroke, ki nimajo prebivališča v MOL ali niso prišli na vrsto prek čakalne vrste.
Na Gozdnih počitnicah bodo otroci spoznavali zakonitosti gozda in narave. | Foto: Na Gozdnih počitnicah bodo otroci spoznavali zakonitosti gozda in narave.

Gozdne počitnice z Gozdno varuško

Gozdne počitnice z Gozdno varuško organizirajo pri društvu Naturo.

Cena: Za dan varstva (od 8. do 13.00) boste odšteli 25 evrov, za varstvo od 8. do 16. ure pa 35 evrov. Za teden dni počitnic boste plačali 100 oziroma 150 evrov.

Kaj vključuje varstvo? Varstvo otrok z Gozdnimi varuškami, s katerimi bodo otroci spoznavali zanimivosti gozda in narave, jutranji zajtrk, kosilo in popoldanska malica za tiste, ki ostanejo do 16. ure.

Komu je namenjeno? Starostni skupini od 3 do 11 let.

Lokacija: Ob reki Kokri na Kosorepu v Kranju.


Tudi taborjenje ponuja stalen stik z naravo. Poletni tabori Gorindol potekajo v Beli krajini, za desetdnevno taborjenje bostze odšteli 239 evrov. | Foto: Tudi taborjenje ponuja stalen stik z naravo. Poletni tabori Gorindol potekajo v Beli krajini, za desetdnevno taborjenje bostze odšteli 239 evrov.

Poletni tabori Gorindol

Tabori Gorindol so poletno pribežališče za otroke in mlade, ki jim je blizu pohajkovanje v neokrnjeni naravi Bele krajine, in ki so željni aktivnih drugačnih (in ne predragih) počitnic ob kanunarjenju po Kolpi, kolesarjenju po brezpotjih, športanju in zabavi, so zapisali organizatorji taborjenja.

Cena: Za desetdnevno taborjenje Marindol boste odšteli 239 evrov, za 14-dnevno pa 279 evrov. Mini šestdnevni Gorindol vas bo stal 199 evrov.

Komu je program namenjen? Tabor Marindol je namenjen mladim med 11. in 18. letom, Mini Gorindol pa otrokom med 6. in 14. letom starosti.

Lokacija: Bela krajina.



Še nekaj idej:


V Pionirskem domu v Ljubljani boste našli še nekaj prostih mest v skupinah, ki se bodo med počitnicami učile nemškega in italijanskega jezika. Za varstvo, prehrano in skok v svet tujih jezikov boste odšteli 70 evrov.

Na aktivnem tednu športa, ki ga organizira Športna zveza Tržič, bodo otroci poskusili tudi supanje. | Foto: Na aktivnem tednu športa, ki ga organizira Športna zveza Tržič, bodo otroci poskusili tudi supanje. Športna zveza Tržič v času poletnih počitnic organizira dva aktivna tedna športa, namenjena otrokom od 6. do 16. leta starosti.

Prvi bo potekal od 11. do 15. julija, drugi pa od 1. do 5. avgusta 2016.

Otroci bodo obiskali pustolovski park na Krvavcu, skakali na čisto pravi skakalnici v skakalnem centru v Sebenjah, rolali, igrali košarko in nogomet ter plavali na Gorenjski plaži.

Obiskali bodo tudi športni park Katrx sport, se podali na planinski pohod, si ogledali Zlatorogovo pravljično deželo, supali na Blejskem jezeru in se namakali v Bohinjskem jezeru. Cena programa znaša 25 evrov, vključuje pa vodenje, vstopnine, okrepčila in ostale dejavnosti v okviru tedna. Za malico morajo otroci poskrbeti sami.

Tudi v Vodnem mestu Atlantis je na voljo počitniško varstvo (od 7. do 17. ure). Za plavanje, prehrano in pedagoško vodenje boste odšteli 130 evrov (za teden dni) ali 199 evrov (za 10 dni).

Počitniško varstvo ponujajo tudi v Mladinskem centru Nova Gorica. Za dnevni obisk varstva boste odšteli tri evre, za mesec dni pa 36 evrov. Dodaten mini strošek predstavlja še kosilo v višini treh evrov (v juliju), oziroma 3,3 evra v avgustu. Cena obiska bazena je 2,10 evra. Za tedensko varstvo z bazenom, kosilom, prigrizki, sokovi in vpisnino boste v juniju in juliju odšteli 32,20 evra, avgusta pa 32,7 evra.

Počitniške aktivnosti organizira tudi Mestna Zveza prijateljev mladine Ljubljana. Na voljo je še nekaj mest v naslednjih programih:
-    Štiriurna potepanja po zeleno-umetniški Ljubljani.  (Cena: 30 evrov na teden).
-    Obarvani koktejl likovnih ustvarjalnic (Cena: 35 evrov na teden).
-    Skozi moje oči – foto tečaj s potrdilom o opravljenem 20-urnem foto tečaju (Cena: 50 evrov na teden).

Štiridnevne počitnice na ranču Smuk v Križah vam ponuja tudi Svet zabave. Za druženje s konji, varstvo in prehrano boste odšteli 78 evrov oziroma 130, če jim boste v varstvo zaupali dva otroka.

Jezikovna šola Berlitz ponuja jezikovne počitnice, ki vključujejo aktivni pouk tujega jezika, športne in družabne aktivnosti.  Za pet dni boste odšteli 539 evrov. Počitnice so namenjene otrokom med 7. in 16. letom starosti, ne glede na izhodiščno znanje. Programi so prilagojeni tako popolnim začetnikom kot tudi otrokom, ki jezik že obvladajo. Varstvo se bo izvajalo na Rakitni, na Krvavcu (tam so mogoče tudi osemdnevne počitnice za 679 evrov) in na Debelem rtiču.

Počitnikovanje v gorah organizirajo tudi številna planinska društva po Sloveniji. Ker se je prijava na nekatere počitniške planinske tabore iztekla že konec maja, predlagamo, da ponudbo preverite neposredno pri planinskih društvih.

Ne spreglejte