Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
9.26

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča MIK d. o. o.

Foto: MIK

Natisni članek

kolesarjenje S srcem na kolo družbena odgovornost okna MIK advertorial

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 9.26

2 meseca, 3 tedne

Kako s kolesom na morje odpeljati dvesto otrok?

Vsebino omogoča MIK d. o. o.

Foto: MIK

MIK

Podjetje MIK in njihovi partnerji so sestavili veliko kolesarsko ekipo, ki bo na vseslovenski kolesarski humanitarni akciji S srcem na kolo z zbranimi sredstvi na morje odpeljala 200 otrok. Katero podjetje si jih drzne posnemati?

Pri MIK-u se zavedajo, da lokalne oblasti same ne zmorejo uresničiti vseh projektov, ki bi prebivalcem izboljšali kakovost življenja in, da je kakovost bivanja v regiji odvisna tudi od podjetij, ki spodbujajo razvoj lokalnega okolja.


Družbena odgovornost je koncept, ki ga vedno več podjetij vključuje v svoje poslovne odločitve. Lokalna skupnost od uspešnih podjetij v svoji okolici pričakuje, da bodo skrbela za razvoj okolja in tako plemenitila družbo - ne le s kakovostnimi izdelki in storitvami, ampak tudi z različnimi humanitarnimi akcijami ter s trajno podporo različnim društvom in manj privilegiranim skupinam.

Tesno vpeto v svoje okolje je tudi podjetje MIK, d. o. o., ki živi in diha kot velika družina. Podjetje je naravnano izjemno družbeno odgovorno, generalni direktor podjetja Franci Pliberšek pravi: "Družbena odgovornost je naš način življenja in razmišljanja. Tega ne počnemo zaradi medijske odmevnosti, ampak zato, ker tako želimo. Poskušamo narediti nekaj dobrega za čim več ljudi."

Si upate slediti MIK-ovemu poslanstvu?

S svojimi družbeno-odgovornimi akcijami želi MIK postati vzor čim več podjetjem, saj so prepričani, da lahko le takšno delovanje bistveno spremeni družbo na bolje.

Uspeh ne koristi, če ga ne delimo z nekom, ki potrebuje pomoč

MIK | Foto:

"Z letošnjo akcijo 'S srcem na kolo' želimo spodbuditi druga podjetja, da bi nam sledila in se nam priključila. Mislim, da nas je v Sloveniji le nekaj podjetij, ki pomagamo tako velikemu številu otrok. Samo družbeno odgovorna dejanja lahko pripomorejo k temu, da naša družba postane lepša in boljša," je pred začetkom akcije povedal Franci Pliberšek.

MIK-ov cilj je izboljšati kakovost bivanja svojih strank, širše gledano pa je njihov cilj boljša družba: "Z vlaganjem v trajnostni razvoj na lokalni in nacionalni ravni dokazujemo svoj uspeh, ki nam samim po sebi ne koristi prav veliko, če ga ne delimo s tistimi, ki potrebujejo našo pomoč in podporo."

S kolesom do morja za otroške počitnice Zemljevid poti akcije S srcem na kolo | Foto: Zemljevid poti akcije S srcem na kolo

Letos se bo v okviru akcije 'S srcem na kolo', ki bo potekala od 22. do 26. aprila, 100 zaposlenih podjetja MIK in njihovih poslovnih partnerjev ter prijateljev podalo na kolesarsko pot od Murske Sobote skozi središče Slovenije do Izole.

V 5-dnevnih etapah bodo udeleženci akcije prekolesarili približno 530 kilometrov. Skupaj se bo nabralo kar 50.000 kilometrov. 

Etape:

MIK | Foto: 22. april: Murska Sobota–Maribor–Vojnik–Celje

23. april: Celje–Novo mesto

24. april: Novo mesto–Kranj

25. april: Kranj–Nova Gorica

26. april: Nova Gorica–Izola

 

Kako "prikolesariti" dovolj denarja za počitnice dvesto otrok?

