Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Anja Kotar ulični stil moda glasba pevka

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 4.04

6 let, 6 mesecev

Slovenka, ki si pevsko kariero gradi čez lužo: Tukaj je trdo delo vedno nagrajeno #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Anja Kotar | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Anja Kotar je mlado dekle, ki že skoraj pet leti živi v sončni Kaliforniji, kjer skuša z mantro Nebo je meja uresničiti svoje sanje: postati uspešna in priznana pevka.

Anja Kotar se lahko pri 19 letih pohvali z obilo talenti; je pevka, plesalka in igralka, že od mladih nog pa je zaljubljena tudi v klavir. Na svojem kanalu na YouTubu redno objavlja priredbe uspešnic, ki jih s pomočjo klavirja in svojega glasu preobleče v nov zvok.

Slovenska javnost jo je spoznala, ko se je leta 2012 prijavila na pevsko tekmovanje X Factor. Kasneje je nastopila še v mladinskem filmu Gremo mi po svoje in v njegovem nadaljevanju.

Kmalu zatem je prišla na vrsto selitev na drugo celino, v povsem drugačno okolje, natančneje v San Jose, kjer sta njena starša našla nove delovne izzive in priložnosti v Silicijevi dolini. Anja je tam dokončala srednjo šolo, zdaj študira glasbo na šoli Berklee College of Music in je pevka ter besedilopiska. "Kalifornija je središče glasbene industrije in ponuja nešteto priložnosti, zato je to idealni kraj zame in za moje ustvarjanje," pravi.

Anja Kotar | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Fotogalerija
1 / 8

Svetu bi glasbo servirala drugače

Leta 2015 je s pomočjo uspešne kampanje na Kickstarterju posnela debitantski EP (mala plošča), zdaj pa ima za svojo glasbo že nove in naprednejše načrte: 

"Ker sem bila vedno velika ljubiteljica mode, sem želela to na neki način povezati s svojo glasbo. Z izdajo svojega prvega 'full length' albuma, predvidoma konec maja, bom predstavila tudi spletno trgovino. Vsaka pesem in video bosta povezana s specifičnim predmetom. Ti predmeti bodo v trgovini na voljo kot potisk na majicah, značke, ovitki za telefon itd. Kupcem bi pri vsakem nakupu poleg izdelka rada ponudila se nekaj več, recimo zastonj prenos pesmi, povezane z izdelkom. Prizadevam pa si tudi za to, da bi lahko nekatere izdelke sama izdelala s 3D-tiskalnikom."

Ker živi v središču razvoja tehnologije, se zaveda, kako je ta pomembna pri glasbi, zahvaljujoč staršema, ki delata v tem poslu, pa se ji takšne ideje porajajo kar same od sebe. 

Z vso tehnologijo, ki je trenutno na voljo, je danes lažje kot kadarkoli prej ustvarjati in objavljati svojo glasbo na spletu ter jo deliti s svetom. Seveda pa je ta isti fenomen tudi povzročil, da je zdaj poplava umetnikov in se veliko dobre glasbe izgubi, ker je uporabniki preprosto ne najdejo. Zato je znanje izredno pomembno. Več ko imaš znanja z različnih področij, lažje najdeš neko posebnost, zaradi katere izstopaš od množice preostalih. S tem se poveča tudi možnost za zaslužek.

Navdih za ideje je na vsakem koraku

Z življenjem v Kaliforniji ima veliko možnosti za uspeh, zato verjame, da bo tam lahko uresničila svoje sanje. "Tu velja pregovor Nebo je meja. Vendar rezultati ne pridejo čez noč, veliko je razočaranj in padcev in kaj kmalu ti je jasno, da brez trdega dela ne bo nič. Če si pošten in vztrajaš pri tem, kar počneš, se ti bodo slej ko prej stvari začele odpirati, ljudje bodo opazili tvoje znanje in sposobnosti."

Anja Kotar | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Tudi kadar ne ustvarja, Anja na zahodni obali ZDA zelo uživa. Najbolj sta ji všeč podnebje in ljudje. "Skoraj vsak dan imamo sonce! Všeč mi je tudi dejstvo, da je Kalifornija kotel, v katerem se mešajo vse svetovne kulture. Kalifornijci so odprti za novo in drugačno, sproščeni in zgovorni. Tako na vsakem koraku srečaš in vidiš kaj novega. Hrana je raznolika, okusi avtentični. Še posebej v Silicijevi dolini je trdo delo vedno nagrajeno, razvoj vse premika naprej, ljudje so motivirani in pozitivni, ker vidijo rezultate svojega dela. Navdih za delo, inovativnost in ideje za glasbo je na vsakem koraku."

Anja o svojem uličnem stilu:

O tem, kdaj si se stavi opravo:

Anja na hitro o:

... naj modnem kosu: 
Bela oblekica znamke Kate Spade, ki sem jo kupila za svoj maturantski ples.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan: 
Nenavadne torbice v obliki predmetov (gameboy, chill pill, pijača, vrečka za čips, disko krogla itd.)

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla: 
Ga ni (smeh, op. p.)!

... tem, česa v modi ni nikoli preveč: 
Kreativnosti in unikatnosti.

... visokih petah ali čevljih brez pet: 
Oboje, odvisno od trenutne oprave.

... svoji modni ikoni: 
Iris Apfel in Leandra Medine.

Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte