Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
2. 11. 2016,
18.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Natisni članek

dekolte prsi Vogue trend moda

Sreda, 2. 11. 2016, 18.03

6 let, 6 mesecev

Vogue razglasil: dekolteji so "out", razgaljeni hrbti so "in"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Foto: Getty Images

Modna biblija, priznana in zdaj že legendarna revije Vogue, je v zadnji izdaji razglasila, da globoki dekolteji niso več v modi. Nadomeščajo jih razgaljeni hrbti, ramena, trebuščki in noge.

Modni uredniki, novinarji in poznavalci, ki se redno podpisujejo pod članke v legendarnem Voguu, so si enotni: drzni in globoki dekolteji morajo na dolg dopust.

"Z dekoltejem, ki veličastno razkazuje najbolj seksualne hribčke ženskega telesa in je namenjen zapeljevanju ali zgolj razkazovanju, je konec. Ali pa mora vsaj na dobro zaslužen dopust," so zapisali. "Joški ne bodo več na razpolago."

... hrbti so "in", pravijo pri Voguu. | Foto: Getty Images ... hrbti so "in", pravijo pri Voguu. Foto: Getty Images

Na ta zapis oziroma oblikovanje novega trenda je vplivalo tudi mnenje stilistke Elizabeth Saltzman. Ta meni, da ženske razkazujejo veliko preveč, na kar nakazujejo predvsem spletni komentarji. "Ko določena zvezdnica objavi razgaljeno fotografijo z dekoltejem na Instagramu, bo 90 odstotkov komentarjev letelo na njene joške. To ni zdravo, to je srhljivo."

Manekenka Gigi Hadid že nakazuje, kaj bo moderno: razgaljena ramena, noge in trebušček. | Foto: Getty Images Manekenka Gigi Hadid že nakazuje, kaj bo moderno: razgaljena ramena, noge in trebušček. Foto: Getty Images

Pozna se že na prodaji modrčkov

Menda se je trend, še preden je tako razglasil Vogue, začel kazati že v prodaji modrčkov. Bolj kot push-up modrčki so zaželeni modrčki naravne oblike, brez dodatnih blazinic, ki bi ustvarjale nenaravne obline.

Marshal Cohen, analitik panoge spodnjega perila, je za britanski Telegraph povedal, da je udobje glavno merilo v svetu mode. "Današnje uporabnice modrčkov iščejo obe različici udobja - fizično in psihično," je razložil in dodal: "Modrčki brez šivov in predvsem naravne oblike košaric so trenutno najbolj zaželeni, česar proizvajalci ne morejo več ignorirati."

Save

Save

Ne spreglejte