Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2016,
9.24

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MasterCard

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Pivo in cvetje Odkrivaj Slovenijo Mastercard advertorial

Nedelja, 10. 7. 2016, 9.24

2 meseca, 1 teden

Ideja za konec tedna: spijte pivo in bodite v cvetju

Vsebino omogoča MasterCard

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pivo in cvetje je vse, kar ta konec tedna potrebujete, in to boste v najbolj zabavni in sproščeni obliki dobili v Laškem na festivalu Pivo in cvetje, najbolj priljubljenem poletnem dogodku v Sloveniji.

Laško – prestolnica najživahnejšega poletnega dogajanja

Letošnji Festival Laško Pivo in cvetje, ki je brez dvoma največji glasbeni in turistični dogodek v Sloveniji, bo od četrtka, 14., do nedelje, 17. julija, potekal na tradicionalnih in že dodobra uveljavljenih lokacijah v Laškem. Dvainpetdeseti festival kot vedno obeta pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse okuse, poleg tega pa še mnogo drugih zabavnih dogodkov, ki bodo popestrili dogajanje.

Brez odlične glasbe v Laškem ne gre!

Dobra glasba in nepozabni koncerti so sinonim za Festival Laško Pivo in cvetje. | Foto: Thinkstock Dobra glasba in nepozabni koncerti so sinonim za Festival Laško Pivo in cvetje. Foto: Thinkstock

Tudi letošnji glasbeni program ponuja mednarodno dimenzijo z uveljavljenimi tujimi imeni, ob tem pa ne pozablja na skrb za prepoznavnost slovenske glasbene identitete skozi vse glasbene zvrsti. Organizatorji so se zato odločili, da nastope na odrih začnejo in končajo domači izvajalci.

Glasbeni program na Festivalu Laško Pivo in cvetje velja za najbolj pestrega, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodno-zabavne in glasbe za otroke. Letos bodo latino ritmi s poudarkom na brazilskih, saj organizatorji niso pozabili na dejstvo, da se le 19 dni po koncu festivala začnejo 31. poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Več o glasbenem programu si preberite tukaj.

Dogajanje bodo popestrile kulinarika, etnografija in ekologija

Ob bogatem glasbenem programu bo letos za goste kar nekaj spodbudnih sprememb. Organizatorji napovedujejo še več osredotočenosti na zelene tehnologije in trajnostno ravnanje, v ospredju pa bo tudi bogata ponudba domače kulinarike in unikatnih vrst piva.

Bogat nabor zanimivosti pa bo tudi iz zgodovine, lokalne kulture in hortikulture, ki so posebnost festivala Pivo in cvetje. Tudi letos bo to festivalsko dogajanje še posebej bogato na zadnji dan, v nedeljo, ko bomo lahko priča čisto pravi ohceti po starih šegah, izvrstni paradi pivarskih starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju.

Številne zabavne možnosti za športne aktivnosti

Ponudba športnih aktivnosti navdušuje. Katero boste preizkusili letos? | Foto: Thinkstock Ponudba športnih aktivnosti navdušuje. Katero boste preizkusili letos? Foto: Thinkstock

Organizatorji verjamejo, da če glasba krepi duha, šport in rekreacija krepita telo. Zato so v Laškem poskrbeli za oboje. Obiskovalci se bodo lahko udeležili delavnic akro joge, varno plezali na drevesa, tekmovali v zorbing nogometu in stoječem veslanju, lovili ravnotežje na slacklinu, se zabavali z nogometom na milnici, se preizkusili v žongliranju, hoji na hoduljah ter akrobatiki. Laško bo gostilo tudi enega izmed petih turnirjev Samsung državnega prvenstva v košarki 3×3, in sicer kar v šestih kategorijah.

Več o športnih aktivnostih si preberite tukaj.

Sodelujte z zanimivimi turističnimi predlogi iz Slovenije in se potegujte za bogate nagrade!

Nagradni sklad in žrebanja:

1. 6. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

1. 7. 2016 – TABLICA in pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

1. 8. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

1. 9. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

3. 10. 2016 – FOTOAPARAT in pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

2. 11. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

1. 12. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

2. 1. 2017 - NAVIGACIJSKA NAPRAVA GARMIN in pet predplačniških brezstičnih kartic MasterCard v vrednosti 50 evrov

 

Ne spreglejte