Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
6.55

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča MasterCard

Natisni članek

kam za valentinovo advertorial

Petek, 12. 2. 2016, 6.55

2 meseca, 3 tedne

Je Slovenija romantična?

Vsebino omogoča MasterCard

Seveda! In ker ravno ta konec tedna praznujemo valentinovo, smo poiskali nekaj lepih kotičkov, kjer si lahko izpovesta ljubezen.

Ne glede na to, ali praznujete valentinovo ali ne, smo našli nekaj prelepih krajev, ki bodo zagotovo ustvarili romantično vzdušje – kadarkoli v letu!

Najbolj romantično slovensko mesto

Ste vedeli, kateri slovenski kraj je bil izbran za enega najbolj romantičnih mest v Evropi? Seznam je bil objavljen na spletni strani worldofwanderlust.com in med 12 najlepših mest za zaljubljene se je uvrstil tudi Bled. In priznajmo, sprehod okoli čudovitega jezera, sladkanje s kremnimi rezinami v eni od kavarn ali izlet s čolnom do otočka sredi jezera so zares slišati romantični!

Kam po najlepši sončni zahod?

Mnogi bi se strinjali, da ni lepšega kot skupaj s svojo ljubljeno osebo opazovati, kako zaide sonce. Je pač nekaj izjemno romantičnega na tem! Kje v Sloveniji lahko uzrete enega izmed najlepših? Odpravite se na Obalo do Strunjana. Ko se boste sprehajali proti plaži, boste uzrli lokalno znamenitost, beli križ na vrhu klifov. Strma pot, ki se nahaja malo naprej, vas bo vodila do Mesečevega zaliva, kjer boste dobili občutek, da ste daleč daleč stran.

Kot grajske gospodične in gospodi

V Sloveniji imamo ogromno gradov, a če moramo tokrat izbrati enega, smo se odločili za škofjeloškega. Med sprehodom okrog gradu, ki ga nadaljujte proti velikemu muzeju na prostem, vam bo preprosto zastal dih. Muzej si lahko ogledate tudi od znotraj, sicer pa se sprehodite tudi po čudovitih ulicah Škofje Loke in se ustavite v eni od najbolj markantnih slaščičarn – Homanovi hiši.

Odpeljita se do otoka zaljubljenih

Otok, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni, stoji sredi reke Mure. Takšno ime je dobil, ker je bil menda v preteklosti priljubljena točka zaljubljencev, ki so si zaželeli malo časa zase. Če želite izlet še popestriti, se do njega odpeljite z brodom, ki otok povezuje z bregom.

Razgled na neskončno pokrajino

Če sta par, ki obožuje adrenalin, potem si privoščita skupno doživetje, na katerega bosta imela zagotovo še dolgo lepe spomine. In kam po skupno mero adrenalina? V Bovec, seveda, ki postaja že sinonim tovrstnih doživetij. Naš namig za romantično izkušnjo: panoramski polet.

Skrivnostni zmenek v divjini

Vsak par potrebuje nekaj časa čisto zase. Če to združi s čudovito in neokrnjeno naravo, je romantika neizbežna. Sprehodita se do skrivnostnega kraškega Divjega jezera pri Idriji, ki po mnenju mnogih spada med najlepše bisere slovenske naravne dediščine. Našli ga boste približno dva kilometra stran od mesta.

Druženje z živalmi

Sta ljubitelja živali? Odpravita se v Lipico, kjer lahko ljubezen do živali združita še s prijetnimi aktivnostmi. Za zmenek imata dve izbiri: vožnja s kočijo ali jahanje po naravnem terenu – karkoli vama pač bolj ustreza.

Ljubezen kot v pravljici

Verjameta v pravljice? Ni pomembno, ampak včasih se je vseeno prijetno malce zasanjati. Skupaj pobegnita v svet fantazije in obiščita Logarsko dolino, kjer bosta očarana. Obiščita Pravljični gozd, ki vaju bo vrnil v čas otroštva. Gozd je prepreden s sprehajalnimi potmi, kjer bosta srečala različne objekte iz naravnih materialov. Tu boste naletela na marsikatero pravljico, ki jo poznata iz otroštva, poleg pa bosta tudi zapisana ime avtorja in kratka obnova.

Ljubezni dodajta nekoliko simbolike

Odpravita se na ljubljanski most ljubezni, Mesarski most, kjer si mnogi zaljubljenci izpovejo ljubezen in jo obelodanijo s ključavnico. Ta simbolizira nesmrtno ljubezen, je pa tudi zelo romantična gesta, ki vama bo zagotovo polepšala dan. Hkrati bosta s tem postala del fenomena "zaljubljenih" mostov, ki jih lahko srečamo skoraj v vsakem glavnem mestu.

Opazovanje zvezd v dvoje

Skoraj kot v filmu! Za kar najlepši pogled na zvezde obiščita observatorij Magašov brejg, 12 kilometrov stran od Murske Sobote. Pazita le, da bosta izbrala dan, ko bo nebo dokaj jasno, saj bodo tako zvezde na nebu najbolj vidne. Romantika zagotovljena!

 

Ne spreglejte