Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2018,
8.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Deichmann

Foto: Ana Kovač

Natisni članek

obutev čevlji Ajda Sitar Deichmann advertorial

Sreda, 17. 10. 2018, 8.29

2 meseca, 2 tedna

To so čevlji, ki bodo zaznamovali to jesen in zimo!

Vsebino omogoča Deichmann

Foto: Ana Kovač

Ste že pripravljeni na novo modno sezono? Že veste, kateri so največji trendi obutve to jesen in zimo? Poglejte si, kakšna obutev bo vaša sopotnica to sezono. V čem bomo v hladnejšem delu leta najbolj trendovski, smo preverili z Ajdo Sitar, eno izmed najbolj priljubljenih in vodilnih modnih blogerk na sončni strani Alp, ki svojo sledilce ter bralce razveseljuje s kombinacijo modnih, potovalnih in lepotnih vsebin.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

Nekdanja mis športa, diplomirana pravnica, voditeljica in še kaj bi se našlo z vsako svojo besedo, znanjem, izkušnjami ter preudarnostjo zlahka prepriča ter da vedeti, da res obvlada to, kar počne. Svoj blog je začela pisati leta 2012 in ga iz hobija spremenila v službo po zaslugi rednega objavljanja, kakovostnih fotografij, zanimivih vsebin in skrbnega izbora znamk, s katerimi sodeluje. Če komu, potem bomo ravno njej verjeli, kaj bo stilska eksplozija te jeseni in zime.

Čevlji imajo v življenju Ajde Sitar prav posebno vlogo. Pravi, da lahko slaba izbira obutve uniči še tako dobro izbiro oblačil, po drugi strani pa lahko dobra izbira celoten videz dvigne na višjo raven.

Ker je njen vsakdan poln obveznosti, pri katerih je njen pogosti spremljevalec po mestu kolo, in ker prav tako veliko potuje, pri čevljih in obutvi najbolj ceni udobje.

Vse oči so uprte v čevlje

V njeni omari lahko najdemo številne kose iz Deichmannove kolekcije obutve, ki tudi to sezono jesen/zima 2018 stavi na modele, ki privlačijo poglede. V ospredju so dekoracija in masivni podplati. Zaponke, zakovice, biserčki, vezenine, verige – moto se glasi: Vse oči so uprte v čevlje.

Glavni trend trenutne modne obutve so poudarjeni in široki podplati, zaradi katerih so zlasti superge pravi modni hit. Pa tudi škornji so zaradi opaznih podplatov modno zaželeni.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

Razgibanost: superge, škorenjčki in gležnjarji

Prav škorenjčki so poleg gležnjarjev to sezono raznoliki kot še nikoli prej. Koničasti modeli z mačjo peto so s preprostim videzom pravi magnet za poglede. Klasični gležnjarji imajo zaradi žametnega zgornjega dela in cvetličnih vzorcev nostalgičen pridih.

Nadalje visoko kotirajo koničasti škorenjčki z mačjo peto in kavbojski oziroma motoristični škornji. Ajda Sitar na tem mestu izpostavlja še en trend, in sicer škornje, ki niso toliko oprijeti, pač pa bolj široki in nagubani. Dodaja, da so letos priljubljeni tudi živalski vzorci, med katerimi prevladujejo kačji, leopardji in tudi vzorci zebre. In zadnji, a gotovo ne najmanj pomembni – tudi letos bodo zelo modni nogavični škornji.


1. Škornji v videzu nogavic

Nogavični čevlji (t. i. socket boot) so eden izmed kosov, ki jih bomo tudi letos opazili na slovenskih in tujih ulicah. To so modeli, ki očarajo s pletenino, na voljo pa so tako v visoki kot nizki različici. Pomembni materiali so neopren, čipke in lak.

Gre za čevlje, ki so neke vrste hibrid med nogavico in čevljem. Tudi v omari Ajde Sitar, tako kot leto prej, ne bodo manjkali. Najpogosteje jih vidimo v obliki gležnjarja z debelejšo peto. "Lani so bile zelo priljubljene tanjše pete, letos pa je bolj modna debelejša in stabilnejša peta," poudarja Ajda Sitar.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

"Nosite jih lahko vsak dan, uporabni pa so tudi za posebne priložnosti. Najbolje jih je kombinirati z obleko ali krilom. Ker gre za bolj oprijet model, je gotovo treba vzeti v zakup, da so primernejši za toplejše jesenske in zimske dni," dodaja Ajda Sitar, ki čevlje izbira predvsem glede na svojo postavo in dnevni videz.

