Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
15.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo vikend MasterCard advertorial

Četrtek, 19. 3. 2015, 15.30

2 meseca, 1 teden

Potrebujete malo regeneracije? Imamo namig za popoln konec tedna.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bolj ko se približuje petek, bolj se v nas povečuje potreba po popolnem izklopu. Da ne boste izgubljali časa z iskanjem idej, smo za vas pripravili popoln priročnik za najboljšo sprostitev.

Šport, potepanje, zabava ali čisto razvajanje? Kakšno regeneracijo potrebujete? Pripravili smo nekaj namigov za vsak okus ali pa kot alternativo za vsak konec tedna.

Športni odklop

S kolesom na Kras: Pomlad je sinonim za prve kolesarske ture. Obiščite Kras, zapeljite se z avtomobilom do Divače, nadaljujte s kolesom. Odkrivajte tamkajšnjo pokrajino, prebujajočo se naravo in slikovito arhitekturo kraških vasic. Naj vas pot ponese do Štanjela, bisera slovenskega Krasa. Nikakor pa med potjo ne pozabite okusiti Krasa tudi skozi kulinariko.

Na prvi spomladanski hrib: Izberite si vzpetino, ki najbolj odgovarja vaši fizični pripravljenosti in želji po zahtevnosti: Kras: Snežnik, Sviščaki, Nanos, Slivnica

Ljubljana in okolica: Tošč, Krim, Polhograjska grmada, Rašica, Šmarna gora

Posavsko hribovje in Dolenjska: Trdinov vrh, Koča na Čemšeniški planini, Lisca, Zasavska sveta gora, Janče

Severovzhodna Slovenija: Črni vrh, Velika Kopa, Lovrenška jezera, Boč, Donačka gora, Mariborska koča

Na sneg: Izkoristite še zadnje dni na snegu in se odpravite na kakšno slovensko smučišče. Za vse ljubitelje zimskega adrenalina pa priporočamo ogled in tekmovalni krst skokov na planinški velikanki.

Družinski odklop Mokro doživetje: Oblecite kopalke in uživajte v vodnih dogodivščinah, ki jih ponujajo različne bazenske ponudbe po vsej Sloveniji – od Vodnega mesta Atlantis, Čateških Toplic, Term 3000 Moravskih toplic ali Term Olimija.

Na konja ali v živalski vrt: Obiščite živalski vrt v Ljubljani ali pa pojdite na ježo s konjem. Pristni stik z živalmi pa lahko doživite tudi na kakšnem kmečkem turizmu ali z obiskom manjših živalskih vrtov po Sloveniji.

V jamo: Odpravite se na podzemno pustolovščino v Postojnsko jamo ali v Škocjanske jame, obiščite rudnik v Idriji, jamo Pekel v Savinjski dolini ali Snežno jamo na Raduhi.

Mestni odklop Imate radi mestni vrvež? Potem pokukajte v dogajanje nekaterih slovenskih mest:

Ptuj: Eno najstarejših slovenskih mest ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Obiščite grad, cerkev svetega Jurija in se sprehodite po Prešernovi cesti.

Celje: Obisk starega mestnega jedra ponuja veliko možnosti za brezskrbno posedanje ob kavici, priporočamo pa tudi ogled Knežjega dvora, Stare Grofije, Narodnega doma in Celjskega doma.

Maribor: V štajerski prestolnici morate nujno videti najstarejšo slovensko trto, se sprehoditi ob obrežju Drave in se potopiti v stari del mestnega jedra. Oglejte si Umetnostno galerijo, Frančiškansko cerkev, Slomškovo stolnico in Pokrajinski muzej Maribor.

Koper: Mesto ob morju ponuja veliko – od lahkotnega sprehajanja ob morju do odkrivanja koprske arhitekturne dediščine. Povzpnite se do slikovitega starega mestnega jedra, kjer vas bo veličastno pozdravila Pretorska plača, nasproti nje pa Loža. Ob morju se sprehodite mimo Taverne, ki stoji v neposredni bližini mestne tržnice.

Ljubljana: Prestolnica ponuja veliko sprehajalnih možnosti in največ mestnega vrveža. Obiščite grad, Staro Ljubljano, sprehodite se po Tromostovju do Čopove ulice in mestnega parka Tivoli. V hipu ste lahko v središču ali na mirni klopi sredi zelenja.

Odklop v wellnessu Za razvajanje in odklop z veliko začetnico pa priporočamo, da skočite v najbližje toplice ali wellness center. Preizkusite različne masaže, ki spodbujajo energetske točke in pomagajo premagati stres. Ne pozabite na zdravilno moč savne, ob tem pa si privoščite tudi kakšno novo kulinarično doživetje.

Ne spreglejte