Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Ivanović

Nedelja, 15. 11. 2015, 19.35

8 let

Srbska lepotica s teniških igrišč, ki jo je osvojil nemški nogometaš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ana Ivanovič je najboljša srbska teniška igralka, ki ne blesti le na igrišču, temveč tudi na svečanih dogodkih pred pomembnimi turnirji.

Nekdanja prva teniška igralka sveta Ana Ivanović (najboljša na svetu je bila leta 2008), letošnjo sezono končuje kot sedma. V Beogradu rojena 28-letnica, ki se je nad igro z žogico in loparjem navdušila pri štirih letih, ko je na televiziji videla igrati Moniko Seleš, velja za eno od najbolj čednih športnic – ne le v tenisu, tudi sicer.

Ker pa ne blesti le na teniškem igrišču, temveč s svojo zapeljivo eleganco vedno znova očara tudi na svečanih sprejemih, smo jo izbrali za modno ikono tega tedna.

Športnica, visoka kar 184 centimetrov, je med profesionalkami prvič zaigrala leta 2003. Od takrat se je njena kariera vzpenjala, seznam premaganih sotekmovalk pa je vztrajno daljšala.

Čeprav v zadnjih sezonah morda ni med tistimi najstabilnejšimi igralkami, se Ana od tenisa le težko loči. Svoj čas pa namenja tudi drugim aktivnostim, na primer dobrodelnosti in poslu. Med drugim je vložila denar tudi v mlado slovensko športno podjetje Trainers4me.

Kljub profesionalni teniški karieri je doštudirala finance, zanima jo tudi psihologija. Ljubi sodobno umetnost, še posebej sta ji pri srcu slikar Mark Rothko in fotograf Helmut Newton.

Lepotička je zadnje leto zaljubljena v nemškega nogometaša Bastiana Schweinsteigerja. Ta jo pogosto spodbuja na pomembnih turnirjih, prav tako pa zanj na tekmah navija Ana.

Pretekli petek je bila srbska teniška igralka med gledalci prijateljske tekme med francosko in nemško reprezentanco v Parizu, ko so francosko prestolnico pretresli teroristični napadi.

Postavna Ana je tudi ljubljenka modnih strokovnjakov. Ti so jo privabili tudi na snemanja za številne življenjskostilne revije, med drugim je pozirala za Vogue, Vanity Fair in Harper's Bazaar.

In čeprav smo Ane najbolj vajeni v športnih dresih, se enako dobro znajde tudi v bolj elegantnih opravah. Na sprejemih pred pomembnejšimi turnirji, kjer se teniške zvezdnice pokažejo v bolj zapeljivih opravah, je vedno med najbolj sproščenimi dekleti. Vedno nasmejana športnica si da duška, koketira s fotografskimi objektivi in tako pokaže tudi svojo drugo plat.

Ne spreglejte