"Treba je biti tudi malo samokritičen in izbiro prilagoditi konstituciji telesa. Eno je, da ti je nekaj všeč, drugo pa, ali to dejansko lahko vključiš v svoj stil in ali bodo čevelj zares pristajali tvoji postavi. Tudi sama si ne morem privoščiti vsega. Mislim, da so zelo redki tisti, ki jim pristaja praktično vse. Na to je treba gledati tudi pri čevljih. Čevlji ti naredijo ali pa uničijo videz," poudarja.

Fotogalerija
1 / 10

2. Opazne in pisane superge

Superge ostajajo del modne obutve in prepričujejo s svojimi različnimi dizajni. Obvezen kos obutve v tej sezoni so robustnejše superge s širšim in masivnim podplatom ter privlačnim zgornjim delom v retro slogu in rjavi, črni ali beli barvi. Zaradi igrivih modelov in posebnih detajlov, kot so vezenine, cvetlični vzorci, satenaste pentlje in žametni zgornji deli, je videz zares ženstven.

Njihovo nasprotje so modne ulične superge z grafitnimi potiski. Dodatno udobje ponujajo superge s pletenim zgornjim delom, ki so na voljo v visoki in nizki različici. Svet barv sega od umirjenih, kot sta rosé in siva, do bež, črne, rjave in bele barve. Modne superge lahko kombiniramo na številne načine, prilegajo se tako udobnim oblekam kot videzu za prosti čas ali ženstvenim oblačilom.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

"Superge, ki jih nosim, so zelo velike, po drugi strani pa presenetljivo udobne. Stopalo je izredno stabilno," poudarja Ajda Sitar, ki se spominja otroških dni, ko je nosila podobne superge. Te se zadnja leta več kot očitno vračajo na ulice. K takšni obutvi pristaja t. i. "skinny jeans", Ajda Sitar pa superge kombinirala nekoliko drugače, s čimer je pokazala, da jih je mogoče nositi tudi v nekoliko bolj elegantni različici.

Tovrstne superge niso najprimernejše za mojo postavo. Menim, da sem morda nekoliko prenizka in tudi ne dovolj vitka, saj takšni modeli zagotovo najbolje pristajajo visokim dekletom. Gotovo pa govorimo o trendu, ki ga bomo videvali na modnih brveh in tudi na modnih ulicah. Tudi nekatere slovenske modne blogerke so že dodobra osvojile omenjeni trend," meni 27-letna plavolaska.

Fotogalerija
1 / 9

3. Eleganca in slog: škorenjčki

Ajda Sitar bo to jesen in zimo nosila tudi visoke škornje iz semiša, ki so tako ali drugače prisotni praktično vsako jesen in zimo, tako pri nas kot v tujini. To je gotovo kos, s katerim ne morete zgrešiti, če želite biti videti malce bolj šik. Obutev lahko obenem dvigne celoten stajling, kombinirate pa jo lahko tako s krili kot oblekami, tako krajšimi kot daljšimi. "V tem primeru se šele med gibanjem lepo in subtilno pokaže, da imate na sebi pravzaprav čisto hude škornje, ki so malce višji," razloži Ajda Sitar.

Poudarja, da je največja napaka, ki si jo lahko privoščite v zvezi z omenjenimi škornji, to, da jih kombinirate s preveč kratkim ali oprijetim krilom. Svetuje, da visoke škornje kombinirate z dobro pletenino.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

"Outfit bo tako že na videz udoben, moden. Videti bo, kot da se niste ravno potrudile, čeprav se v resnici boste," meni. "Kot da bi oblekle tisto prvo pletenino ali prevelik pulover, ki ste ga našle v omari. Sama menim, da je omenjena kombinacija izjemno dobra," pravi.

