Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
14.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Delamaris

Natisni članek

pašteta advertorial Delamaris prigrizki

Petek, 30. 6. 2017, 14.45

2 meseca, 1 teden

Odlična turistična pašteta: vrhunski prigrizek

Vsebino omogoča Delamaris

Pod borovci ali zgolj na domači terasi ali balkonu, na klopci v parku ali na piknik odejici – s turistično pašteto je vsak grižljaj potovanje na lepše! Jernej Kitchen je legendarno pašteto Delamaris spremenil v pravo kulinarično fantazijo.

Odlična riba je vedno dobra odločitev, tudi ko bi radi presenetili z drugačnim prigrizkom. Tokrat predstavljamo video recept za odlične mini pite s turistično pašteto.

VIDEO:

Spomin na otroštvo: odlična Turistična pašteta

Izvrstne jedi spremljajo imenitne trenutke! Turistična pašteta nam prikliče idilične spomine, polne smeha in zabave: na morje, otroštvo in čudovite zajtrke pod borovci. Njena glavna sestavina so skuše, z zdravo mera omega 3 maščob in zelenjavo. Zanimivo je, da nam ravno te maščobe krepijo spomin, poleg tega pa poskrbijo za vsesplošno dobro počutje in prekrvavljenost telesa.

Odlična skušina pašteta skrbi tudi za naše srce in ožilje. Morda jo ravno zato tako radi ohranjamo v spominu in tako pogosto pristane tudi na obloženi mizi, pripravljeni za zajtrk.

mini pite Delamaris | Foto:

Znamenita Turistična pašteta je narejena povsem brez konzervansov in preostalih aditivov ter je brez glutena, zato si jo privoščimo čim večkrat in naj nam tekne ob različnih priložnostih.

Mini pite z zelišči in Turistično pašteto

Za ta slasten prigrizek, ki ga lahko pripravimo tudi za pogostitve, potrebujemo listnato testo, Turistično pašteto, nekaj zelišč, jajce in sezamovo seme. Zagotavljamo, da bo mini pit zmanjkalo, še preden bi se utegnile sploh ohladiti.

Sestavine za 4 osebe (čas priprave: 20 minut):

50 g masla (sobne temperature)

1 pest mešanih svežih zelišč

80 g Turistične paštete Delamaris

270 g listnatega testa

1 razžvrkljano jajce

2 žlici sezamovih semen

Postopek:

V večji skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo maslo in sesekljana sveža zelišča. Dodamo Turistično pašteto in dobro premešamo.

Razvaljano listnato testo položimo na rahlo pomokano delovno površino. Odrežemo poljubno velike kroge testa. Robove polovice krogov premažemo z razžvrkljanim jajcem, na sredino pa z žličko naložimo paštetino zmes. Čez položimo prazen krog testa, robove stisnemo z vilico. Po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom.

Pripravljene mini pite preložimo na pekač in pečemo 10 minut na 190 stopinj C. Pečene mini pite, nadevane s Turistično pašteto, postrežemo še tople, odlične pa so tudi hladne.


Odlični triki za prefinjene chefe:

Namesto sezamovih semen lahko uporabimo tudi semena črne kumine ali grobo morsko sol.

Za mini pite lahko uporabimo tudi vlečeno testo.

Mini pite so odlične za praznovanja, piknike in prigrizke.

Delamaris | Foto: Ali ste vedeli?

Že tradicionalna Turistična pašteta Delamaris s svojo značilno rdečkasto barvo ostaja priljubljen prigrizek že več kot 40 let.

Narejena je izključno iz najboljše ribe, ki je bogata z omega 3 maščobnimi kislinami ter dodanega korenja in paradižnika. Je povsem brez konzervansov in ostalih aditivov ter brez glutena. Je manj kalorična pašteta od večine paštet na policah trgovin in zato primerna tudi za potrošnike, ki skrbijo za linijo in zdravje.

Njen tipičen okus nas ponese v spomine na poletne počitniške dni.

 


Nagradno vprašanje: Podarjamo vam paket Turistične paštete Delamaris

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenci so:

1. Jože Krajnc 
2.  Lidija Smerkolj Turšič 
3. Milan Mrak
4. KATARINA CEGLAR 
5. Tomaž Markun
6. Carmen Pihler
7. Tomaž Švagelj 
8. ANDREJA VOVK
9. Tadej Kvaternik 
10. TANJA ŠIŠKO BEVEC 
11. Irena Posavec 
12. Milan Jerič 
13. Ines Rotar 
14. Karmen Bosilj
15. Petra Jesih
16.  Bojana Demšar
17. Polona Lunar 
18. Cvetka Majcenič
19. Matija Lokar 
20. Petra Kovač 
21. Franci Rainer 
22. Tina Ivanc 
23. Jaka Šimnovec
24. ANŽE VOVK
Ne spreglejte