Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
23.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Lidl Slovenija, Thinkstock

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija retro nostalgija

Torek, 4. 10. 2016, 23.59

2 meseca, 1 teden

Izdelki iz otroštva, ki jih ne bomo nikoli pozabili

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Lidl Slovenija, Thinkstock

sladkarije | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sladkih pregreh je danes na voljo več kot kdajkoli prej, a največja ostaja želja po tistih, s katerimi smo se razvajali v mladosti. Ta teden poiščite svoj najljubši okus in si privoščite malce nostalgije.

Okusi, ki pričarajo najlepše spomine

Ni skrivnost, da so spomini povezani z našimi čutili, z vonjem, okusom, ko slišimo neko melodijo … Najintenzivnejše spomine pa nam pričarajo prav okusi, tisti, ki smo jih imeli najraje v mladosti.

Ko okusimo določeno jed, na dan privrejo občutki, ki smo jih imeli nekoč. Takrat se spomnimo posebnih trenutkov, ki so se nam za vedno zasidrali v spomin, na primer praznovanja rojstnega dne, šolskega izleta, najboljših prijateljev, topline babičinega doma …

Se še spomnite …

… kako so vas osrečili žvečilni gumiji Bazooka? In super zabaven strip, ki ga je skrival prav vsak papirček, v katerega so bili zaviti? Na prosto popoldne ste si z njimi na skrivaj napolnili žepe kavbojk in odhiteli na igrišče, kjer ste vse prijatelje razveselili s tem posladkom, vi pa ste izpadli tako kul!

… nenadne žeje, ko ste na mizi zagledali Cedevito? Šumeč napitek je postregla morda prijazna soseda, morda mama ali babica, ko ste prišli na obisk, in potrudili ste se, da ste se zares odžejali, saj ste je hoteli spiti, kolikor je bilo le mogoče!

… občutka topline, ko so vas bližnji presenetili s sladkimi Kavaboni? Dišeče Kavabone vam je skrivaj dajal dedek, ki ga pridige o škodljivosti prevelikih količin sladkorja niso čisto nič ganile … To je bila vajina mala skrivnost.

… kako nagajivi ste bili, ko ste s sošolci dobili Pingo sok v svoje roke? Prav noben šolski izlet ni minil brez Pingo soka! Tekmovali ste, kdo ga spije prvi in kdo je najbolj ustvarjalen, ko je čas za trike s tetrapakom.

… kako zabavno je bilo, ko ste si na šolskem avtobusu vsepovprek delili piškote? Mama vam je v skrbi, da ne boste lačni, v nahrbtnik skrila še piškote Paris, in ko ste si s sošolci začeli deliti vse sladke priboljške, smeha kar ni in ni bilo konec.

… nedeljskega zajtrka, ki ste si ga lahko izbrali čisto sami? Na vprašanje, kaj si želite za zajtrk, je bil vedno enak odgovor: "Viki kremo!" Vedeli ste, da lešnikov namaz, ki ima za maskoto samega indijančka, ne more biti manj kot odličen – in še danes ostaja vaša izbira številka ena.

… kako ponosni ste bili, ko ste prihranili toliko žepnine, da ste si lahko privoščili najljubši sladoled? In to ne navaden sladoled, temveč sladoled, ki je bil zapakiran v barvite žogice. Vprašanje je le, ali ste bolj občudovali sam sladoled ali žogico, ki je spodbudila domišljijo, da ste izumili tisoč in eno igro, pri kateri ste jo lahko uporabili.

lidl retro | Foto:

Sprehodite se po spominih iz otroštva in si pripravite teden nepozabnih okusov

Vsak človek je unikat zase in vsak ima svoje unikatne spomine. Pričarajte si čisto svoje na najslajši način. V vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji so na voljo retro izdelki – od žele kock Lokum, peciva Munchmallow, namaza Viki krema, kakavovih tablic Eurocrem do piškotov Paris in Jadran, Cedevite, Fructalovega soka Pingo, Bazook, bombonov s črto 505 in Kavabon, Cockte, Zdenka sira, koprivnega in brezovega šampona ter sladoleda v žogici.

Izdelkov, ki vam bodo pričarali spomine na preteklost, je na voljo še veliko več. In kar je še bolje: zdaj lahko tudi mlajšim generacijam pokažete, kaj je tista prava sladkarija!

lidl retro | Foto:

Lidlov teden nostalgije se začne 10. okrobra!

Nagradna igra: osvojite svoj paket nostalgičnega presenečenja!

Nagradna igra je končana, srečni nagrajenci, ki jim bomo poslali paket z retro izdelki, so:

 

Tone Trebar
Davor Brisevac
Miran Peternelj

Čestitamo!

 

 
Ne spreglejte