Da, v jesensko-zimski sezoni škorenjčke preprosto morate imeti. Na voljo so v različnih modelih, od klasičnih elegantnih, ki segajo do kolen, gladkih ali nabranih do diskretnih z naborki. Koničasti škornji, ki segajo visoko nad kolena in so rdeče ali bele barve, so prava paša za oči. Ponudbo dopolnjujejo modeli, ki segajo čez kolena, so brez pete in v videzu velur usnja, motorističnem slogu ali s pletenim zgornjim delom.

Fotogalerija
1 / 7

 Preverite vso kolekcijo.


4. Motoristični gležnjarji s paski in biserčki

Tudi "motoristični" čevlji bodo letos v modi. Robustni modeli bodo priljubljeni predvsem v okrašeni različici z biserčki, zakovicami, zadrgo in zaponkami.

"Od vseh štirih predstavljenih trendov je ta zame gotovo najbolj uporaben, saj ga lahko nosim vso jesen, pozimi in še del pomladi. Uporabila sem outfit z biserčki, zaponkami in paski, na katere so pripete zakovice. To je trend, ki je bil priljubljen že lani in bo očitno tudi letos. Čevelj je udoben, vanj je mogoče stlačiti tudi debelejšo nogavico. Meni je ta model eden od najljubših. Ko sem v dvomih, vedno vem, da se lahko zanesem nanj in ga obujem," pove Ajda Sitar.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

Kot pravi, je gležnjarje mogoče kombinirati z oblekami, ob čemer boste videti rockersko šik, džinsom in črnimi hlačami. Pa tudi s suknjičem, s katerim boste primerno oblečene za pomembnejše opravke, ne nazadnje tudi za v službo, še posebej če delate v kakšni kreativni pisarni.

"Čeprav imajo gležnjarji praktično vse - zaponko, bisere in vezalke -, imajo ob strani še zadrgo, ki se v hipu odpne. To še posebej cenim pri čevljih. Ne maram, da traja predolgo, da jih sezuješ," sklene Ajda Sitar.

Fotogalerija
1 / 8

Da, vrnimo se k udobju, ki ga Ajda Sitar tako zelo ceni. Pravi, da je udobnost še posebej nujna ob kakšnih posebnih priložnosti, ko obuje pete. "Moški si tega sploh ne predstavljajo," pravi Ajda Sitar.

Saj poznate tisti rek, da je za lepoto treba potrpeti. V prihodnjih tednih bomo razkrili, kje so meje, do katerih Ajda Sitar še potrpi in zdrži. Naj zgolj namignemo: ta meja je vse nižja. Spoznali jo boste tudi v bolj elegantni različici, izvedeli, kateri čevlji in koliko se jih skriva v njeni omari ter ali je že kdaj sanjala o čevljih.

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1 | Foto:

Obutev za vsak okus in vse priložnosti

V Deichmannu obožujejo čevlje in vam nudijo kakovostno ter modno obutev po ugodnih cenah v 24 trgovinah po vsej Sloveniji. Na njihovi spletni strani boste našli vse od salonarjev in sandal, balerink, sandal s peto do gležnjarjev, nizkih škornjev, mokasink, superg, visokih škornjev, chelsea in oxford modelov ter copat, njihovih različnih modelov in blagovnih znamk, ki so na voljo v naših trgovinah.

Ženske lahko pobrskate med vrhunskimi znamkami kot so 5th Avenue, Catwalk, Graceland, Ariane, moške navdušuje Borelli, AM Shoe, Memphis, Gallus in Venice.

Pestra je tudi Deichmannova ponudba otroške obutve, predvsem zaradi različnih velikosti, barv in dizajnov. Izbirate lahko med znamkami Elefanten, Bären-Schuhe, Bobbi-Shoes, Agaxy, Cupcake Couture, Disney, Cortina. Deklice še posebej razveseljuje obutev znamke Frozen, Mia&Me, Hello Kitty in Minnie Mouse, za male raziskovalce pa poskrbijo znamke kot so Star Wars, Hot Wheels, Minions in Cars.

Športni navdušenci uživajo v znamkah Adidas, Nike, Fila, Puma, Victory, Victory Performance, Vty, Highland Creek in mnogih drugih priznanih znamkah.

Ne spreglejte