Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
11.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Malia Obama Barack Obama Michelle Obama

Torek, 1. 9. 2015, 11.41

6 let, 6 mesecev

Predsednikova hči, ki bo kmalu zasenčila prvo damo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Malia Obama, starejša hči ameriškega predsednika, se je v osmih letih, ki jih je preživela v Beli hiši, prelevila v modni vzor dekletom v ZDA in po vsem svetu.

Medtem ko mlade ameriške glasbenice in zvezdnice resničnostnih šovov tekmujejo med sabo v tem, katera bo pokazala več kože in s svojo provokativno opravo dvignila več prahu, je Malia Obama njihovo nasprotje. Zakaj jo postavljamo ob bok estradnicam? Ker je kot hčerka ameriškega predsednika Baracka Obame ena najbolj znanih najstnic na svetu. Pa čeprav živi v zlati kletki, imenovani Bela hiša, in je vsak njen korak skrbno nadzorovan.

Bela majica, zaradi katere je postala modni vzor V začetku letošnjega leta je svetovni splet preplavila fotografija, ki jo je na svojem profilu na Instagramu objavil brooklynski rap kolektiv Pro Era. Na njej Malia nosi ohlapno majico z njihovim logotipom. Ta fotografija je bila dovolj, da se je v očeh javnosti, predvsem mladine, pridna deklica prelevila v trendovsko dekle, ki narekuje modne smernice.

Od takrat je Malia redna gostja na straneh modnih revij, kjer jo podrobno analizirajo in se navdušujejo nad njenim slogom oblačenja. Na njen sloves je dodatno vplivalo njeno počitniško delo – letos poleti je bila namreč pripravnica na snemanju priljubljene HBO-jeve nadaljevanke Girls.

Obleke, ki jih nosi, se prodajajo kot za stavo Pozornost modnih strokovnjakov Malia priteguje že nekaj časa – čeprav je na uradnih fotografijah in protokolarnih dogodkih vedno oblečena umirjeno, celo konservativno, je očitno, da je 17-letnica po mami Michelle podedovala eleganco. Še več, tako kot njena mama zdaj tudi Malia močno vpliva na prodajo oblek, ki jih nosi.

"Prva dama je s svojim izborom oblek še vedno glavna pospeševalka prodaje, je pa res, da je vpliv Malie vedno močnejši," je za New York Times dejala Stacey Bendet, lastnica modne znamke Alice and Olivia. Ko je namreč Malia junija na uradnem obisku Londona iz letala stopila v njihovi obleki in je njena fotografija zaokrožila po medijih, so ta model obleke skoraj povsem razprodali.

Malijin slog se še vedno razvija, modni strokovnjaki pa se vsi v en glas strinjajo, da komaj čakajo odhod družine Obama iz Bele hiše. Ne iz političnih razlogov, ampak zato, ker bo imelo dekle takrat veliko več svobode pri odločanju o svojem videzu. Kdo ve, morda se v Malii skriva prava modna upornica … V vsakem primeru se bodo za njo obračale glave, tudi zaradi njene manekenske višine, saj je že skoraj prerasla 185 centimetrov visokega očeta.

Ne spreglejte