Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2013,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Femme fatale

Petek, 8. 11. 2013, 11.29

8 let

Vsaka je lahko usodna (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Včerajšnji večer so v Festivalni dvorani v Ljubljani že desetič razglasili žensko, ki je v očeh bralcev slovenskih revij najbolj usodna.

Letos je naziv najbolj usodne ženske prešel v roke Ane Lukner, ki jo bolje poznamo skozi projekt Anina zvezdica, med kandidatkami pa je bila tudi urednica Trendov Milena Kalacun, ki je po prireditvi dejala: "To, da sem se znašla v izboru za usodno, fatalno žensko, mi seveda na nek način laska, je pa res, da je vsaka usodna ženska usodna na svoj način in težko rečem, da bi lahko to poenotili, vsaka kandidatka je lahko usodna."

Vsaka ženska je tako lahko usodna, ne glede na to, ali se prebije v izbor fatalke leta ali ne, saj to, ali je usodna ali ne, določa le okolje in ljudje, v katerem se nahaja v nekem trenutku ali situaciji. "Usoden si v različnih situacijah in v različnih življenjskih obdobjih, mi pa to seveda vseeno laska, saj to pomeni, da sem mogoče malce drugačna, nenavadna in po drugi strani samosvoja," zaključuje urednica Trendov.

Ana Lukner, dobrotnica, ki je Slovence prebudila iz apatičnosti, je postala letošnja fatalka leta. Femme fatale leta 2013 se je v slovenska srca prek svojih projektov usedla kot velika dobrotnica. S svojo dobrodelno pobudo Anine zvezdice je ustanovila organizacijo, ki ljudem, potrebnim pomoči, dostavlja hrano, ki jo darujejo dobri ljudje po vsej Sloveniji.

Podelitev je vodil Klemen Bunderla, ki je poskrbel tudi za dve glasbeni točki, skozi večer pa so se predstavile tudi tri mlade slovenske pevke, vsem pa so na pomoč priskočili še plesalci Bolera. Vsaka izmed kandidatk je prejela nekaj vprašanj, ki pa so bila povezana s številom deset, saj je prav letos potekal že deseti izbor. Vseh devet usodnih žensk pa se je delilo v tri kategorije, in sicer med igralke, voditeljice in poslovne ženske, naslov pa je šel v roke ženski iz slednje kategorije.

Med vprašanji je igralka Viktorija Bencik Emeršič poskrbela tudi za nekaj dodatnega smeha, saj je voditelju spretno ponagajala, ko je ta želel, da mu v prekmurščini razkrije recept za palačinke. Ker, kot pravi, prekmurščine ne obvlada, ji gre pa zato madžarščina mnogo bolje, zato smo slišali recept za palačinke v madžarskem jeziku. A po tem receptu z madžarščino še nismo opravili, saj je podoben trik izvedla tudi igralka Alida Bevk, ki je na vprašanje, kakšen nasvet ji je dala njena mama, prav tako odgovorila v madžarskem jeziku, pozneje pa pojasnila, da njena mati pač prihaja iz sosednje države, zato ji je nasvet seveda podala v tem jeziku.

Za naslov femme fatale 2013 so se poleg urednice Trendov na Planet Siol.net Milene Kalacun v kreaciji Jožice Videnšek in Ane Lukner v kreaciji Stanke Blatnik, ki ji je letos pripadel naziv fatalke leta, potegovale še voditeljica informativne oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič v kreaciji Mojce Celin, Jana Morelj v kreaciji Sanje Veličković, Alida Bevk v kreaciji Nike Ravnik, Viktorija Bencik Emeršič v kreaciji Diane Kotnik Lavtižar, Ajda Smrekar v kreaciji Nine Šušnjara, Jelena Aščić v kreaciji Tanje Basle in Eva Aljančič v kreaciji Simone Lampe.

Dozdajšnje femme fatale so bile bolj in manj usodne ženske. Kot prva je ta naziv nosila Tanja Ribič, za njo pa Živa Vadnov, Sanja Grohar, Nina Ivanič, Bernarda Žarn, Jerneja Podbevšek Zhembrovsky, Nika Kljun, Nataša Dobelšek in Jadranka Juras.

Ne spreglejte