Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
7.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 7.43

7 let, 12 mesecev

Španska kraljica Letizia: od uspešne novinarke do kraljeve modne ikone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španija je dobila novega kralja in kraljico, modne revije pa nov obraz za svoje strani.

Če ste se naveličali britanske kraljeve mode in Kate Middleton, potem lahko za popestritev stopite v bolj energične kraljeve barve Španije.

Nova španska kraljica Letizia je prva navadna državljanka v španski zgodovini, ki je prišla na kraljevi prestol. A preden se je Letizia Ortiz leta 2004 poročila s princem Felipejem, je delala kot zelo uspešna televizijska novinarka, med drugim je poročala za ameriški CNN. Dobila je celo nagrado za obetavno mlado novinarko.

Ločenka na kraljevem dvoru In če k tem impresivnim podatkom dodamo nekaj rumenih tračev, naj povemo, da je bila eno leto poročena z univerzitetnim profesorjem, šest let pozneje pa se je pridružila kraljevi družini. Mediji pogosto ugibajo, ali 41-letna španska lepotica boleha za anoreksijo. To pa je tema, o kateri nova španska kraljica noče govoriti.

Od ulične mode do prestižnih blagovnih znamk Podobno kot zelo vitka Kate Middleton, žena britanskega prestolonaslednika, je tudi Letizia ljubiteljica oblačil ulične mode. Pogosto nosi oblačila španskih dostopnih modnih blagovnih znamk, kot sta na primer Zara in Mango. Kadar jo ujamejo na sprehodu s hčerama, osemletno Leonor in sedemletno Sofio, je oblečena kot običajna ženska v srednjih letih, kadar pa opravlja kraljeve dolžnosti, ima na sebi modne znamke Hugo Boss, Max Mara in Armani, še posebej pri srcu pa so ji oblačila španskega oblikovalca Felipeja Varele. Zato ni čudno, da si je za ustoličenje novega španskega kralja izbrala belo obleko s kristali na ovratniku, izdelek ustvarjalnih rok prav tega oblikovalca. Če moramo najti še kakšno podobnost s Kate Middleton, potem sta to ljubezen do pastelnih barv in recikliranje garderobe.

A ker ima vsak človek svoj jaz in svoj slog, je takšna tudi kraljica Letizia. V spodnji fotogaleriji si poglejte njene najboljše modne trenutke.

Ne spreglejte