Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 13.37

8 let

Pred zimskimi počitnicami najprej na razprodaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še dober mesec nas loči od prvega dela zimskih počitnic in čeprav so smučarke grbine bolj ali manj spomladansko obarvane, nekateri trgovci ostajajo optimistični in pričakujejo dober obisk razprodaj.

Nakup otroške smučarske opreme večini staršev predstavlja velik finančni zalogaj, zato so zimske razprodaje prava priložnost za ugoden nakup.

Zimske razprodaje sicer že dolgo niso več tisto, kar so bile pred leti, ko so ljudje nestrpno čakali pred zaprtimi vrati trgovin, da bi kupili izbrane kose oblačil po znižani ceni. Sezonski decembrski popusti so številnim že pošteno opustošili tekoči račun in medtem ko bodo marsikatere druge trgovine bolj ali manj samevale, največ obiska pričakujejo v športnih trgovinah.

"Kot vedno tudi ob letošnjih zimskih razprodajah pričakujemo zelo dober obisk. Pri naših kupcih so razprodaje vedno zelo aktualne in dobro obiskane," je povedala Lejla Ležič, direktorica Emporiuma, kjer kupcem ponujajo kar 111 blagovnih znamk. Čas zimskih razprodaj je tisti čas v letu, ko prodajo največ večjih kosov oblačil – plaščev, bund in pletenin ter seveda zimskih športnih oblačil.

Cene z do 50-odstotnim popustom bodo privabile tudi kupce v Intersportu, je prepričan Drago Corn iz marketinga Intersport, ki pravi, da veliko ljudi popuste izkoristi predvsem za nakup srednjih in visokocenovnih izdelkov, ki so v času redne prodaje marsikomu nedosegljivi. Največji naval pričakujejo sicer prvi teden razprodaj, čeprav se bo verjetno zaradi neugodnih razmer na smučiščih vrhunec prodaje nekoliko zavlekel, saj bodo ljudje iz previdnost kupovali tik pred zdajci, kar so nam potrdili tudi v Hervisu. Spomladanske razmere bodo očitno največji krivec za nekoliko slabši začetek sezonske prodaje, saj se s povprečnim obiskom že prvi dan srečujejo tudi v trgovini Forma, od koder nam je Nataša Simonič sporočila, da čakajo predvsem na sneg, saj bo ta spodbudil boljše nakupe.

Kaj se splača kupiti? Preverite zalogo smučarske opreme v omarah in naredite seznam tistega, kar še nimate oziroma je vaš otrok že prerastel. Čelade, palice, rokavice, bunde, hlače, smučarski čevlji in smuči – to je osnovna oprema, ki jo od danes naprej lahko kupujete po znižani ceni. Če boste pohiteli, boste lahko izkoristili pestrejšo izbiro in izbirali ne samo po ceni, ampak tudi po kakovosti.

Izberite udobna in topla oblačila iz vodoodpornih materialov. Višino smučk prilagodite otroku – praviloma naj bi segale do njegove brade.

Veliko pozornost velja posvetiti izbiri kakovostne čelade in smučarskih očal, prav tako ne pozabite na vodoodporne rokavice, za najmlajše priporočamo takšne na en prst, saj jim bo bolj udobno in hkrati tudi bolj toplo.

Kaj pa prihodnje leto? Ko bo otrok svojo opremo prerasel, jo lahko prodate prek oglasnika ali na smučarskem sejmu in si tako zagotovite dobro denarno osnovo za novo opremo, ki jo boste spet kupili na razprodajah.

Ne spreglejte