Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2012,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

bikini

Torek, 8. 5. 2012, 8.22

8 let

Vsi načini depilacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na enem mestu smo zbrali in popisali vse načine depilacije, ki so na voljo moderni ženski, vse, kar morate storiti, je, da si še pred poletjem izberete svojega.

Britje Najbolj razširjen način depilacije je britje, ker je hitro, neboleče in cenovno zelo ugodno. Izboljšala se je tudi kakovost ženskih britvic, ki so prej zaostajale za moškimi, pa vendar ima tudi britje slabo lastnost – nima trajnih učinkov. Dlake si je treba briti vsak dan, poleg tega po trajnem britju postanejo močnejše in temnejše ter rastejo hitreje, zato britje ni primerno za odstranjevanje dlak nad zgornjo ustnico ali urejanje obrvi.

Depilacijska krema Preprosto sredstvo za odstranjevanje dlak lahko uporabljamo po vsem telesu, razen nad zgornjo ustnico, kjer lahko pride v stik s sluznico, saj je depilacija s kremo zelo neboleča. Krema dlake preprosto raztopi, res pa je, da najbolje učinkuje pri nežnih in tankih dlačicah, medtem ko se ji močne dlake mimogrede uprejo in rezultati skorajda niso vidni. Če imate občutljivo kožo, lahko depilacijska krema povzroči srbečico in rdečico, mnoge ženske pa odbija njihov neprijeten vonj.

Voskanje Tehnika, pri kateri vam na suho kožo nanesejo vroč vosek, ki ga nato skupaj z dlakami odstranijo s trakovi blaga, ni neboleča, a ima svoje prednosti. Največja in najbolj očitna je zagotovo ta, da je koža po voskanju naslednji dan popolnoma gladka in se z nadležnimi dlačicami ni treba ukvarjati dva do tri tedne, dokler ne zrastejo nove, ki so manj goste in tanjše. Postopek je najlažje in najčisteje opraviti v kozmetičnem salonu, tudi ni predrag, lahko pa se ga lotite tudi sami doma, vedeti pa je treba, da je bolečina odvisna od občutljivosti kože in trdovratnosti vraščenosti dlak.

Brazilsko voskanje Postaja vedno bolj priljubljen način depilacije, pri katerem vam na predelu bikinija in zadnjice odstranijo prav vsako dlako, da so naslednja dva tedna gladki kot dojenčkova koža. Seveda je tehnika boleča, saj se dlake puli iz najbolj občutljivih delov telesa, a uporabnice prisegajo na njeno učinkovitost. Če ste sramežljivi, dobro premislite o ''brazilki'', saj postopek poteka tako, da ste na vseh štirih (po pasje) in popolnoma goli, da kozmetičarka lahko doseže vsak skrit košček vaše kože. Brazilska depilacija v povprečju stane od 15 do 20 evrov.

Egipčanska depilacija Kot ime pove, gre za staro vrsto depilacije, ki si je svojo pot v zahodni svet šele začela dobro utirati. Poteka podobno kot voskanje, le da namesto voskanja uporabite sladkorno pasto, ki si jo nanesete na telo in jo odstranite s hitrim vlečenjem trakov, vse to lahko naredite sami doma. Podobna je tudi bolečina, za razliko od voskanja pa egipčanska depilacija obljublja, da se dlake, ko začnejo rasti, ne vraščajo v kožo.

Depilator Strojček, s katerim si dlake s telesa odstranjujete sami doma, tako da jih izpuli. Nove dlake poženejo šele po nekaj tednih, niso tako trde in goste kot prej, res pa je, da je postopek bolj zamuden kot voskanje, zato depilator ni najbolj primeren za depiliranje intimnih predelov. Ko osvojite rutino, si na dva tedna vzamete četrt ure, kar ni velik časovni vložek, naložba pa se vam sčasoma povrne.

Metoda IPL ali Epilight IPL je okrajšava za Intense pulsed light, ki deluje podobno kot laserska depilacija, vendar uporablja različne svetlobne dolžine, ne samo ene kot laser. Postopek je primeren za vse tipe kože in za bolj občutljive predele telesa, vendar ga je treba pogosto ponavljati, odvisno od količine poraščenosti, da so dlačice trajno odstranjene.

Laserska depilacija Gre za trajno odstranjevanje dlak, pri katerem se nezaželene dlačice ne pojavijo naslednjih deset let. Postopek je zelo hiter in skorajda neboleč, za želeni rezultat pa ga je treba večkrat ponavljati, kar seveda vpliva na ceno postopka. Poleg tega ni enako učinkovit pri vseh tipih kože, saj na primer temna koža posrka preveč laserske energije, ki zato ne deluje enako pri odpravljanju dlak, nasploh za uspešen poseg velja pravilo, naj bodo dlake svetlejše od kože.

Elektroliza V nasprotju z lasersko depilacijo elektroliza enkrat za vselej odpravi nezaželene dlake in poraščenost, pri tem barva kože in dlak ni pomembna, saj se lotijo vsake dlačice posebej in jo odstranijo z radijskim valovanjem. Bolečina pri postopku je nekoliko neprijetna, prav tako ga je za trajen rezultat treba ponavljati, kar je seveda zelo zamudno, zato je elektroliza najbolj primerna za manjše površine telesa, kot sta bikini ali koža nad zgornjo ustnico.

Ne spreglejte