Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2015,
15.48

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard advertorial

Petek, 28. 8. 2015, 15.48

2 meseca, 3 tedne

TOP 10 dogodkov v septembru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pripravili smo izbor septembrskih dogodkov, ki jih je vredno obiskati - zaradi kulinarike, etnoloških zanimivosti in naravnih znamenitosti.

Popestrimo si konec poletja z obiski različnih prireditev. V našem izboru so kulinarični dogodki, kjer boste lahko preizkušali čokoladne izdelke, sire, domače dobrote in vina ter sladice. Med etnološkimi dogodki smo izbrali Kravji bal, Ribniški semenj in festival narodnih noš v Kamniku.

Kdor bi rad užival v naravi, pa naj se odpravi v botanični vrt Juliana ali pa naj se v Trenti udeleži pohodniškega festivala. Za osebno rast bo poskrbel Prvi festival Odličnosti v Rogaški Slatini.

V svojem koledarju si torej označite dneve, ko bo čas za spoznavanje Slovenije.

Kulinarične prireditve

7. mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov.

Kdaj: sobota, 19. 9., od 9. do 19. ure Kje: Pristaniška ulica, Koper

Preizkušanje čokolad v Twenty Caffeju Za vse ljubitelje vrhunskih čokolad organizirajo večerni dogodek s preizkušanjem čokolad, kjer bodo predstavili več kot 22 različnih čokoladnih izdelkov.

Kdaj: petek, 11. 9., od 20.30 do 22.30 Kje: Twenty Caffe (20. nadstropje Kristalne palače), Ameriška 8, 1000 Ljubljana

Praznik sira V Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici bodo od 12. ure dalje gostili sirarje, vinarje in gostince, ki bodo ponujali degustacije na svojih stojnicah.

Kdaj: sobota, 19. 9., od 12. ure dalje Kje: Kamp Danica, Bohinjska Bistrica

Podvinska tržnica Na tržnici pred Vilo Podvin www.facebook.com/Vilapodvin v Mošnjah boste lahko degustirali in nakupili slovenske kulinarične "spominke". Dogodek bodo nadgradili s kosilom iz sestavin, predstavljenih na tržnici.

Kdaj: sobota, 5. 9., od 10. do 12. ure Kje: Vila Podvin, Mošnje 1, Radovljica

Etnološki dogodki

Ribniški semenj Leto 2015 je jubilejno za znameniti ribniški sejem suhe robe in lončarstva, ki bo letos praznoval že 40 let. Ribniški semenj je ena največjih etnoloških prireditev pri nas in najbolj množičen dogodek v jugozahodni regiji. Prvi sejmi so se odvijali v 16. stoletju, ko so imeli ribniški tržani s cesarskim dovoljenjem tedenske sejme kot posebno trško svoboščino.

Kdaj: nedelja, 6. 9., od 8. ure do polnoči Kje: Ribnica

45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine V zelenem naročju Kamniško-Savinjskih Alp se v mestu Kamnik vsak drugi septembrski konec tedna tradicija združi z etnografijo, kulturo in zabavo. V barvah bogate oblačilne dediščine se po ulicah starega mesta vije tradicionalna povorka narodnih noš. Na dogodku sodeluje več kot dva tisoč ljubiteljev in poznavalcev narodnih noš.

Kdaj: od četrtka, 10. 9., od 18. ure, do nedelje, 13. 9. Kje: Kamnik

59. Kravji bal v Bohinju Kravji bal v Bohinju je najstarejša prireditev, ki je bila do 50. let predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone. Turistično društvo Bohinj prireditev organizira že več kot 50 let. Na prireditvi sodelujejo planšarji in majerji, ki z višje ležečih planin privedejo živino in na ramenih prinesejo "basengo" – vse, kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari za življenje na planini.

Kdaj: nedelja, 20. 9., od 10. do 20. ure Kje: Prireditveni prostor v Ukancu, Ukanc v Bohinju

V objemu narave

Juliana odpira vrata Juliana je najstarejši alpski botanični vrt v naravnem okolju na slovenskem ozemlju. Alpski botanični vrt Juliana v Trenti je odprt vse dni v tednu, vključno s prazniki, od 8.30 do 18.30.

Kdaj: do 30. septembra vsak dan od 8.30 do 18.30 Kje: Alpski botanični vrt Julijana, Trenta

Festival pohodništva 2015 Odkrijte lepote narave in spomenike preteklosti pod vodstvom izkušenih vodnikov. V septembru in oktobru, najlepših mesecih za pohode, v Dolini Soče vsako leto organizirajo Festival pohodništva.

Kdaj: od petka, 18. 9., ob 19.30, do nedelje, 4. 10. Kje: Dolina Soče, Kobarid, Tolmin, Bovec

Za boljše počutje

Prvi festival Odličnosti Prvi festival Odličnosti je namenjen vsem, ki jih zanima osebna in duhovna preobrazba ter si želijo pozitivne spremembe vseh ljudi v Sloveniji in drugod po svetu ter tako širiti pozitivizem do vseh generacij za lepšo in boljšo prihodnost.

Prvi festival Odličnosti bo potekal od 11. do 13. septembra 2015 po celotni Rogaški Slatini na različnih lokacijah.

Kdaj: petek, 11. 9., ob 10. uri Kje: Kulturni center Rogaška Slatina

Ne spreglejte