Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
9.16

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

advertorial MasterCard december božič novo leto

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 9.16

2 meseca, 3 tedne

10 dogodkov, ki bodo začinili december

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Praznični okraski, kuhano vino, vonj po piškotih in silvestrovanje. Vse to je december, lahko pa je tudi veliko več. Kaj početi, da ga še popestrite?

Sejem izmenjave – Gu(d)staf Market

Gu(d)staf Market je malce drugače decembrski sejem. Tu si boste lahko izmenjevali oblačila, obutev, igrače in druge predmete. Pobrskajte po omarah, česa ne potrebujete več, in to zamenjajte za nekaj uporabnega. Poleg tega boste lahko spoznali tudi lokalne izdelovalce umetnin in ekoloških pridelkov, zelišč ipd. Ne bo pa manjkalo niti knjig iz Bukvarne, ob vsem tem pa se boste tudi dobro najedli. Če želite v duhu praznikov komu pomagati, s seboj prinesite obutev, obleke, igrače in druge potrebščine, ki jih ne potrebujete, saj bodo na sejmu zbirali osnovne življenjske potrebščine za brezdomce in otroke iz socialno ogroženih družin.

Druženje v pravljični deželi

V Celju v okviru Pravljičnega Celja 2015 odpirajo čarobno Pravljično deželo. To leto se boste skupaj z otroki lahko tam družili z vilo, paličicami, snežaki, škrati, pa tudi z Božičkom in dedkom Mrazom. Niso pa pozabili niti na najdaljšo noč v letu, zato se lahko udeležite tudi pravljičnega silvestrovanja – 31. decembra od 10.30 naprej.

Dan, ko vrata odpre kultura

Tako kot vsako leto se bodo tudi letos ob obletnici Prešernovega rojstva zgodile številne brezplačne razstave, predstave, koncerti, predavanja in drugi zanimivi dogodki, ki so tako ali drugače povezani s kulturnim življenjem. Številne kulturne ustanove so se tudi letos odzvale pobudi in tako pripravljajo skupno več kot 300 različnih brezplačnih dogodkov v kar 60 krajih po Sloveniji.

Podroben seznam vseh prireditev po Sloveniji si oglejte tu.

Sejem malce drugače: za navdušence nad tehnologijo

Morda ne tako klasičen decembrski sejem, a ravno zato tako zanimiv. Gre za sejem sodobnih tehnologij Comptech in največji gaming v Sloveniji, ki zajema področja zabavne elektronike, računalništva, fotografije, opreme HI-FI, radio amaterstva, tehnike, multimedije, robotike, modelarstva, telefonije in drugih sorodnih področij.

Poleg zanimivega razstavno-prodajnega programa boste na sejmu zasledili še veliko drugih zanimivih vsebin, na primer gaming (številni turnirji in preizkusi svetovno znanih iger), sejem fotografije, okrogle mize s tehnološkimi podjetji, robohokej (pomerili se boste z robotom), delavnica photoshopa, predavanja o varni rabi tehnologije, astronomija, robotika in podobno.

Bi se zaljubili?

Zakaj se ne bi zaljubili ravno v tem čarobnem času. Če želite spoznati nove ljudi in morda medtem srečati tudi novo simpatijo, ne zamudite decembrskega druženja za vse samske v središču Ljubljane. Organizatorji namreč obljubljajo prijeten večer, poln novih poznanstev, vesele družbe in predpraznične zabave. Dogodek bo potekal v dveh delih, in sicer vas bodo najprej čakali hitri zmenki v Stari Mački, po teh pa se boste skupaj sprehodili po stojnicah in se družili ob kuhanem vinu, medici in drugih dobrotah.

Decembra noč lahko preživite v muzeju

Ne, ne gre za film Noč v muzeju, temveč za resnično dogodivščino, ki se bo zgodila v Mestnem muzeju Ljubljana. Vabljeni so vsi otroci, stari od osem do 11 let. Torej, ste dovolj pogumni, da bi prespali v muzeju? Potem preživite večer z muzejskimi duhovi iz različnih zgodovinskih obdobij ter se prebudite v jutro, polno zabavnih aktivnosti.

Vse sladkosti življenja pridejo na Obalo

Bi doživeli božični sejem s pogledom na morje? Pridite na Obalo, kjer je sicer zima nekoliko bolj mila, a zato nič manj praznična. Obiščite božično-novoletno tržnico v parku hotela Kempinski Palace Portorož z začetkom 4. decembra, ko bo župan slavnostno prižgal praznično osvetlitev, nato pa boste lahko uživali ob zabavnem programu. Tržnica z bogato in raznoliko ponudbo domačih izdelkov, kot so oljčno olje, piranska sol, sir, marmelade, med, zelišča, naravni kozmetični izdelki in izdelki umetnostne obrti, bo odprta ob petkih, sobotah in nedeljah (vključno s četrtkom, 31. decembra) vse do 3. januarja 2016.

Ogled živih jaslic v Postojnski jami

V Postojnski jami se je zgodila prva slovenska živa postavitev jaslic, letos pa praznuje že 25 let. Te si lahko ogledate v najlepših kapniških prostorih, obenem pa se sprehodite po celotni jami. Za posebno praznično vzdušje bosta letos poskrbela Nuška Drašček in Klemen Bunderla, poleg njiju pa še mnogo drugih mladih glasbenikov. Ustavite se tudi na ploščadi pred vhodom v Postojnsko jamo, kjer bo potekal božični sejem.

Umetniško navdihnjen sejem v Ljubljani

Gre za božični Art market Ljubljana, ki se dogaja v okviru celoletnega projekta Art market Ljubljana. Tu se že 15 let predstavljajo kakovostni avtorji iz Slovenije in tujine in je odličen dogodek za vse ljubitelje lepega, estetskega in umetniškega.

Festival elektronske glasbe Kurzschluss

Kurzschluss je že v polnem zagonu in se nadaljuje vse do konca leta 2015. Če iščete dobro zabavo, jo boste tu zagotovo našli, zanjo pa bodo poskrbeli prejemniki največjih glasbenih nagrad in kultni glasbeniki z vsega sveta.

Ne spreglejte