Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2012,
14.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 18. 7. 2012, 14.53

7 let, 12 mesecev

Deset stvari, ki jih boste v zakonu počeli prvič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če ste bili pred poroko prepričani, da ste doživeli skoraj vse, boste presenečeni, ko boste ob skoku v zakonski jarem doživeli še marsikaj novega.

Številni pari, ki se odločijo za zakon, so prepričani, da jih v zakonu nič več ne more presenetiti. Nekateri mladoporočenci bodo vsaj deset stvari izkusili prvič. Vas zanima, katere?

1. Vajin prvi prepir velikih razsežnosti

Pred poroko sta se verjetno že kar nekajkrat pošteno sprla, vendar pa se pripravite, saj so lahko prepiri v novih zakonih popolnoma drugačni. Ne boste se več prepirali zaradi malenkosti, ampak zaradi bolj pomembnejših stvari. Naučite se dobro argumentirati svoje stališče in pozabite na brezglavo kričanje.

2. Prvo druženje s prijatelji po poroki

Pričakujete lahko, da vas bodo vaši prijatelji, tudi tisti najbližji, po poroki videli v drugačni luči. Nekateri se bodo še močneje zavedali, da se jim čas za poroko izteka, drugi pa vam bodo zavidali popolno življenje. Pravim prijateljem pa morate pokazati, da se niste spremenili in da ste še vedno isti kot pred poroko.

3. Prvi veliki nakup

Če že tega nista storila pred poroko, se lahko tudi po poroki odločita za prvi večji nakup. Ali je to vajino prvo skupno domovanje ali pa vajin prvi skupni nakup avtomobila, v obeh primerih morate biti popolnoma odkriti drug do drugega, da veste, ali ste finančno sposobni za ta veliki nakup.

4. Prvi spor zaradi sorodnikov

Sorodniki so lahko pravi trn v peti, sploh takrat, ko se brez večjega razloga spravijo na vas in se vključi vaš obrambni mehanizem. S tem pa lahko užalite svojega partnerja, ki vam lahko očita, da ste preveč občutljivi. Ne izogibajte se skupnim večerjam, saj bo to povzročilo še večje prepire med vama, ampak se raje izognite pogovorom, zaradi katerih bi se lahko sprli s svojimi sorodniki.

5. Prvi pogovor o morebitnem naraščaju

Po poroki ponavadi že kmalu sledi vprašanje, kdaj boste pripravljeni na naraščaj. Pogovorite se s partnerjem, ali si tega resnično želite. Ne razjezite se na partnerja, če na naraščaj še niste pripravljeni, ampak mu raje razložite, zakaj bi raje še malo počakali.

6. Prva večerja, ki jo bosta gostila kot poročen par

Ne pretiravajte, ampak bodite sproščeni in se zabavajte. Ne obremenjujte se, če ne bo čisto vse popolno, saj ste konec koncev le človek. Pričakujte, da ne bo vse šlo čisto po načrtu, in se prilagodite nastali situaciji.

7. Prvo spogledovanje

Verjetno ne bo prvič, ko se bo kakšna zapeljivka spogledovala z vašim možem. Namesto, da ste slabe volje ali se razjezite, mu raje recite: "Ne morem ji zameriti, saj si najbolj seksi moški tukaj." Tako boste pogladili njegov ego, hkrati pa mu dokazali, da ste samozavestni.

8. Oblikovanje prvih tradicij

Zdaj, ko sta poročena, lahko oblikujeta lastne tradicije. Pogovorita se, kako sta vajena preživljati večje praznike, in izberita takšno tradicijo, ki ustreza obema.

9. Prvič, ko čas preživite narazen

Zakonsko življenje lahko zmotijo tudi kakšne družinske krize, kot so bolezni staršev ali rojstvo otrok družinskih članov. V vsakem primeru bo vaša pomoč dobrodošla, kar pomeni, da nekaj časa ne boste s svojim možem. Izredne razmere zahtevajo izredne ukrepe.

10. Prvič, ko vas postane strah zakona

Vsak odličen zakon ima svoje vzpone in padce. Bodite pozorni na to, da cenita drug drugega, da se zabavata in sta prijazna do drug drugega, le tako bosta namreč še okrepila svoj zakon.

Ne spreglejte