Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2019,
19.32

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

modna hiša glasba Rihanna

Četrtek, 23. 5. 2019, 19.32

4 leta, 10 mesecev

Rihanna odprla lastno modno hišo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Fenty modna hiša | Foto Reuters

Foto: Reuters

Enaintridesetletna Rihanna se zadnja leta bolj kot glasbi posveča poslovnim podvigom. Septembra 2017 je trgu uspešno predstavila kozmetično znamko Fenty Beauty, zdaj pa je zaplavala še v modne vode. V sodelovanju s francoskim konglomeratom luksuznih znamk LVMH je ustanovila lastno modno hišo. Podobno kot ličila tudi ta nosi njen priimek. 

Peter Movrin
Trendi Peter Movrin postal del ene najbolj cenjenih modnih hiš na svetu

Pod okriljem največjega svetovnega proizvajalca luksuznih izdelkov delujejo priznane modne hiše, kot so Louis VuittonCeline, Dior, Givency in Marc Jacobs. Pestremu naboru pa se je zdaj pridružila še Rihannina znamka Fenty, ki je hkrati postala prva lastna znamka modnega velikana.

Fenty prva znamka podjetja LVMH

Zgodovinski trenutek je Rihanna pospremila z besedami: "Oblikovanje modne linije v sodelovanju z LVMH je zame res poseben trenutek. Predsednik uprave podjetja Bernard Arnault mi je ponudil edinstveno priložnost za razvoj lastne modne hiše v sektorju luksuznih znamk, brez umetniških omejitev. Boljšega kreativnega in poslovnega partnerja si ne bi mogla želeti. Pripravljena sem na to, da svet vidi, kaj smo ustvarili skupaj," njeno izjavo povzema Rolling Stone. LVMH je ravno tako delni lastnik njene kozmetične znamke. 

Logotip njene modne hiše. | Foto: Reuters Logotip njene modne hiše. Foto: Reuters

Rihanna, Fenty Beauty
Trendi Rihannino linijo mejkapa razglasili za izum leta 2017

Slavnostno odprtje trgovine v Parizu

Včeraj je bilo odprtje začasne trgovine v središču Pariza, na katerem je pevka prestavila svojo prvo kolekcijo oblačil, čevljev, modnih dodatkov in nakita. "Moja vizija mode bo drugačna, netradicionalna, ker ne izhajam iz te industrije," je povedala na novinarski konferenci in dodala, da želi v svet oblačil vnesti novo vizijo modnih krojev.

Pevka je bila včeraj oblečena v lastno kreacijo.  | Foto: Reuters Pevka je bila včeraj oblečena v lastno kreacijo. Foto: Reuters

Kljub temu, da gre za luksuzno modno znamko, so cene njenih izdelkov dostopnejše v primerjavi z drugimi modnimi hišami, ki delujejo v sklopu LVMH. Kot navaja Reuters, naj bi se cene njenih kreacij gibale od 600 do 800 evrov, cene čevljev okoli 500 evrov, nakita pa okoli 300 evrov.

Rihanna
Trendi Rihanna toži svojega očeta zaradi uporabe lastnega priimka

Drugačen pristop

Blagovna znamka bo imela svoj sedež v Parizu, vsaj za zdaj pa ne načrtujejo tradicionalne butične prodaje. Kolekcija bo dostopna prek spleta, občasno jo bodo spremljala odprtja "pop-up" (začasnih, op. p.) trgovin, kot je ta v Parizu. 

Rihanna na slavnostnem odprtju trgovine v Parizu. | Foto: Reuters Rihanna na slavnostnem odprtju trgovine v Parizu. Foto: Reuters

Prva takšna trgovina bo odprta dva tedna, spletna prodaja pa bo mogoča od 29. maja naprej. Za začetek bo kolekcija na voljo v 14 državah Evrope in Amerike, do konca leta pa namerava svojo linijo razširiti še na azijski trg.

Uspešna poslovna ženska

Rihanna je z LVMH začela sodelovati septembra 2017, ko je ustvarila lastno kozmetično linijo, poimenovano Fenty Beauty. Njena ličila so postala takojšnja prodajna uspešnica, tej pa je sledila še znamka spodnjega perila Savage X Fenty, ki jo je septembra lani predstavila na newyorškem tednu mode.

Kreacije spodnjega perila je Rihanna predstavila na tednu mode.  | Foto: Reuters Kreacije spodnjega perila je Rihanna predstavila na tednu mode. Foto: Reuters

Kaj pa glasba?

Rihanna je zadnji album, imenovan Anti, izdala leta 2016, nov glasbeni projekt pa naj bi izšel še v tem letu. Če lahko verjamemo njenim napovedim, se bo album odmaknil od tradicionalnega pop žanra, s katerim je zaslovela.

Rihanna
Trendi Rihanna lansirala linijo seksigračk #foto
Ne spreglejte