Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2013,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nagradna igra

Četrtek, 21. 3. 2013, 13.32

6 let, 6 mesecev

NAGRADNA IGRA: (P)ostanite zdravi in mladi s Kalčkom!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sodelujte v nagradni igri ekoloških trgovin Kalček in osvojite dvomesečni program celovitega zdravega življenja pod vodstvom strokovnjakov ter druge ugodnosti!

Želite živeti in jesti bolj zdravo? Želite, da bi se celovito počutili bolje? Želite doseči idealno formo? Želite očistiti in pomladiti svoje telo? Morda želite shujšati, doseči vitkost na naraven način in nato trajno ohraniti doseženo težo? Je vaša želja, da bi čutili več vitalnosti in imeli več energije? Morda želite več mišične mase, a ne veste, kako začeti? V Kalčku lahko pomagamo pri doseganju teh ciljev.

Ekološke trgovine Kalček med 15. marcem in 6. aprilom organizirajo nagradno akcijo (P)ostanite zdravi in mladi s Kalčkom!. Kalček bo trem izžrebancem omogočil dvomesečni program celovitega zdravega življenja, ki ga bosta vodila nutricionistka Karla Klander in doktor kinezioloških znanosti Matej Majerič.

O ekoloških trgovinah Kalček V trgovinah Kalček od leta 1989 kot prvi ponudnik ekoloških prehrambnih izdelkov v Sloveniji ponujamo najboljše ekološke izdelke za zdrav in ozaveščen način življenja. Hrana je bistveni del našega življenjskega sloga, odnosa do nas samih in bližnjih, do drugih, do okolja in do prihodnosti. Spoštovanje narave in ljudi je ena izmed Kalčkovih osnovnih vrednot. Poslanstvo Kalčka je, da strankam pomaga pri izboljševanju načina prehrane in življenjskega sloga.

V Kalčku ponujamo skoraj vse izdelke, ki jih je mogoče najti tudi v običajnih, konvencionalnih trgovinah, s to pomembno razliko, da je med 3.700 izdelki v naši ponudbi 98,5 odstotka izdelkov preverjeno ekoloških. Izdelki, ki niso preverjeno ekološki, so posebno označeni.

Svetovalca v akciji (P)ostanite zdravi in mladi! Karla Klander se z nutricionizmom in zdravim življenjem ukvarja že več kot deset let. Z odliko je diplomirala na Fit For Life Sciences Institute and College of Natural Health v Kanadi in se nenehno izobražuje na vseh področjih svojega udejstvovanja. Je članica INHS-ja (International Natural Hygiene Society) in ANA-ja (American Nutrition Association). Sodelovala je v več organizacijah in s posamezniki, ki se ukvarjajo z nutricionizmom in zdravim načinom prehranjevanja, ter pomagala posameznikom pri izgubi telesne teže in doseganju čudovitega zdravja, izvrstnega počutja in življenjskega zadovoljstva.

Karla Klander svetuje na področjih zdrave prehrane, hujšanja, razstrupljanja, postenja, priprave naravne hrane, priprave naravnih sokov in smutijev, sestavljanja zdravih jedilnikov, kombiniranja hrane, kislinsko-bazičnega ravnovesja, naravnih telesnih ciklov, superživil, prehranske podpore pri različnih boleznih, prehranske podpore pri kandidi, prehrane v različnih življenjskih obdobjih (npr. otroci, nosečnice, starostniki ipd.) in spremembah življenjskega sloga.

Karla Klander se ukvarja z individualnim svetovanjem glede prehranjevanja in spremembe življenjskega sloga (npr. pri hujšanju, prehranski podpori pri zdravljenju različnih bolezni, kot so prebavne težave, diabetes, visok krvni tlak, rak, avtoimunske boleznih ipd., motnjah hranjenja, alergijah in intolerancah itd.) ter piše prehranjevalne programe in programe spremembe življenjskega sloga. Prireja enodnevna in večdnevna srečanja na aktualne teme (razstrupljanje, hujšanje, kandida, zdrava prehrana ipd.). Je učiteljica naravnega zdravja in naravne higiene. Ukvarja se tudi s testiranjem intolerance proti živilom in s testiranjem hormonov. Več o Karli Klander.

Matej Majerič, doktor kinezioloških znanosti, profesor športne vzgoje in športnik, se z zdravim načinom življenja ukvarja vse od gimnazije, ko se je vsak dan v natrpanem delavskem avtobusu že ob 6. ure zjutraj spraševal, kako imajo lahko ljudje že tako zgodaj zjutraj zadah po alkoholu, kavi in cigaretah in zakaj nič ne spremenijo. To ga je gnalo, da ugotovi, kaj je tisto, kar lahko človeka premakne, da sprejme odločitev in se odloči za boljše, bolj zdravo, aktivno in zadovoljno življenje po svoji meri.

Dvajset let pozneje je imel sam 20 kilogramov preveč, alergije in premalo energije. Z oživitvijo "starih" raziskovanj ter vključitvijo novih, z osebnim preizkušanjem, spoznavanjem zakonitosti našega delovanja in "delom na sebi" je zasnoval program Mojih5.

Dve leti pozneje je Matej Majerič v odlični dnevni psihofizični formi in verjame, da je človekovo telo "več kot vozilo", od katerega je odvisno, kako bo posameznik živel. Lahko spozna, kako deluje, ugotovi, kaj potrebuje, prilagodi potrebe sebi in svojemu življenjskemu slogu ter ga uravnoteži. To so osnove, ki omogočijo, da upravlja in uživa tudi svoje življenje. Biti zraven pri odločitvi in spremembi vsakega je privilegij. In Mali princ je imel prav: "Če hočeš videti, moraš gledati s srcem." Več o Mateju Majeriču na mojih5.si .

Ne spreglejte