Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
1. 5. 2017,
4.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

8

Natisni članek

voditeljica model trend moda ulični stil Ula Furlan Molk

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 4.10

6 let, 7 mesecev

Ula Furlan Molk: Stilisti nam poskušajo kdaj "vsiliti" lastno voljo #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

8

Ula Furlan Molk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Voditeljica, igralka in model Ula Molk Furlan ni znana samo po svojem delu, temveč tudi po svojem edinstvenem stilu, saj ima tisto, kar večina žensk sicer zavida manekenkam: pristoji ji skoraj vse in vsak kos bo znala nositi na svoj poseben način.

Če ste se kdaj vprašali, kdo oblači Ulo pri vodenju oddaje Planet Zvezde, je odgovor presenetljiv: za vse oprave pred kamero poskrbi sama. "Leta izkušenj in sodelovanj so me naučila, da se tam, kjer se pojavljam sama in zase, najlepše in najboljše pripravim in opravim, če zaupam kar sebi, svojim željam in estetiki," pravi.

Pa vendar ni tako trmasta, da bi vedno in povsod vzela vajeti v svoje roke; za druge pomembne dogodke, modna fotografiranja, filmska snemanja in reklamne spote se še vedno prepusti profesionalcem, saj je to kljub vsemu krasna izkušnja, razlaga. "Ampak Zvezde so pa moje (smeh)".

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 8

Naučila se je stilistom gladko reči ne

Zaradi modne žilice, za katero si upa trditi, da je prirojena po mami, jo novinarske kolegice in prijateljice redno cukajo za rokav za kakšen nasvet, ki ga z veseljem poda. A ne samo to, trudi se jim vliti tudi kanček poguma, da si upajo kdaj postaviti se po robu stilistom.

Stilisti nam kdaj poskušajo "vsiliti" lastno voljo ali estetiko, gladko jim lahko rečemo ne. To je morda nekaj, kar sem se sama malce pozno naučila. In zdaj mlajšim generacijam poskušam namigniti, da je okej, če imaš svoje mnenje in glas. Navsezadnje smo mi tisti, ki nosimo opravo in predstavljamo sebe in svojo podobo, na nas je, da se počutimo dobro, da smo videti tako, kot smo si želeli. Pa nič hudga, če okrog nas z najboljšimi željami in nasveti krili nekdo, ki ima večletne izkušnje "iz Milana". Če ne govorimo skupnega jezika, ga pač ne. Tu ne gre za osebne zamere ali nestrinjaja, gre le za različna videnja.

Opaža tudi, da poskušajo stilisti njeno igrivo in pozitivno osebnost prenesti na njeno opravo, kar jim po njenem mnenju ne uspeva najbolje. "Včasih se mi zdi, da kdaj stiliste, vizažiste ali druge snovalce moje podobe prevzamem s svojim karakterjem. Ta je glasen, pisan, razburkan, krohotav. In potem se ta 'inspiracija' prehitro prenese še v oblačila, ličenje ali oblikovanje pričeske. Takrat je hitro vsega preveč že na prvo oko, potem pa k sliki še zvok in osebnost. Pa je vse skupaj preintenzivno. Zdaj raje, kot da dobesedno interpretiram svoje notranje žuborenje, skrenem v bolj romantično, urbano, klasično estetiko, ki potem tudi mojim mislim in tako opevanemu 'mahanju z rokami' da dovolj prostora."

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Mame ni treba več ropati

Svoj edinstven slog je začela oblikovati že v otroštvu, razlaga, ko jo je mama že takrat rada vprašala za kakšen modni nasvet. "Verjetno se pozna, da sem res že od otroštva vpletena v film in televizijo, hitro sem začela delati tudi kot igralka v reklamnih spotih in model, tako da sem z vsako profesionalno izkušnjo vzporedno pilila še svoj okus, znanje in trike."