Formula uspeha: sto kolesarjev in 200 nasmejanih otrok. Podjetje MIK bo za vsak prekolesarjen kilometer v sklad za brezplačne počitnice otrok prispevalo en evro. Na koncu bodo zbrani znesek podvojili in tako omogočili brezplačne počitnice kar 200 otrokom v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču.

Povežimo svoje strasti – pričarajmo nasmeh

MIK | Foto:

Slogan MIK-ove kolesarske karavane je 'S srcem na kolo'.

"Skoraj polovica vseh otrok, ki jih vsako leto peljemo na počitnice, prvič vidi morje. Poleg tega, da plačamo vse stroške letovanja, jim pripravimo tudi celodnevni program in organiziramo vzgojitelje. Pridružijo se jim tudi naši zaposleni, ki z otroki preživijo ves dan. Tako otroci dobijo tudi toplino in ljubezen, ki ju nujno potrebujejo," nam je povedal direktor. Poudaril je, da s humanitarno akcijo želijo promovirati zdrav življenjski slog med zaposlenimi in poslovnimi partnerji, predvsem pa želijo pomagati socialno šibkejšim iz vse Slovenije.

Pri izbiri otrok prosijo za pomoč osnovne šole in socialne delavce na šolah, da skupaj poiščejo otroke, ki so res upravičeni do morda prvih počitnic na morju. Po izkušnjah organizatorjev akcije je otrok, ki potrebujejo tovrstno podporo, zelo veliko.

Lanska MIK-ova karavana otroškega smeha na Debelem rtiču (VIDEO):

Od kulture do humanitarnosti

Podjetje MIK je dejavno na kulturnem, športnem in humanitarnem področju ter usmerjeno k trajnostnemu razvoju:

Skupina najvztrajnejših MIK-ovih tekačev je lani decembra tekla na Goricatlonu – 12-urnem štafetnem maratonu z dobrodelnim ciljem. Za vsak pretečeni krog ekipe so prispevali sredstva za nakup kisikove postaje Varstveno delovnemu centru Nova Gorica. | Foto: Skupina najvztrajnejših MIK-ovih tekačev je lani decembra tekla na Goricatlonu – 12-urnem štafetnem maratonu z dobrodelnim ciljem. Za vsak pretečeni krog ekipe so prispevali sredstva za nakup kisikove postaje Varstveno delovnemu centru Nova Gorica.

- Kultura: Od leta 2000 je MIK v Sloveniji organiziral več kot 150 likovnih razstav. Lastni umetnostni galeriji imajo v dveh salonih, in sicer na sedežu uprave v Vojniku in v Ljubljani.

- Šport: Več kot 15 let so generalni sponzor rokometnega kluba Pivovarna Laško iz Celja, tudi z njihovim sloganom 'Takšna okna imel bom tudi jaz' jih je šport ponesel v svet. Podpirajo tudi mlade atlete in sponzorirajo atletsko šolo MIKec.

- Humanitarnost: Veliko sredstev namenjajo dobrodelnim dejavnostim. Pomagajo ob požarih, nesrečah in naravnih katastrofah, zbirajo denar za brezdomce.

- Otroci: Že enajsto leto bodo v okviru 11. MIK-ove karavane otroškega smeha na morje peljali osnovnošolsko mladino. Do zdaj jih je z njimi vsako leto potovalo okrog sto, letos bodo prvič počitnice omogočili kar 200 učencem. V vseh desetih letih, odkar izvajajo projekt MIK-ova karavana otroškega smeha, je brezplačne počitnice doživelo že skoraj tisoč otrok.

- Okolje: Težijo k čim manjši porabi energije in uporabljajo okolju prijazne materiale, ki ne vsebujejo nevarnih snovi, zavezani so tudi 100-odstotnemu recikliranju ostankov surovin. Leta 2007 so namestili energijsko varčne, v celoti računalniško vodene in nadzorovane proizvodne stroje. Njihova  poslovna stavba spada med najbolj energijsko učinkovite poslovno-proizvodne objekte v Sloveniji.

Ne spreglejte