Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
13.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Thinkstock

Natisni članek

intimna nega Chilly advertorial

Torek, 17. 5. 2016, 13.25

2 meseca, 1 teden

Ženske, to so napake, ki se jim morate izogniti

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Thinkstock

ženska, dekle, ulica | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ženske naredijo največ napak v kopalnici, predvsem pri intimni negi. Ta občutljivi predel ženskega telesa zahteva malo drugačne pozornosti.

Pravila ličenja, urejanja pričeske in nege kože – to so zakonitosti, ki jih ženske pri vsakdanji negi večinoma obvladajo in jih tudi zelo pridno udejstvujejo. Največkrat pa se zatakne pri najbolj občutljivem predelu ženskega telesa – intimna nega potrebuje malo več pozornosti predvsem pa posebne rituale, s katerimi se boste izognili številnim nevšečnostim.

Preverimo, katere so tiste rutine, s katerimi škodujete dobremu počutju celotnega telesa.

Čigava je ta brisača?

Pomembno pravilo dobre higiene je nedvomno osebna brisača. Vsak družinski član mora uporabljati svojo brisačo, saj na ta način preprečite širjenje virusov in bakterij.

Kdaj pretiravamo s higieno?

Pri osebni higieni velja pravilo zmernosti. Prepogosto umivanje namreč lahko poriši naravni ph vaginalne flore, zato je čisto dovolj, če se boste na intimnih predelih umili največkrat trikrat dan in najmanj enkrat dnevno.

Ne hitite!

Po prhanju ali umivanju bodite pozorni, da boste natančni tudi pri brisanju z brisačo. Ne hitite in se dobro posušite. Vlaga namreč pospešuje razmnoževanje bakterij.

ženska, spodnje perilo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Odvrzite proč dezodorante

Eden večjih škodljivcev pravilne intimne nege so tudi različni dezodoranti, ki so ob dobri in redni higieni nepotrebni in pogosto celo škodljivi.

Ko pridejo tisti dnevi v mesecu …

Med menstruacijo je skrb za pravilno higieno še pomembnejša. Vse se začne pri redni menjavi ter pravilni uporabi vložkov in tamponov. Te morate zamenjati na vsaki dve uri, vložke pa na največ štiri ure. Pri tem je pomembno, da si pred tem temeljito umijete roke in tako preprečite morebitno okužbo nožnice.

Izbirajte naravne materiale

Svojemu telesu omogočite, da bo dihalo. Izogibajte se sintetičnih materialov, naj bodo vaša prva izbira vedno bombažne in bolj zračne spodnjice, če imate težave z vnetji, priporočamo tudi uporabo bombažnih vložkov.

Izberite pravo milo za osebno higieno

Pri vsakdanji intimni negi uporabljajte posebne izdelke oziroma klinično testirana mila, ki bodo poskrbela za naravno ph ravnotežje vaše vaginalne flore.

Priporočamo izdelke Chilly, ki so ustvarjeni posebej zanjo in za njene potrebe po brezskrbni svežini.

Ženske, poletje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Izbirate lahko med tremi različnimi intimnimi mili, vsak s svojimi specifičnimi naravnimi sestavinami in vsak s svojo posebnostjo, ki deluje točno tako, kot si želi vsaka ženska.

Nežna, sveža in diskretna – intimna mila Chilly so najboljša odločitev za žensko nego – od najstniških let naprej. Ker je pomembno, da poskrbite za prave rituale v kopalnici in da v novi dan vstopite z živahno svežino.

Izdelki Chilly so klinično testirani in so med ženskami vseh generacij postali prva izbira, priporoča jih tudi Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije.

Kateri je vaš najljubši?

Tri različna mila za tri različne potrebe: preverite, kateri izmed treh intimnih mil vam najbolj odgovarja, in s katerim se počutite najbolj svobodni.

 | Foto:

Poletje je pred vrati: napotki za svobodnejše uživanje na plaži

Ženske, poletje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ko so temperature prijetno visoke in ko postane poležavanje na plaži eno lepših poletnih razvajanj, pride v ospredje tudi tista prijetna brezskrbnost, ob kateri pa pozabimo na nekatera osnovan pravila. Čeprav vam prija kopanje v hladnem morju in je poležavanje v mokrih kopalkah prav osvežujoče, se morate tej navadi izogibati. Po vsakem kopanju si preoblecite kopalke, samo tako se boste izognili morebitnim zapletom in neprijetnim vnetjem, ki vas lahko prikrajšajo za popolno uživanje.

Ne spreglejte