Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2015,
9.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard smučanje advertorial zimska rekreacija

Četrtek, 12. 3. 2015, 9.18

2 meseca, 1 teden

TOP 10 slovenskih smučišč za spomladanske smučarske zavoje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Prednosti smučanja, ko se zimska sezona poslavlja, so številne. Aranžmaji so praviloma cenejši, smučišča so skoraj prazna, možnosti za nastanitev je več. Nikakor ne pospravljajte smučarske opreme.

Kljub raznolikim možnostim, ki jih športniki že lahko poiščejo v spomladanski ponudbi narave, je smučanje za številne navdušence še vedno izbira številka ena. Še posebej zato, ker ima spomladanska smuka nekaj vabljivih prednosti, ki jih velja izkoristiti.

Prednosti spomladanske smuke

Proti koncu zime je vreme prijetnejše, dnevi so daljši in tudi tisti, ki imajo na smučanju najraje posedanje na sončnih terasah, končno lahko pridejo na svoj račun.

Konec sezone prinese tudi nižje cene za namestitve in aranžmaje, kljub temu pa so bele strmine manj obljudene in zato tudi varnejše.

Splošno snežno pravilo za dobro smuko konec sezone je, da izberemo dovolj visoko oziroma dovolj severno ležeče smučišče, kjer bo sneg zdržal skozi ves dan.

Slovenska smučišča delujejo s polno paro

Kljub temu, da decembrske vremenske razmere smučiščem pri nas niso bile naklonjene, je po slovenskih smučiščih v zadnjih dveh mesecih zapadlo dovolj snega, da vsa večja še vedno ponujajo prijetno smuko. Kam se lahko odpravite po nekaj zimske idile?

 

Krvavec – obratovalni čas 8.00 – 17.00 Smučarsko središče Krvavec z najlepšim razgledom ima 30 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog na nadmorski višini od 1450 do 1971 metrov, kar zagotavlja odlične pogoje za smučanje na naravnem in kompaktnem snegu.

Mariborsko Pohorje – obratovalni čas 8.00 – 15.00 Na osrednjem grebenu Pohorja vas pozimi vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko in Areško Pohorje. Smučarjem in deskarjem na snegu je na voljo 43 kilometrov smučarskih prog in 20 žičniških naprav, ki se razprostirajo na nadmorski višini od 325 do 1327 metrov. * Gondola obratuje od 7.30 do 15.30 neprekinjeno, nato do 19. ure vsako polno uro. Čopova proga je zaprta, tekaška proga od Bolfenka do Areha je poteptana.

Rogla – obratovalni čas 8.30 – 16.00 Na 1517 metrih nadmorske višine so proge urejene za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in deskarje ter tekmovalce, več deset kilometrov prog za smučarje tekače. * Nočna smuka je mogoča od četrtka do nedelje med 17. in 21. uro na progah Košuta in Jasa.

Kranjska Gora – obratovalni čas 8.00 – 15.00 Najboljše slovensko smučišče po oceni World Ski Awards odlikuje bližina mejnih prehodov z Avstrijo in Italijo, nadmorska višina, ki omogoča lahek dostop, odličen teren za svetovni pokal Vitranc, dolgoletna smučarska tradicija in zelo lahka in položna pobočja za začetnike in slabše smučarje. * Nočna smuka je mogoča od 19. do 22. ure.

Cerkno – obratovalni čas 8.30 – 16.00 Na točki, kjer se konča Gorenjska in začne Primorska, leži Smučarski center Cerkno, ki velja za najsodobnejše smučišče v Sloveniji. Pohvali se lahko z najhitrejšimi in za uporabnike najprijaznejšimi smučarskimi napravami. Smučarski center Cerkno je tri leta zapored prejel laskavo priznanje Naj slovensko smučišče. * Smučarski avtobus vozi od hotela do smučišča ob 8.30 in 9.30, vrača se ob 15.30 in 16.20.

Vogel – obratovalni čas 8.30 – 16.00 Smučarski center Vogel na nadmorski višini od 1535 do 1800 metrov leži v Triglavskem narodnem parku nad Bohinjskim jezerom. Izjemna lokacija in veličastno naravno okolje v kombinaciji z odličnimi storitvami zagotavljajo neponovljivo izkušnjo. * Pot v dolino skozi Žagarjev graben je zaprta.

Soriška planina – obratovalni čas 9.00 – 16.00 Turistično središče in smučišče Soriška planina se nahaja na nadmorski višini od 1287 do 1550 metrov. Soriška planina je majhen in prijazen smučarski center z ugodno lego smučišča, ki ustvarja dobre snežne razmere tako v zimskih kot tudi v zgodnjih pomladanskih mesecih.

Kope – obratovalni čas 9.00 – 16.00 Smučišče Kope se razprostira na površju zahodnega dela Pohorja, nad Slovenj Gradcem, na nadmorski višini od 1010 do 1542 metrov. V čaru zimske narave lahko uživate na 8 kilometrih urejenih smučarskih prog. * Nočna smuka je od srede do sobote od 18. ure do 21. ure. Na nočni smuki lahko uživate na smučarskih progah Pungart in Mala Kopa.

Golte – obratovalni čas 8.30 – 16.00 Smučarski center Golte je priljubljeno smučišče v Zgornje Savinjski dolini. V zadnjih letih je smučišče prejelo mnoga priznanja za urejenost prog, med drugim so ga smučarji izbrali za Naj smučišče. Proge na smučišču Golte so raznolike, razprostirajo se na 50 hektarjih površin na nadmorski višini od 1000 do 1600 metrov. * Nihalka Žekovec pelje vsako polno uro od 8. do 20. ure.

Stari vrh – obratovalni čas 8.00 – 12.00 Smučišče Stari vrh predstavlja osrednji zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja, ki je od Ljubljane oddaljeno 35 kilometrov in leži na nadmorski višini od 580 do 1217 metrov. * V soboto, 14. marca, in v nedeljo, 15. marca, obratujejo od 8. do 15. ure ter od 19. do 22. ure. Seniorji smučajo že od 11 evrov dalje.

Ne spreglejte