Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 9. 2018,
13.05

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogoča Mandatum

Natisni članek

Mandatum nagradna akcija advertorial coaching

Sreda, 19. 9. 2018, 13.05

3 mesece, 1 teden

NAGRADA: Individualni Coaching - Pot do SREČE (do 1.200 EUR)

Vsebino omogoča Mandatum
Mandatum Saška

Se počutite šibke in nemočne? Vas izkoriščajo? Odnosi s partnerjem pešajo? Vas otroci ne spoštujejo?

ČAS JE ZA SPREMEMBO - KAJ BOSTE NAREDILI?

Prijavite se na nagradno akcijo in morda ravno vi osvojite individualni coaching v vrednosti 1.200 EUR.

Individualni coaching je namenjeni vsem, ki želite sebe postaviti na prvo mesto v svojem življenju. Bodisi se soočate z depresivnim razpoloženjem, anksioznostjo in nespečnostjo, imate težave s postavljanjem osebnih meja, občutki nevrednosti bodisi želite doseči več v življenju, ojačati samozavest, izboljšati odnose s partnerjem, z otroci.

Coaching je prava izbira, ko želite narediti spremembo na bolje v svojem življenju. Hitro in enostavno vas skozi 10 seans vodi na pot sprememb na bolje in vam vrača moč za kreiranje svojega življenja in reševanje težavnih situacij.

SE NAJDETE V SPODNJEM OPISU?

Včasih se nam vse sesuje, kajne? Izgubimo kompas. Življenje se obrne v čisto drugo smer kot smo si želeli. Razočarajo nas naši najbližji. Pojavijo se zdravstvene težave. V službi pride do konflikta. Nepričakovani stroški nas šokirajo. Malo po malo, pa se sesuje naša hišica iz kart oziroma ena kaplja preveč v polni kozarec sproži našo pretirano reakcijo. Potem stojimo tam, sami na celem svetu, izgubljeni, zmedeni, ranjeni, utrujeni in brez energije.

POTEM POSTAVITE SEBE NA PRVO MESTO V SVOJEM ŽIVLJENJU

Samo od nas je odvisno, kam bo šlo naše življenje – gor ali dol. Bomo napredovali ali se vdali in se predali depresiji, skrbem in tako dan za dnem izgubljali ali si povrnili življenjsko energijo, voljo, veselje do življenja in moč za kreiranje življenja. Kako je to mogoče?

Mandatum Saška | Foto:

Kliknite za dostop do obrazca, kjer se lahko prijavite na nagradno akcijo

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA V ZVEZI S COACHINGOM

Za coachinjo (mag. Saška Klemenčič, univ. dipl. pedagogike, mag. andragogike) smo pripravili nekaj vprašanj, ki jih najpogosteje postavijo klienti, ki se soočajo z različnimi izzivi v življenju – stres, težave doma ali v službi, tesnoba, izgorelost. V taki situaciji namreč posameznik potrebuje pomoč od zunaj, da na situacijo pogleda iz druge perspektive in uredi vzroke, ki so ga pripeljali do nastale situacije. Coach nam pomaga tudi, da nastanek takšnih situacij preprečimo. Verjamemo, da boste izvedeli kaj zanimivega, kar vam bo pomagalo pri vaših odločitvah.

Kdo je Saška Klemenčič – Coach za Self-management in osebno rast?

Saška Klemenčič že več kot 17 let kot coach pomaga posameznikom kreirati svoje življenje. S temi znanji in metodami je pomagala tudi sebi, ko se je soočala z hudim atopičnim dermatitisom. Z ekcemi in ranami po obrazu in po telesu zaradi alergij. Posledično je bila povsem brez energije, z alergijami na hrano, nezmožna za delo, izgorela zaradi pomanjkanja spanca itd.

Danes nima več težav. Je specialistka za self-management, osebno rast, prodajno naravnanost, zavestno vodenje in komunikacijo. V 17-ih letih je izvedla več kot 540 delavnic in treningov za več kot 4500 ljudi in več kot 960 coaching seans. Zato iz prve roke ve kako lahko pomaga coaching v težavnih življenjskih okoliščinah.

Kaj je coaching? In komu je namenjen?

