Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

ličenje vizažistka moja torba torba torbica Tina Fabjan

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 4.09

6 let, 6 mesecev

Vizažistka Tina Fabjan o dveh pripomočkih, ki ju mora v torbici imeti vsaka ženska #MojaTorba

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Tina Fabjan | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Tina Fabjan je priznana mojstrica ličenja, ki ima mejkap pripomočke v malem prstu, zato je pravi naslov za brskanje po torbici. V njej ima poleg šmink, korektorja in deodoranta še avtomobilčke, dudo in plenice.

Kaj v svoji torbici "tovori" Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja pri Max Factor? Veliko. Pred kratkim se je namreč vrnila s porodniške, zato so njeni dnevi pestri, kar pomeni, da je pestra tudi vsebina njene torbice.

"V njej imam vedno šminke različih barv in tekstur, brez tega ne gre. Pa še tekoči korektor, deodorant, otroške vlažilne robčke,  dude, enega ali dva mini avtomobilčka, plenico, tampone, telefon, polnilec, ključe, vodo, sončna očala."

Tako kot sama doma nikoli ne zapusti brez šmink, je prepričana, da bi jih morala s seboj nositi vsaka ženska. Poleg korektorja.

"Šminka je tista stvar, s katero lahko zelo hitro spremenimo in osvežimo videz. S korektorjem pa prekrijemo vse tisto nepravilno oz. vsaj utrujene podočnjake."

Fotogalerija
1 / 3

Najbolj podcenjena in precenjena mejkap izdelka

Tina med drugim močno priporoča tudi uporabo tekočega črtala za oči, a ne samo črnega, tudi rjavega, ki je po njenem mnenju precej podcenjeno. "Obraz z njimi deluje mehkeje, ne tako ostro."

Barve so tiste, ki delajo čarovnijo na našem obrazu, in če jih napačno uporabimo, se lahko ponesreči videz mejkapa.

Za precenjeno ličilo pa šteje counturing palete, s katerimi si mnoge želijo ustvari zasenčene poteze na obrazu, a Tina pravi, da je s temi izdelki nemogoče doseči naraven videz polti. "Na polti potem konča kar velika količina podlage, kar ustvari 'maskast' videz.  To govorim za žensko z vsakodnevnimi obveznostmi, a je kljub temu rada urejena."

Tina Fabjan | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Tina Fabjan | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Tudi če torbica stane deset ali 300 evrov, pomembno je, da jo znaš nositi

Torbica Tini predstavlja pomemben del njenega poklica, a tudi piko na i kot modni dodatek. "V današnjem času je tudi že nekakšen statusni simbol, da je na njej izpisano ime neke znamke."

Ne glede na ceno torbice, pa naj stane deset ali 300 evrov, je pomembno, da jo znaš skombinirati in nositi. Prav nič ti ne pomaga blagovna znamka ... Cenovno dostopna torbica je lahko vredna veliko več, če jo znaš nositi. Torbica za vsakodnevno uporabo mora biti uporabna in lepa, večerne pa so lahko bolj lepe kot uporabne.

Tini poleg tega veliko pomeni tudi, da je torbica še praktična. "Imam dva majhna otroka in se mi ne ljubi vedno prelagati stvari iz ene torbice v drugo, zato moram vse združiti v eno. Seveda mi mora ustrezati za večino mojih športno-elegantnih oprav."

Tina Fabjan | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Tina Fabjan | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Nora na črni nahrbtnik z neti

Trenutno vse te kriterije izpolnjuje črni nahrbtnik, čeprav je potrebovala nekaj časa, da se je navadila nanj. "Najprej so se mi nahrbtniki zdeli malo čudni, zdaj pa so mi super."

Doma ima sicer kaj precej torbic, a jih je polovica neuporabnih in čakajo na svojo priložnost, pravi. "Rada imam velike torbice, da se skorajda izgubiš v njih, pa črne z neti, verigami ali brez vsega. Morajo pa biti praktične, srednje velike z naramnicami prek trupa, ter modni nahrbtniki."

Njena najstarejša torbica šteje že deset let, predstavlja večno klasiko v obliki elegantne večerne torbice, ki jo velikokrat nosi.

Če bi kdaj razmišljala o večji naložbi v torbico, bi zanjo odštela največ 300 evrov, saj verjame, koliko dela in truda je vloženega. "Verjamem, da si nekatere dizajnerske torbice zaslužijo visoko cene glede na  tehnologijo, kreativno idejo in podrobno izdelavo, to mi je popolnoma jasno in to spoštujem. V veliki večini pa se plača ime oz. 'status', ki smo ga potrošniki sami postavili."

Ne spreglejte