Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
13.09

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard romantika izlet advertorial

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 13.09

2 meseca

Najbolj romantični kotički Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija ponuja ogromno možnosti za nepozabna doživetja, tudi v dvoje. Povabite svojo boljšo polovico na romantično odkrivanje naše majhne deželice na sončni strani Alp.

V dvoje je lepše, predvsem če najdete svoj najljubši kotiček, in Slovenija jih ponuja nešteto, prav za vse okuse.

Od potepanja ob morski obali, raziskovanja podeželja do prečudovitih razgledov, ki segajo daleč, skoraj na vse konce naše dežele. Pripravite nahrbtnik, napolnite ga z raziskovalnim duhom, dodajte nekaj kapljic romantike, predvsem pa veliko razigranosti in želje po odkrivanju. Predstavljamo vam najbolj romantične kraje v Sloveniji, ki so primerni tudi za najbolj zagrizene neromantike.

Logarska dolina Potopite se v naravno kuliso Logarske doline , ki ponuja ogromno možnosti za potepanje v dvoje. Priporočamo nastanitev v kakšni od bližnjih kmetij, kjer bosta lahko zadihala pristnost domačega okolja. Prvi dan, ko se bosta najedla domačih dobrot, se odpravita do slapa Rinka in če vas bo zasrbelo v podplatih in si bosta zaželela še malo hoje, se lahko vzpneta tudi do Okrešlja.

Drugi dan lahko preživita na kolesu, ki si ga lahko sposodita tudi na samem kraju. Zelo zanimiva je panoramska pot, ki vas popelje mimo Logarske doline nazaj v Solčavo.

Ob morju malo drugače Morje je ponavadi prva asociacija na romantiko, vendar ne sredi gneče na največji slovenski plaži. Svoj košček miru boste našli med nekoliko manj dostopnimi predeli slovenske obale. Ste že kdaj slišali za Mesečev zaliv? Majhen zalivček je del krajinskega parka Strunjan in čeprav se boste morali do tja malo sprehoditi, je resnično vredno truda. Vzemita s seboj odejo, okusno malico in buteljko najboljšega vina. Avto parkirajte na Belvederju in se sprehodita do zaliva, ki je poseben prav zaradi svoje slikovite lokacije, takoj pod klifi, visokimi 80 metrov in lepim razgledom, ki sega do Izole. Priredita si majhen piknik, uživajta ob šumenju valov in lepem sončnem zahodu. Da, kulisa je resnično filmska.

Otok ljubezni v Ižakovcih Na čisto drugem koncu Slovenije lahko doživite pristnost Prekmurja in se hkrati potopite v pravo romantično pustolovščino. Na reki Muri je skozi stoletja nastal naravni otok, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni. Odlikuje ga predvsem intimno sožitje z naravo. Na otoku boste lahko našli svoj mir in se hkrati skozi različne aktivnosti, ki se tam odvijajo skozi vse leto, spoznali s tamkajšnjo tradicijo ali se udeležili kakšnega izleta v bližnji okolici.

Goriška brda Spoznajte deželo vina, češenj in breskev in doživite tamkajšnjo tradicijo predvsem skozi kulinariko in s tihim raziskovanjem okoliških krajev. Goriška brda so pravi zaklad narave in so odlično pribežališče za vse tiste pare, ki iščejo sproščujoči mir, daleč proč od mestnega vrveža. Največja znamenitost Goriških brd so neskončne trte, ki jih ni videti konca. Raziskujta jih s kolesom, lahko seveda tudi z avtomobilom, ampak učinek ne bo isti.

Vzemita si čas tudi za obisk grada Dobrovo, ki je pravi biser renesančne arhitekture. Za ljubitelje narave priporočamo ogled naravnega mostu Krčnik, pravi toskanskih pridih pa boste doživeli v majhni vasici Šmartno, ki se nahaja v geografskem središču Goriških brd. Med potepanjem po Brdih vsekakor ne pozabite še na kulinarična doživetja – ustavite se na kakšni izmed številnih domačij ali kmečkih turizmov – Goriška brda morate obvezno tudi okusiti skozi številne tamkajšnje specialitete.

Brdo pri Kranju Veličastno, a hkrati skrajno romantično – sprehodita se po parku in se potopita v bogato naravno raznolikost. Na poti bosta lahko spoznala različne znamenitosti – od Grada Brdo, čebelnjaka s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev do stare oranžerije, lahko si privoščita romantično vožnjo s kočijo in si naročita piknik na travi.

Več utrinkov z Brda pri Kranju si lahko preberete tukaj.

Bukovniško jezero Potrebujeta nekaj novega elana? Zadihajta naravo ob Bukovniškem jezeru in se sprehodita po tamkajšnjih gozdovih in vse do Vidove kapelice, kjer je izvir zdravilne vode. V okolici kapele se nahajajo številne energetske točke, ki izboljšajo zdravje in pomagajo k boljšemu počutju. Nekaj minut hoje stran pa se vam bo odprl čisto nov svet. V vasici Strehove gorice bosta lahko ob strnjenih vinogradih občudovala bogato zakladnico ljudske arhitekture iz 18. in 19. stoletja.

Ne spreglejte