Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
10.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Petek, 18. 8. 2017, 10.28

6 let, 6 mesecev

Učinkovito proti celulitu kot še nič doslej

Oglasno sporočilo
pr

Naj bo slavna filmska zvezda, vrhunska športnica ali dekle iz sosednje ulice, prej ali slej se vsaka sreča z neprijetnimi vdolbinami na stegnih, zadnjici, trebuhu ali nadlahti, sreča se s ženskim sovražnikom št. 1 – celulitom.

Zakaj nastaja celulit

Celulit je počasen, degenerativni proces, ki poteka v podkožnem maščobnem tkivu. Zaradi hormonskih sprememb v obdobju nosečnosti, menopavze, predmenstrualnega sindroma in v prvih mesecih jemanja kontracepcijskih tablet se začne celulit ustvarjati še posebej aktivno.

Medeya | Foto: Nastaja tam, kjer ni dovolj pretoka limfnega sistema ali je ta celo zaustavljen. V tem primeru se maščobe kopičijo v podkožju, saj limfa ne odvaža več strupov .

Pojavlja se v štirih stopnjah, pri čemer lahko pri 3. in 4. stopnji tako pri stanju kot pri ležanju kožo opišemo kot olupek pomaranče. Nastajajo maščobne kapsule, v katere so ujete maščobne celice.

Kako uspešno napasti celulit

Za odpravljanje celulita se uporabljajo različne metode, tako z aparati kot ročnim pristopom. V zadnjem času se govori o izjemnih rezultatih, ki jih omogoča uporaba naprave SCHOCKWAVE oz. terapija z akustičnimi ali udarnimi valovi.

Udarni valovi se z velikim uspehom uporabljajo v medicini že od približno leta 1980. Pri uporabi aparata pri sanaciji poškodb športnic so opazili velike spremembe pri čvrstosti in zategnjenosti kože, prav tako se je bistveno zmanjšal celulit. Zaradi tega se je začela obsežnejša uporaba naprave Schockwave v te namene in rezultati so bili navdušujoči.

Medeya | Foto: Sama terapija z udarnimi valovi uporablja kinetično energijo. Ta se s posebno tehnologijo spremeni v močan zvočni val, ki izvaja močan pritisk na celulitne kapsule pod kožo. Schockwave proizvaja zvočne valove, ki lahko prodrejo globoko pod kožo in razbijajo maščobne celice. Pri tem udarni valovi povzročajo še nastajanje kolagena pod kožo, kar kožo gladi in zateguje. Z nastankom močnejše in zategnjene kože tako tudi koža sama preprečuje na novo nastalim maščobnim celicam, da bi prodrle neposredno pod kožo in povzročile nastanek videza pomarančne kože.

Terapija z udarnimi valovi je tako edinstvena in izredno učinkovita metoda v boju proti celulitu. Izvaja se lahko pri osebah katerekoli starosti in na vseh mestih, kjer se lahko pojavlja celulit, tako na trebuhu, bokih, zadnjici, stegnih kot tudi na rokah.  

V desetih terapijah se lahko celulit zmanjša vsaj za tri zgoraj opisane stopnje. Po vsaj od treh do štirih terapijah se stopnja celulita opazno zmanjša. Terapije se izvajajo enkrat tedensko.

Medeya | Foto: Kje, kako

Glede na to, da imajo naprave Schockwave že mnogi fizioterapevti, se pojavlja vprašanje, zakaj se ta metoda ne uporablja pogosteje. Odgovor je strošek. Vrhunske naprave Schockwave stanejo pravo bogastvo, za eno proticelulitno terapijo se porabi vsaj štirikrat več udarcev iz udarnih valov kot za eno fizioterapijo. Tudi življenjska doba ene glave na udarnem valu stane malo premoženje, z eno glavo pa se lahko izvede omejeno število udarcev iz naprave. Če upoštevamo, da v Sloveniji povprečna terapija z udarnimi valovi v fizioterapiji stane okrog 50 evrov, bi morala stati povprečna terapija za celulit vsaj 200 evrov, deset takih terapij pa vsaj 2.000 evrov.

To gotovo pomeni prevelik strošek za slovenski standard. Zaradi tega so se v podjetju VIP TEHNIKA iz Maribora odločili izdelati napravo Schockwave, ki bo preprostejša, bistveno cenejša in imela predvsem bistveno nižje stroške vzdrževanja. To bi omogočalo izvajanje proticelulitnih tretmajev po bistveno dostopnejših cenah.

Medeya | Foto:

Skupaj s centrom MEDEYA na Tržaški cesti 65 v Mariboru so vam pripravili  atraktiven paket desetih terapij, ki zajemajo 8.000 udarnih valov iz naprave SCHOCKWAVE, ročno proticelulitno masažo in strojno limfno drenažo v skupnem trajanju 80 minut. Več na http://medeya-regeneracija.si/medeya-storitve/udarni-valovi/ in na http://medeya-regeneracija.si/medeya-storitve/presoterapija/. Obisk lahko nadgradite v vrhunski kriokomori, ki vam omogoča najučinkovitejšo regeneracijo v samo treh minutah, več o tem pa lahko preberete na http://medeya-regeneracija.si/medeya-storitve/krio-terapija/.

TERAPIJE IZVAJA

center MEDEYA, Tržaška cesta 65, Maribor

www.medeya-regeneracija.si

info@medeya-regeneracija.si

Telefon: 041 308 679

Ne spreglejte