Modne ideje je velikokrat našla tudi v maminimi omari, kamor rada zavije še danes. "Komaj čakam na kakšne dobre kose, ki jih mami da na stran, ko očisti modno energijo na svojih policah. Že od najstniških let sem kdaj, tudi na skrivaj, brskala in si sposojala boljše modne oprave. Danes pa imam sama že toliko robe, da mi mame ni treba več ropati, ampak bo kmalu prioriteta poiskati prostor in zen v lastni zalogi."

Kaj ima raje ...

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Sanjala o manekenstvu ...

Ko je bila stara 14 let in se je začela resneje uvarjati s poziranjem, si je želela postati manekenka in vse je vodilo v to smer. "Fotografiranje za revijo Gloss, Smrklja, Modna, nastop na modnih revijah Modne Jane in Najbolje oblečenih Slovencev. To so bili izjemni začetki modnih slovenskih zgodb. Devetdeseta leta so bila odlična, kar zadeva produkcijo dogodkov, režije, scenarijev, postavitve luči, vsebine, glasbe, tudi obiskovalska bera je bila v primerjavi z današnjimi zvezdniškimi dogodki takrat res prefinjena, res zvezdniška," se spominja. Potem pa jo je odneslo na fakulteto, še intenzivneje v film in televizijo, zato prave želje za pot v Milano in Pariz ni imela. "Pa roko na srce, morda mi vseeno manjka kakšen centimeter za pravo visoko modo."

A vseeno se zadnje čase redno prelevi v model, saj si jo zaželi veliko znamk in oglaševalcev, to delo pa z veseljem opravlja.

Moda se mi zdi kot podaljšek igre. Igra pa je ena izmed mojih največjih strasti. Zato imam tako rada tudi televizijo, fotografiranja, snemanja reklamnih spotov. Ker gre za drugačne podobe, interpretacijo besedila, nastop, menjanje vlog, ker se skozi vse to nekje pretaka enaka rdeča nit, enaka strast.

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Kot pravi model tudi odgovora na vprašanje, česa ne bi nikoli oblekla, ne pozna. "Za zdaj težko rečem, da obstaja kakšen velik ne, ki je tam na mestu, že a priori. Še odprtih čeveljev nisem rada nosila, pa me poglejte zdaj (smeh, op. p.)."

Od trenutnih modnih trendov jo najbolj presenečajo obrvi v stilu perja in dekolteji do popka, na rdeči preprogi pa "maturantske" obleke in pričeske, s katerimi mnogo povabljenk napačno interpretira zapoved rdeče preproge na vabilu. Naša ulična moda pa se ji zdi vedno boljša. "Spremljam veliko modnih blogerk in finih trendovskih profilov na Instagramu; zdi se mi, da predvsem mlajše generacije dobro snujejo svojo edinstvenost in se ne bojijo drugih 'na Čopovi', ki bi si o njihovi podobi mislili to in to, temveč se z lastno podobo igrajo z zdravo samozavestjo in brez obremenitev."

Ula o svojem uličnem stilu:

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Urejanje je ne pomirja več

Ker mora pred kamero stopiti skoraj vsak dan, ji vsakodnevno urejanje ne prinaša več takšnega zadovoljstva kot nekoč, spremenil se je tudi osebni stil, na prvo mesto postavlja udobje in ležernost. "Trenutno me friziranje, oblačenje in ličenje ne pomirja več, ker je tega zadnje čase precej. Zato toliko raje po mestu skačem kar v supergah in preveliki jopi, v kakšni dobri džins jakni, če je le mogoče brez mejkapa ali z minimalnim. Tako ali tako me kmalu v dnevu spet ujame tista ura, ko si je treba spet oprati lase in se vsesti v masko (smeh, op. p.)."

Po koncu dneva pa še vedno sledi maminemu nasvetu, ki spremlja tistega "manj je več": "Vedno odstrani ličila pred spanjem."

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ula Furlan Molk | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ula a hitro o:

... naj modnem kosu:
sončna očala znamke Komono in jakna znamke Dixie jeans.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
parfum Alien in črno črtalo za oči.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
kakšna turbo folk oprava.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
kako ne pozabiti nase.

... svoji modni ikoni:
Tilda Swinton, Gwen Stefani.


Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte