Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 8. 2016,
8.07

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, Thinkstock

Natisni članek

Nagradna igra potovanje počitnice turizem Hrvaška Mastercard advertorial

Petek, 26. 8. 2016, 8.07

2 meseca, 1 teden

Držite se teh nasvetov in počitnice na Hrvaškem bodo še prijetnejše!

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, Thinkstock

Foto: Thinkstock

Hrvaška je letos med top izbirami poletnih počitniških destinacij, a posledica tega je, da tam lahko naletimo na precej zasoljene cene. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako se s počitnic vrniti brez skrbi zaradi prevelikega zapravljanja.

V tujino preprosto ne potujemo več brez plačilne kartice

Dviganje gotovine za ves teden počitnic je praksa, ki se je poslužuje vse manj posameznikov. Velika večina jih na počitnice s seboj vedno vzame tudi svojo kartico. Plačilne kartice so postale zelo enostavne za uporabo, poleg tega pa so zanesljive, praktične, pa tudi veliko varnejše od denarja. S plačilno kartico vam bo na dopustu tudi veliko bolj udobno, saj vam ne bo treba razmišljati o menjalnem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imate še dovolj gotovine, da si privoščite tisto večerno sladico. In tako vam ostane več časa, da namesto iskanja gotovine lovite nepozabne spomine, ki trajajo za vedno.

Sodelujte v naši nagradni igri: podarjamo brezstično kartico v vrednosti 40 evrov!

Plačevanje s karticami predstavlja rešitev, ki je varna, hitra in priročna. S plačilno ali kreditno kartico odpadejo zagate glede ustrezne valute, hkrati pa je tovrstno plačevanje tudi bolj higienično od gotovine. Kartice so bolj zanesljive od denarja, saj jih lažje skrijete v stranski žep ali torbico s pasom, če pa se karkoli zgodi, jo preprosto prekličete in se zavarujete pred izgubo denarja.

Top 10 nasvetov, da bo potovanje prijetno, varno in varčno

Plačilna kartica vam pride prav tudi na plaži, če si zaželite kepico sladoleda. | Foto: Thinkstock Plačilna kartica vam pride prav tudi na plaži, če si zaželite kepico sladoleda. Foto: Thinkstock

#1 Nekaj priprav že doma
Že doma pripravite seznam plačilnih kartic, ki jih nameravate vzeti s sabo, ter nujno tudi številke računov. Številko kartice vpišite v telefon, za primer, če jo boste morali blokirati.

#2 PIN naj ostane vaša skrivnost
Številke PIN nikoli ne zapisujte na papir in ga ne nosite s sabo v denarnici. Če vas skrbi, da ga boste pozabili, si na telefon namestite aplikacijo PIN keeper.

#3 Previdnost na bankomatu
Ko na bankomatu vpisujte številko PIN, se zaščitite pred radovednimi pogledi.

#4 Izkoristite vse prednosti in ugodnosti plačilne kartice
Pozanimajte se o dodatnih storitvah in zavarovanjih, ki jih ponuja vaša plačilna kartica. Na voljo so vam različna turistična in nezgodna zavarovanja, poleg tega pa veliko zabavnih vsebin. Preverite v svoji banki ali finančni instituciji!

#5 Kartica nikoli preblizu telefona
Plačilne kartice zaradi razmagnetenja nikoli ne hranite preblizu telefonov.

Z brezstično tehnologijo je plačevanje postalo še hitrejše. | Foto: Thinkstock Z brezstično tehnologijo je plačevanje postalo še hitrejše. Foto: Thinkstock

#6 Preizkusite nove načine plačevanja
Preizkusite brezstično plačevanje, ki je še posebej primerno za plačevanje pod 15 evri oziroma 100 kunami, saj pri teh zneskih ni potrebno vnašanje številke PIN: hitro, enostavno in varno – idealno za počitnice!

#7 Redno preverjajte bančne izpiske
Na svojem bančnem izpisku preverite vse svoje stroške in v 30 dneh prijavite morebitna nepooblaščena plačila. Če se vam katera od transakcij zdi sumljiva, pokličite svojo banko ali finančno institucijo na številko, ki se nahaja na zadnji strani kartice.

#8 Vedno shranite račun
Na poti shranjujte račune, da boste lahko ob vrnitvi preverili plačani znesek in še pravočasno preverili morebitna sporna plačila.

#9 Plačilno kartico imejte vedno pri sebi
Ne puščajte kartice v avtomobilu, saj nikoli ne veste, kdaj bo ravno vaš tarča nepridipravov.

#10 Spremljajte novosti in ugodnosti, ki vam jih prinaša vaša plačilna kartica
Če ste imetnik kartice Mastercard ali pa boste to šele postali, na njihovi spletni strani spremljajte ugodnosti in odkrijte vse, kar vam ponuja poletje.

Izberite najboljše: brezstično kartico Mastercard

 | Foto: Mastercard brezstična tehnologija omogoča hitre in varne nakupe. Plačilo opravite tako, da le približate Mastercard brezstično kartico h kateremukoli plačilnemu terminalu, na katerem je znak za "brezstično". Plačilo na blagajni je tako veliko hitrejše in preprostejše kot pa zamudno iskanje pravega zneska v gotovini. Svojo brezstično Mastercard kartico pa lahko povsem normalno uporabljate tudi za plačevanje na terminalih, ki ne omogočajo brezstičnega plačevanja.

