Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
21.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zapeljevanje romantika spogledovanje zmenki

Petek, 15. 11. 2013, 21.19

7 let, 12 mesecev

Kako pa vi zapeljujete?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Raziskave so pokazale, da obstaja pet načinov zapeljevanja, ki jih tako moški kot ženske uporabljajo, ko si želijo narediti vtis. Se najdete med njimi ali pa imate drugačen, svojevrsten slog?

Tradicionalisti Pri tem slogu zapeljevanja ženska sicer pokaže svoje zanimanje za moškega, vendar je on tisti, ki mora storiti prvi korak in pristopiti k njej. Če se spogleduje z njo, se pričakuje, da bo ta korak tudi storil, če pa se z njo zaplete v globlji pogovor, med katerim razkrije tudi svoje simpatije, je skoraj obvezno, da jo potem pokliče. Ljudje, ki se tako spoznavajo, ne flirtajo s komerkoli, so bolj introvertirane vrste in ne ljubijo prevelike gneče. Takšni pari se spoznavajo postopoma in "po pravilih", pogosto pa se poznajo že od prej.

Seksualci To so ljudje, ki radi svobodno izražajo svojo seksualnost verbalno ali s fizičnim stikom. Stresajo žgečkljive šale, radi namigujejo na seks in se osebe, ki jo zapeljujejo, pogosto se ljudi "nenamerno" dotikajo. Njihova neposrednost ima svoje pozitivne strani, saj takoj vedo, pri čem so, in ne izgubljajo časa z ljudmi, pri katerih ni odziva, čeprav so lahko zelo vztrajni, ko se zares zaljubijo.

Spontane duše So ljudje, ki si v trenutku, ko spoznajo nekoga, z njim želijo deliti vse, tudi svoje najgloblje skrivnosti. Težijo k ustvarjanju intimnega ozračja in tkanja posebne vezi, nimajo težav s pristopanjem k nekomu, ki jim je všeč, in uživajo v trenutkih zapeljevanja. Pogosto so tako zaslepljeni sami s sabo, da menijo, da jih so našli sorodno dušo, pa čeprav odziv morda ni idealen. Če iščete samo seks, to zagotovo ni pravi način osvajanja.

Večni spogledljivci To so moški in ženske, ki veščino flirtanja obvladajo do potankosti in jo izkoristijo vsakič, ko se jim zljubi, kar je seveda pogosto. Občutek, da so v središču pozornosti, pa čeprav samo za hip, jim dviguje samozavest in razpoloženje, zapeljevanje je zanje igra in zabava, namenjena sama sebi.

Obzirneži Pri njih je težko napovedati, kdaj zapeljujejo in kdaj so samo vljudni. So zelo zadržani in nezaupljivi, težko se sprostijo, včasih lahko delujejo celo brezbrižno, čeprav bi v resnici radi, da jih nekdo opazi. Pri zapeljevanju igrajo svojo igro, nikoli ne namigujejo na seks, saj so za kaj takšnega preveč romantični. Ne iščejo seksualnega odnosa, ampak iskreno čustveno povezanost, zato si je zanje treba vzeti čas.

Ne spreglejte