Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
10. 1. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,60

3

Natisni članek

Kelly Brook raziskava postava obline lepota

Torek, 10. 1. 2017, 16.40

6 let, 6 mesecev

Tako je po mnenju znanstvenikov videti idealno žensko telo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,60

3

Kelly Brook | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Raziskovalci na Univerzi v Teksasu so ugotovili, kakšno je videti idealno žensko telo. Vsekakor je daleč od manekenk, ki jih redno vidimo v oglasih in na modnih brveh.

Če gre soditi po njihovih izsledkih, se pojmovanje lepote ženskega telesa ni kaj dosti spremenilo oziroma se vračamo v 50. leta prejšnjega stoletja. Takrat so ženske občudovali zaradi oblin, kar je pokazala tudi ta raziskava.

Popolno žensko telo naj bi imelo glede na rezultate raziskovalcev na Univerzi v Teksasu naslednje mere: višina 168 centimetrov, obsegi prsi/pas/boki pa 99/63/91.

Kelly Brook | Foto: Guliverimage/X17 Foto: Guliverimage/X17

Za lažjo predstavo so tudi izdali, katera ženska na tem planetu pooseblja vse te mere in hkrati izpolnjuje tudi kriterije glede proporcev obraza. To je Kelly Brook, 37-letna igralka, TV-voditeljica in model iz Velike Britanije.

Popolnost, ki nakazuje na plodnost

Kelly so modni agenti v preteklosti zaradi oblin zavračali, češ da je debelušna. A kot kaže, imajo znanstveniki svoja, morda bolj logična merila privlačnosti. Njeno telo so za idealnega namreč izbrali zato, ker obline izražajo plodnost, ta pa je po mnenju znanstvenikov najpomembnejša lastnost ženskega telesa.

Dodali so, da moške na ženski privlačita dve glavni lastnosti: mladosten videz in zdravje. To so potrdile že številne študije. Dva moška, ki prihajata iz popolnoma drugačnih kultur, bo po vsej verjetnosti privlačila ista ženska, in to je takšna z mladostnimi in zdravimi karakteristikami.

Kelly Brook | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zakaj torej toliko presuhih manekenk?

"Ker skušajo prodati oblačilo, ne plodnosti," je že pred leti dejala Jennifer Lee, ki je bila nekoč zaposlena pri Chanelu. Bistvo manekenk je, da njihove "obline" ne vplivajo predobro na oblačilo, saj hoče vsak oblikovalec predstaviti kreacijo, obline pa bi linije novega kosa lahko pokvarile.

Moški si želijo ravno nasprotno. A v mejah normale, želijo si zdravo ravnovesje, so dodali raziskovalci.

Kot kaže, se tudi modna industrija privaja na obline in jih sprejema na modne brvi. Spoznajte Ashley Graham, ki so jo prav tako kot Kelly že večkrat zavrnili zaradi njenega "prevelikega" telesa. Končno so jo uslišali in zdaj se lahko pohvali s pravo manekensko kariero. Še vedno pa se mora spopadati z ljudmi v modi, ki so prepričani, da je na tem svetu prostor samo za suhice …

Save

Ne spreglejte