Plačevanje tako še nikoli ni bilo hitrejše, varnejše in preprostejše. Pozabite pa lahko tudi na zamudno iskanje gotovine, saj lahko zdaj plačilo zares preprosto opravite le z dotikom brezstične kartice, ki bo zdaj vedno ostala varno v naših rokah.

Za popolno udobje uporabljajte brezstično kartico Mastercard, ki jo le prislonite na POS-terminal in plačilo je končano. Tako preprosto!

Se odpravljate na Hrvaško? Preverite vroče ugodnosti, ki vam jih mogoča Mastercard!

Tudi na počitnicah na Hrvaškem je kartica Mastercard odlična spremljevalka, saj boste ob plačilu storitev z njo deležni lepih ugodnosti. Seveda pa je široka sprejetost kartic na Hrvaškem hkrati vstopnica tudi do brezskrbnega plačila za vaše nastanitve, gorivo, hrano in pijačo ter vse tiste malenkosti, ki nam poleti lepšajo dneve.

Hrvaška vsako leto privablja s čudovitimi plažami, z Mastercardom pa vam nudi tudi brezskrbnost in nepozabna doživetja. | Foto: Thinkstock Hrvaška vsako leto privablja s čudovitimi plažami, z Mastercardom pa vam nudi tudi brezskrbnost in nepozabna doživetja. Foto: Thinkstock

Najbolj vroče ponudbe in ugodnosti na Hrvaškem ta hip:

Mastercard vas razvaja po celotni Hrvaški in vam nudi številne ugodnosti, presenečenja in možnosti doživetij po vseh regijah.

Več o ponudbi si preberite na spletni strani Mastercard.

  • Zabava in sprostitev v vrhunskih klubih in barih na najbolj vročih lokacijah na Hrvaškem: Hemigway bar Opatija, Zagreb ali Split; Papas v Zagrebu, Splitu ali Opatiji; Hemingway beach Medveja; Forno Opatija; NOA Klub na Pagu; Caffe & club PEPER v Zagrebu; Deep club na Pagu; ZEN Beach Club & Lounge Žnjan v Splitu in še in še … Več o ponudbi na spletni strani Mastercard.
  • Nastanitev v Zagrebu, kjer začutite romantičen utrip mesta: ZIG ZAG Zagreb Apartmaji.
  • Nepozabni glasbeni užitki na priljubljenih festivalih: ULTRA EUROPE.
  • Doživetja pod okriljem turističnih agencij: Atlas, d. d. – turistična agencija.
  • Užitek na morju na prekrasnih navtičnih rutah: Marina Hramina.
  • Ugodnosti na letališčih: Zadar, Split, Dubrovnik in Krk, kjer dobite darilo dobrodošlice.
  • Trajektne luke: Zadar, Split in Reka, kjer vas prav tako čaka darilo.
  • Hostli za mlade: Swanky Mint Hostel, Omladinski hostel v Zagrebu, Zadarju, Dubrovniku, Rijeki, Pulju, na Velikem Lošinju.
  • Hoteli za vse generacije: ugodnosti in razvajanja vas pričakajo v številnih hrvaških hotelih, in sicer v Istri, Kvarnerju, celinski Hrvaški, Šibeniški regiji, Zadarski regiji, Splistki regiji, Dubrovniški regiji …

Pomembne prednosti uporabe Mastercard in Maestro kartice v brezskrbnem poletju

  • uporaba kartic na bankomatih in prodajnih mestih je preprosta in varna;
  • sprejete so povsod na Hrvaškem. S karticami Mastercard in Maestro lahko plačujete ali dvigujete denar na bankomatih po vsej Hrvaški, na poti do izbrane destinacije in v kraju dopustovanja;
  • ob uporabi kartic ni potrebe, da bi s sabo nosili večje zneske gotovine v tujih valutah, s čimer zmanjšate možnost kraje ali izgube denarja;
  • s karticami Mastercard in Maestro lahko preprosto plačate cestnine, tunelnine, mostovnine in vožnje s trajekti, na izbranih mestih pa lahko koristite tudi posebne ugodnosti;
  • redni mesečni izpiski vam zagotavljajo pregled stroškov, ki so nastali na potovanju.

Nagradna igra: podarjamo brezstično kartico Mastercard v vrednosti 40 evrov!

Pošljite fotografijo najljubšega poletnega trenutka in se potegujte za nagrado. | Foto: Pošljite fotografijo najljubšega poletnega trenutka in se potegujte za nagrado. Mastercard ceni neprecenljive poletne trenutke in s svojimi ponudbami nenehno spodbuja, da doživite nekaj novega, nepozabnega, večnega! Zato z nami in z Mastercardom delite svoje najljubše poletne trenutke in spomine, mi pa vas bomo nagradili z brezstično kartico Mastercard v vrednosti 40 evrov.

Kako sodelujete?

Pošljite nam fotografijo ali opis svojega najlepšega poletnega trenutka ter izpolnite prijavni obrazec. Obetamo si nekaj čudovitih poletnih zgodb!

Nagradna igra je končana!

Brezstično kartico Mastercard v vrednosti 40 evrov prejme Martin Valič. Čestitamo!

Ne spreglejte