Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
2. 8. 2016,
20.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Pokemon Pokemon Go mobilna aplikacija superge

Torek, 2. 8. 2016, 20.16

6 let, 6 mesecev

Pripomočki za lovljenje pokemonov: od superg do drona

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Na pokemanijo, ki jo je že ob izidu povzročila mobilna aplikacija Pokemone Go, se je s poslovnimi cilji v mislih navezalo več proizvajalcev. Množični pojav lovljenja pokemonov so tako "podprli" z različnimi pripomočki.

Prototip superg, ki v bližini pokemona zavibrirajo in zasvetijo, je le en v nizu fizičnih spremljevalcev nove igre, ki jo je v enem mesecu začelo igrati več kot 15 milijonov igralcev in igralk po vsem svetu.

Športne copate so opremili z navigacijskimi senzorji, ki ob sinhronizaciji z mobilno aplikacijo še dodatno opozarjajo na bližino iskanega virtualnega lika. Na peti je vdelan tudi LED-zaslon, na katerem si lahko uporabnik izbere oz. sprogramira želeni vzorec in podobo.

Obutev, ki opozarja tudi na prejeto sporočilo in elektronsko pošto

Vendar pa to ni edina zmogljivost obutve. Čevlji zavibrirajo tudi kot opozorilo o novem dogodku na družbenih omrežjih, ob prejetem klicu, sporočilih ali elektronski pošti. Če jih bo njihov lastnik uporabljal v povezavi z Googlovim zemljevidom, pa bodo z vibriranjem desnega ali levega čevlja nakazovali tudi smer poti.

A e-superge še niso na voljo. Njihovi načrtovalci bodo sredstva za izdelavo začeli zbirati septembra na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Pametne superge opozarjajo tudi ob dogodkih na družbenem omrežju, klicu, prejetem sporočilu in elektronski pošti.
 | Foto: Pametne superge opozarjajo tudi ob dogodkih na družbenem omrežju, klicu, prejetem sporočilu in elektronski pošti.

Polovite vse: Pokedron

Pojavljajo se povsod. Nad vodo, na sredi avtoceste, na vrtu soseda, s katerim niste spregovorili že leta … Tako nekatere situacije lovljenja pokemonov popisujejo v tehnološkem podjetju TRNDlabs, kjer so za take in drugačne primere razvili mini dron. Z njim je mogoče virtualne like poloviti v še tako nemogočih fizičnih situacijah.

Posebej za aplikacijo Pokemon Go je torej nastal Pokedron.

Ne spreglejte