Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
14.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MasterCard

Natisni članek

advertorial Kranjska Gora MasterCard pokal Vitranc

Četrtek, 3. 3. 2016, 14.46

2 meseca, 1 teden

Konec tedna v navijaškem duhu!

Vsebino omogoča MasterCard

Kot bi trenil se teden obrne. In da ne boste šele v soboto dopoldne razmišljali, kaj početi za konec tedna, vam ponujamo idejo, ki nosi tudi navijaško noto.

Pokal Vitranc je ime, ki nas večino spremlja že od otroštva. Daljnega leta 1961 so se prvi tekmovalci spustili po snežni strmini v boj za pokal.

Od tedaj je ta prireditev poleg Zlate lisice in skokov v Planici ena od osrednjih športnih dogodkov, ki združuje Slovence, ki jim bije srce za snežne junake.

Leta 1961 je 12. mesto zasedel naš Bojan Križaj – ime, ob katerem smo rasli, navijali in še bolj vzljubili ta šport. Leto 1978 nam je prineslo tretje mesto in, seveda, spet Bojana Križaja, ta pa se je leta 1982 povzpel na najvišjo zmagovalno stopničko.

Leti 1985 in 1986 sta se nam v spomin zapisali v duhu Roka Petroviča, Jure Košir pa je svoj del zgodovine zapisal s prvim mestom leta 1999.

Da ne bomo naštevali še vseh nadaljnjih uspehov, ti so morda tisti, ki nas vrnejo v stare čase, ko smo "dihali" za smučanje stari in mladi. Takrat se ni pisala le zgodovina, temveč tudi prihodnost …

… vse do letošnjega 55. pokala Vitranc v Kranjski Gori

Čeprav bo vreme precej pisano, organizatorji pravijo, da se ne bodo prestrašili. Posebnost letošnje tekme je tudi ta, da bodo izpeljali tudi petkovo veleslalomsko preizkušnjo, preseljeno iz Garmisch-Partenkirchna.

Ne spreglejte