Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
27. 5. 2016,
19.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

počitnice aplikacije nakup Na dopustu

Petek, 27. 5. 2016, 19.25

6 let, 7 mesecev

Kako ceneje na počitnice?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Predstavljamo spletne strani in mobilne aplikacije, s katerimi si lahko pomagate pri načrtovanju in organizaciji cenejšega dopustovanja ali izleta.

SkyScanner (Android, iOS, spletna stran)

SkyScanner je spletna platforma za iskanje letalskih vozovnic. Uporabniku ob vpisu želenega kraja odhoda in prihoda ter trajanja potovanja poišče najcenejše oziroma najustreznejše ponudbe.

Skyscanner | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Pri tem preišče več podatkovnih baz letalskih prevoznikov in potovalnih agencij. Uporabnik lahko letalsko karto nato rezervira neposredno prek spletne strani oziroma mobilne aplikacije SkyScanner.

Airbnb (Android, iOS, spletna stran)

Prek Airbnb je mogoče najeti sobo ali stanovanje v kraju, kamor se odpravljamo. Cena prenočevanja prek Airbnb je pogosto nižja kot cena nočitve v hotelu ali apartmaju. Prihranek je še posebej občuten, če gre za skupino turistov ali dopustnikov, ne pa za samotnega popotnika ali par.

Airbnb | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Na Airbnb je danes mogoče najti več kot poldrugi milijon prenočišč, nahajajo pa se v skoraj 35 tisoč mestih v 200 državah.

Nizkocenovci.si

Nizkocenovci (ali GoAvio) je spletna storitev za iskanje in nakup letalskih vozovnic pri nizkocenovnih ponudnikih. Platformo je ustanovil istoimenski slovenski start-up.

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Nizkocenovci so po besedah ustanovitelja start-upa prvi zemljevid letov, ki vsebuje podatke o prostih letalskih vozovnicah za prav vse nizkocenovne ponudnike letenja na svetu. Zaradi tega je platforma zanimiva tudi za uporabnike v tujini.

Start-up Nizkocenovci je v začetku meseca prejel nagrado za slovenski start-up leta.

Google Flights

To je Googlova storitev za iskanje letalskih prevozov. Deluje podobno kot zgoraj opisani Nizkocenovci.si, le da pri iskanju letalskih vozovnic pogosto ne preišče podatkovnih baz vseh nizkocenovnih ponudnikov letenja.

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Booking.com (Android, iOS, spletna stran)

Če ne zaupate prenočevanju pri tujcih prek Airbnb, potem poceni hotelsko posteljo poiščite v spletni enciklopediji prenočišč, Booking.com. Pogodbo s spletno platformo ima po podatkih Bookinga sklenjenih skoraj milijon hotelov, hostlov in apartmajev po celem svetu, dnevno pa obdelajo prav toliko rezervacij prenočišč.

Booking.com | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

CouchSurfing (Android, iOS, spletna stran)

Ne želite plačati prenočišča? Potem srečo poskusite na platformi Couchsurfing. Ta popotnikom omogoča iskanje dobrih samaritanov, ki so jih pripravljeni sprejeti v svoje stanovanje in jim ponuditi brezplačno prenočišče, pogosto tudi kosilo in ogled mesta.

 | Foto:

CouchSurfing je idealna izbira za samotarje ali popotniške pare, ki potujejo z omejenim proračunom in želijo spoznavati nove ljudi. To deluje tudi v obratno smer, saj lahko nova prijateljstva sklepate tudi tako, da nekomu sami ponudite prenočišče.

TripAdvisor (Android, iOS, spletna stran)

Če se odločate med več poceni hoteli, apartmaji ali restavracijami, naj vam bo v pomoč spletna platforma TripAdvisor. Tam so zbrane ocene in kritike gostov, ki so jih že obiskali. S tem se boste najlažje odločili prav in za vaš proračun dobili največ.

 | Foto:

Google Translate (Android, iOS, spletna stran)

Googlov prevajalnik je v krajih, kjer govorijo vam bolj eksotične jezike, nepogrešljivo orodje. Ne le zato, da se ne izgubite, temveč tudi zato, da vas ob plačevanju za storitve ne bodo mogli kar tako naplahtati.

 | Foto:

Prevajalnik za večino najpogosteje uporabljanih jezikov ponuja tudi prevod, ki ga lahko poslušate.

 

XE Currency (Android, iOS, spletna stran)

Nepogrešljiv popotniški pripomoček je tudi XE Currency, izvrsten pretvornik valut, ki omogoča pretvarjanje med praktično vsemi valutami, ki jih lahko dvignemo na svetovnih bankah.

 | Foto:

Tečaji se osvežujejo v realnem času, uporabna funkcija aplikacije XE Currency pa je, da zadrži podatke o zadnjih cenah valute, kar pomeni, da lahko pretvarjamo tudi brez spletne povezave.

Ne spreglejte