Coaching je metoda, ki temelji na postavljanju pravih vprašanj. Pomaga vam ozavestiti omejujoča prepričanja, sprostiti blokade in tako lažje dosegate svoje življenjske cilje. Tako lahko na parih zaupnih srečanjih s coachem uredite najbolj pereča področja v življenju. Kako je to mogoče?

Coach vam pomaga videti iz druge perspektive in poiskati rešitve, ki so že v vas. Coach vam pomaga, da najdete odgovore sami, v sebi. S tem si vračate moč in nadzor, da življenje vzamete v svoje roke, da lažje ozavestite svoje zavestne in nezavedne izbire, odločitve, miselne in vedenjske vzorce in si tako odprete vrata do sreče in zadovoljstva v življenju.

Uporabnost coachinga se je že izkazala v profesionalnem športu in v poslovnem okolju, kjer se napredek meri z rezultati. Zato je že uveljavljena praksa, da imajo športniki in vrhunski poslovneži osebne coache. Zaradi tempa v življenju praktično sedaj v nekem trenutku vsi potrebujemo coacha, da nam pomaga narediti spremembo na bolje v lastnem življenju. Zlasti kadar se »zaciklamo« oz. ujamemo v začaran krog nemoči, brezupa, stresa, tesnobe in smo nenehno v notranjem konfliktu.

Mandatum Saška | Foto:

Kliknite za dostop do obrazca, kjer se lahko prijavite na nagradno akcijo

V kakšnih življenjskih situacijah s pomočjo coachinga naredimo premike na bolje?

Ni je življenjske situacije, kjer coaching ne pomaga. Ne deluje edino v primeru, da sami nismo pripravljeni narediti nobenega koraka. Tipične življenjske situacije, kjer nam coaching pomaga ozavestiti nezavedne in zavedne miselne, vedenjske in emotivne vzorce in omejujoča prepričanja so:

  • vzpostavitev pozitivne miselne naravnanosti pri premagovanju težavnih situacij (bolezni, finančne težave, konfliktni odnosi, izzivi na delovnem mestu) za opolnomočenje sebe
  • dvig samopodobe in samozavesti, občutka lastne vrednosti, izražanje lastnega stališča,
  • premagovanje strahov, samosabotaže, nezaupanja,
  • postavljanje osebnih meja in sebe na prvo mesto v svojem življenju,
  • premagovanje notranjih blokad, konfliktov, omejujočih prepričanj,
  • premagovanje depresije, brezvoljnosti in brezciljnosti, iskanje svoje poti,
  • obvladovanje stresa, mobinga na delovnem mestu,
  • razumevanje odnosov, reševanje konfliktov, gradnja odnosov (partnerstvo, sorodniki, prijatelji, sodelavci, otroci …)

Coaching ni samo orodje s katerim se dvignemo nazaj na noge, pomaga nam razvijati naš potencial

Vsestranskost coachinga je praktično neomejena. Ker je osnovna metoda coachinga postavljanje pravih vprašanj, je odlično orodje za razvoj lastnega potenciala. Torej če želimo in smo pripravljeni narediti korak naprej na kariernem področju, ko želimo večji zaslužek, boljše rezultate na katerem koli področju je coaching prava izbira za preboj.

STE PRIPRAVLJENI NA SPREMEMBO NA BOLJE?

Ko sprejmemo sebe, se lahko soočimo s še tako težavno situacijo. Ni važno, kakšna je vaša situacija. Vsaka ima rešitev. Vprašanje je samo, ali to verjamete in ali jo boste šli iskat? Če da, boste vedno bolj zadovoljni s seboj in svojim življenjem. Če ne, pa ravno obratno.

Anksiozno mišljenje vas bo navdalo z depresivnim razpoloženjem, ki bo počasi začelo rušiti tudi vaše zdravje, pojavila se bo tudi nespečnost, poznalo se bo na kvaliteti vašega dela, kar vodi v začarani krog. Samo vi imate to moč, da stopite iz tega kroga, in ustvarite novega, vaš krog moči. Potrebujete samo interes in voljo za spremembo. Skozi njo vas bomo vodili mi.

Prijazno vabljeni na individualni coaching, ki vam lahko pomaga spremeniti življenje na bolje.

Saška Klemenčič
 
Mandatum Saška | Foto:

Ne spreglejte