Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
12.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

varstvo otrok

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 12.51

6 let, 6 mesecev

Kako se ohladiti brez klime?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zavidate vsem tistim, ki imajo klimatske naprave v svojih domovih? Tudi za vas obstaja rešitev - skok v vodo. Kako se ohladiti v vročinskem valu?

Preživeli smo prvi letošnji vročinski val. Kot kažejo napovedi slovenskih meteorologov, bo letošnje poletje prav tako vroče. Ste pripravljeni na visoke temperature?

V peklensko vročih dneh pijmo veliko vode, nesladkanega čaja ter naravne sadne in zelenjavne sokove. Izogibajmo se prevelikim količinam kave in alkoholu, saj delujeta diuretično in spodbujata dehidracijo. Ne uživajmo sladkih pijač, izogibajmo pa se preveč hladnim, ker lahko povzročijo želodčne krče. Na jedilnik dodajmo hrano, ki vključuje zelenjavo in sadje.

Izogibajmo se soncu med 11. in 16. uro, umaknimo se v senco. Telesne napore omejimo na jutranji oziroma večerni čas. Ne pozabimo na kremo za zaščito pred soncem, pripravimo si oblačila iz naravnih materialov, kot sta bombaž ali lan. Priporočljivo je tudi nošenje pokrivala in sončnih očal.

V pisarni se ohladimo s klimatsko napravo ali ventilatorjem, ki pa ga nastavimo tako, da ne bo pihal neposredno v nas. Temperaturo klimatske naprave nastavimo najmanj na sobno temperaturo, torej na okoli 25 stopinj Celzija. Pri obeh načinih hlajenja upoštevajmo, da bomo, če nam bo hladen zrak pihal v glavo, hitro čutili boleče grlo.

Če v bližini nimamo ventilatorja ali klimatske naprave, se lahko ohladimo z mlačno kopeljo, prho ali hladnimi obkladki, ki si jih položimo na ramena, vrat in roke. Lahko si privoščimo tudi sproščujočo ohladitev, za katero pa se nam ni treba odpraviti na pravo malo potovanje do Primorske. Ohladimo se namreč lahko tudi v mestnih bazenih. V njih lahko uživajo tudi naši malčki, ki jim bazensko osebje ponuja varstvo in zabavo. Eno takšnih osvežujočih ponudb ponuja Atlantis. Potrebujete le brisačo, kopalke in kremo za zaščito pred soncem!

Če potrebujete namig, kako naj vaš otrok preživi poletne počitnice: v Atlantisu med poletnimi počitnicami organizirajo varstvo otrok, in sicer med 7. in 17. uro, ko se bodo učili oziroma pilili znanje plavanje. Atlantisovi animatorji bodo poskrbeli za široke in varne nasmehe otrok, njihovi kuharji pa tudi za samopostrežno malico, slastne menije kosil in seveda – sladoled.

Ne spreglejte