Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2015,
15.24

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

advertorial MasterCard Odkrivaj Slovenijo karting adrenalin

Petek, 19. 6. 2015, 15.24

2 meseca, 1 teden

Kje naj se sproščajo adrenalina željni vozniki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Preizkusite se v kartingu. Na voljo imate tudi poligone varne vožnje, kjer svoje zavoje in hitrost lahko še izboljšate. Kje v Sloveniji pa jih najdete?

Svoje spretnosti preizkusite na poligonu

V Sloveniji imamo kar nekaj središč varne vožnje, kjer se lahko pripravimo na bolj varno vožnjo po cestah, prav tako pa lahko izboljšamo svoje spretnosti za volanom in se pripravimo na izziv v kartingu.

Zakaj na poligon?

Poligoni varne vožnje so priložnost, da na zabaven in adrenalinski način izboljšate svoje spretnosti za volanom, česar zaradi varnosti ne morete početi na cestah. Simulirajo namreč nepredvidene dogodke na cestah v različnih pogojih in razmerah vožnje.

Kdo lahko obišče poligon?

Prav vsak voznik, od izkušenih do mladih voznikov. Po tečaju varne vožnje boste bolj spretni in varni vozniki. Ko se boste srečali z nepredvidljivo situacijo na cesti, pa se boste znali veliko bolje odzvati.

Poligoni v Sloveniji

Vransko: Na Vranskem se nahaja center varne vožnje pod okriljem AMZS. Tu se lahko preizkusijo vozniki začetniki, izkušeni vozniki, ki želijo vožnjo izboljšati, motoristi, vozniki tovornjakov ipd. Organizirajo tudi razne vozne izzive, kot je na primer dinamični program, ki vključuje: dinamično vožnjo, trike voznikov relija in pravila varnosti. Seveda za volan lahko sedete tudi vi. V center Vransko se lahko odpravite tudi s sodelavci in doživite nepozaben teambuilding.

Murska Sobota: Poleg tečaja varne vožnje se lahko na poligonu v Murski Soboti odločite za nekoliko drugačen teambuilding, ki vključuje vožnjo in tekmovanje v spretnostni vožnji s terenskim vozilom, tekmovanje z vozilom, ki ima na zadnji osi kolesa, ter vožnjo z gokarti na pedale.

Ljubečna: Trening varne vožnje v Ljubečni se izvaja na več podlagah: suhi, mokri in spolzki. S tem ustvarijo vse mogoče situacije, ki so pogoste v prometu. Če pridete kot skupina, pa vas zraven čaka še prostor za piknik.

Krško: Od leta 2011 imajo v centru varne vožnje Raceland na progi vgrajeno okroglo hidravlično ploščo, ki ponuja še več simulacij nepredvidenih dogodkov na cesti. Poleg tega se boste spopadli tudi z vodnimi ovirami, drsečimi podlagami in drugimi hidravličnimi napravami. Center varne vožnje Raceland pa je odprt tudi pozimi, ko izvajajo skandinavsko izobraževanje, tudi v najbolj nemogočih pogojih (sneženje, zmrznjeno cestišče …).

Rekreativni karting v Sloveniji vse bolj priljubljen

V Sloveniji je vse več prog za rekreativni karting. Ljubitelji hitrosti si z najemom proge lahko privoščite napete dvoboje na za to namenjenih dirkališčih. Pri tem se zabavate, hkrati pa pripomorete k varnosti na cesti in svoje želje po adrenalinu uresničujete na bolj varen način. Večina prog tudi meri čas, zato lahko s prijatelji tekmujete, ob tem pa lahko opazujete svoj napredek.

Kje v Sloveniji?

V Sloveniji je več dirkališč za karting, vsak pa ima drugačne ovinke in podlago, tako da lahko izkusite različne okoliščine vožnje. Naredili smo naslednji izbor:

Krško

Proga na dirkališču raceland je dolga 1050 metrov in široka od osem do devet metrov. Ima 16 zavojev, devet levih in sedem desnih. Gre za zelo "tehnično" stezo, saj je zelo razgibana in poteka na približno štirih metrih višinske razlike, kar je za karting prava redkost. V ponudbi imajo več vrst vozil, pa tudi mini kart za najmlajše. V poletnih mesecih organizirajo tudi nočne vožnje pod reflektorji. Mogoče so tako individualne kot skupinske vožnje. Lahko si izposodite tudi racekart, ki nudi čisto pravo dirkaško izkušnjo.

Ljubljana

Rudnik: V kartingu se lahko preizkusite v nakupovalnem središču Rudnik − Ljubljana. Ponujajo tudi nakup darilnih bonov za razne priložnosti, kjer lahko izbirate med eno- in dvosedom. Če poznate koga, ki bolj uživa na sovoznikovem sedežu ali pa je za vožnjo še premlad, izberete dvosed. V njem voznik vrti volan ter pritiska na plin in zavoro, sopotnik pa uživa v vožnji.

Črnuče: Telemach Pro Karting ponuja progo, kjer kombinacijo desetih ovinkov rekreativni vozniki prevozijo brez težav, nekaj hitrih ovinkov pa predstavlja tudi izziv za vrhunske voznike.

BTC: V nakupovalnem središču BTC najdete športni lokal, znotraj katerega pa si lahko privoščite tudi hitro zabavo –adrenalinsko vožnjo z električnimi gokarti. Je odlična ideja za rojstnodnevne zabave.

Celje

Ta proga je nekaj posebnega, saj se nahaja v četrtem nadstropju parkirne hiše nakupovalnega središča v Celju. Na voljo sta eno- in dvosed. Lahko se pomerite v vožnji na čas ali pa se tekmovanja udeležite s svojimi sodelavci.

Maribor

Tudi v Mariboru lahko popestrite nakupovanje na karting progi – v parkirni hiši nakupovalnega centra. Letos so odprli novo stezo, ki obljublja tako preizkušnjo v nadvozu kot podvozu. Prav tako vabijo tudi na teambuilding za podjetja.

Tudi za najmlajše

Zanimivost karting centra v Vrtojbi je ta, da lahko najamete tudi minimotorje za najmlajše. Organizirajo šolo minimoto, ki je sestavljena iz teorije in prakse. Namenjena je otrokom, starim od šest do 12 let, predpogoj za udeležbo pa je znanje vožnje s kolesom.

Ne spreglejte