Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
13. 10. 2016,
21.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Chanel Burberry Vivienne Westwood Louis Vuitton Gucci Prada delo

Četrtek, 13. 10. 2016, 21.11

6 let, 6 mesecev

Zaposleni pri luksuznih modnih znamkah razkrivajo: Diktirajo, kaj smeš reči in česa ne. So kot vojska.

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Foto: Reuters

Zaposleni pri nekaterih od najprestižnejših znamk v svetu mode so v anonimnosti razkrili, kako je delati za podjetja, ki so tako zelo cenjena.

Na spletni strani Glassdoor, kjer je mogoče najti zaposlitev na skoraj vsakem področju, lahko še pred razgovorom dobite informacijo, kakšno je delovno vzdušje v določenem podjetju. Najbolj zanimive so ocene znanih modnih korporacij, kjer so delovne razmere manj sanjske kot njihovi izdelki.

Delo so ocenjevali z ocenami od ena do pet, pri čemer nobena od večjih modnih znamk ni dobila najvišje ocene. Najslabše so zaposleni ocenili Prado, in sicer z oceno 2,5.

Gucci: 3,8

Zaposleni pravijo, da v podjetju ponujajo odlične popuste, da so zelo prijazni in da organizirajo odlične zabave. Zaradi bogate zgodovine znamke so mnogi občutili pripadnost. Med minusi so zapisali, da komunikacija med nadrejenimi in podrejenimi šepa.

 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Louis Vuitton: 3,7

Pravijo, da je za to znamko prijetno delati, da veliko vlagajo v izobraževanje zaposlenih in da je užitek delati za znamko. Minusi? Dolgi delovniki, mnogi so zapisali, da trpi zasebno življenje.

Burberry: 3,5

Plusi: provizija, odlični popusti, plačan dopust in bolniška odsotnost. Minusi: zaposleni niso dovolj cenjeni, slabo voden in strog menedžment, predolgi delovniki.

Vivienne Westwood: 3,5

Zaposlenim ponujajo dobre popuste, delovno okolje je prijetno, prav tako vsi zaposleni. Minusi: "Stati moraš ves dan brez možnosti, da bi se usedel, razen v kleti."

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Chanel: 3,4

"Chanel je odlično podjetje z odličnim izobraževanjem in dodatki za zaposlene," se je glasila ena od ocen, pod minuse pa so zapisali: "Med osebjem so pravi snobi, nadrejeni ne znajo prepoznati dobrih delavcev, prav tako ni možnosti za napredovanje."

Versace: 3

Eden od zaposlenih je zapisal, da je čudovito delati za to italijansko znamko, da je veliko prostora za rast, osebje je super in zna ceniti trud. Med minusi so se znašli očitki o predolgih delovnikih in o neprepoznavanju kreativnosti zaposlenih. "Ni pomembno, ali si nadarjen ali predan, gre samo za to, komu si všeč."

 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prada: 2,5

Super sodelavci, popusti za zaposlene in odlična plača, a v vodstvu naj bi vladala prava zmešnjava. "Dobiš občutek, da jim sploh ni mar zate," se glasi eden od komentarjev. "Diktirajo, kaj smeš reči in česa ne, tudi to, v kakšnem tonu se izražaš. So kot vojska." Nekdo drug je zapisal: "Delovno okolje je grozno, ne znajo s strankami, a se pretvarjajo, da znajo."

Ne spreglejte