Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2016,
13.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

partnerstvo privlačnost prostovoljstvo

Petek, 15. 1. 2016, 13.35

7 let, 12 mesecev

Kakšne moške hočejo ženske? Takšne, ki pomagajo drugim.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glede na britansko študijo je ženskam pri moških bolj kot prijeten videz pomembno to, kaj so pripravljeni storiti za druge.

Večno vprašanje, kaj hočejo ženske, je z britansko študijo, objavljeno v reviji Evolutionary Psychology, dobilo delni odgovor, vsaj kar zadeva lastnosti pri moških. Ženske imajo bolj kot čedne moške rade takšne, ki so pripravljeni pomagati drugim. Seveda je idealno, če so čedni in hkrati altruistični.

Ključno vedenje, ne videz V raziskavi, ki so jo izvedli Daniel Farrelly, Paul Clemson in Melissa Guthrie, so 202 heteroseksualnima ženskama pokazali 12 parov fotografij čednih in manj čednih moških. Ob fotografijah so jim predstavili scenarije, v katerih je nesebičen odnos do drugih odigral ključno vlogo.

Primer: Dva moška hodita po mestu in opazita brezdomca, ki sedi pred kavarno. En moški gre v kavarno, kjer kupi sendvič in čaj za brezdomca, drugi pa se pretvarja, da uporablja svoj mobilni telefon, in gre mimo brezdomca.

Sebični moški samo za enkratne avanture Altruistično vedenje so pripisali tako čednim kot manj čednim moškim in ugotovili, da so ženske večinoma kot bolj privlačnega izbrale moškega, ki mu je bil pripisan altruistični scenarij.

Udeleženke so moške ocenjevale na lestvici od ena do pet na podlagi tega, ali bi z njimi imele bežno romanco ali resno zvezo. Altruisti so bili tako na splošno precej bolje ocenjeni, vase zagledani moški so bili označeni kot primerni za romanco za eno nočne, altruisti pa kot primerni partnerji za resno zvezo.

Raje kot v telovadnico na prostovoljno delo Moški, ki so bili samo altruistični, so dobili boljše ocene od moških, ki so bili samo privlačni, seveda pa je bila zmagovalna kombinacija obojega. Če torej tehtate med telovadnico in prostovoljnim delom, je vsaj glede privlačnosti odgovor jasen.

Ne spreglejte