Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
12.01

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Chilly

Natisni članek

advertorial Chilly intimna nega nega lepota

Četrtek, 9. 6. 2016, 12.01

2 meseca, 1 teden

Popoln vodič za dekleta

Vsebino omogoča Chilly
Kopalnica dekleta | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko se mozolj pojavi ravno takrat, ko je najmanj treba, ko je jutranja pričeska tako grozna, da bi se samo skrila pod blazino in ko se ti zdi, da v omari ne boš nikoli našla tista oblačila, ki ti res pristajajo … ne obupaj, tvojih težav je konec!

Kolikokrat si se zjutraj zbudila z občutkom, da ti gre vse narobe, da so se vsi planeti obrnili proti tebi in da bi se najraje zaprla v sobo in nikoli več izstopila. Panika je vedno odveč in za vsako jutranjo težavo smo našli pravo rešitev. Sestavili smo popoln vodnik za dekleta, ki bo postal tvoj "must have" vodilo letošnjega poletja.

1# Kaj je to na mojem obrazu?

Lepota, mozolji | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najprej se odpraviš do ogledala in čeprav sprva misliš, da gre za privid, pogledaš še enkrat in ugotoviš, da se je na tvojem obrazu nekaj zgodilo: MOZOLJ! In to prav danes, ko res ne bi bilo treba. Sicer pa, ali je sploh kakšen dan primeren za nov mozolj?

Brez panike: nekaj spretnosti in pravih pripomočkov in "tadam" … mozolja skoraj ne bo več na spregled.

Potrebuješ: tekoči puder, korektor in puder v prahu.

Po obrazu enakomerno namaži tekoči puder, najbolje, da ga naneseš z gobico. Korektor potem nanesi na kritične predele, ki jih želiš prikriti – lahko si pomagaš z manjšo gobico ali čopičem. Na koncu kožo osveži še z nekaj rahlimi nanosi pudra v prahu. Veliko bolje, kajne?

2# Iščem pravo osvežitev

Se moram prhati zjutraj ali zvečer? Je dovolj samo enkrat na dan? Kakšne šampone naj uporabljam?

Dekleta, lepota | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Brez panike, čeprav imaš občutek, da ne dohajaš sprememb, ki se dogajajo na tvojem telesu, so osnovna pravila dobre higiene še vedno enaka:

Prhanje -  enkrat dnevno.

Umivanje zob - dvakrat dnevno.

Uporabljaj nevtralna in preverjena mila in šampone, ki niso preveč agresivni za tvoje telo.

Uporabljaj intimno milo: intimni predeli zahtevajo posebno pozornost, predvsem pa ustrezno uporabo nežnih mil. Pri vsakdanji intimni negi uporabljaj posebne izdelke oziroma klinično testirana mila, ki bodo poskrbela za naravno ph ravnotežje vaše vaginalne flore. Priporočamo, da tako kot Alya tudi ti preizkusiš izdelke Chilly, ki so tako nežni, da se boš v trenutku počutila sveže, tudi poleti, ko boš ves čas naokrog.

Izdelki Chilly so klinično testirani in so med ženskami vseh generacij postali prva izbira, priporoča jih tudi Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije.

Kateri je vaš najljubši?

Tri različna mila za tri različne potrebe: preverite, kateri izmed treh intimnih mil vam najbolj odgovarja, in s katerim se počutite najbolj svobodni.

 | Foto:

3# Prav nobena pričeska mi ne pristaja

Kratko ali dolgo, občutek imaš, da prav nobena dolžina ni primerna za tvoj obraz, zjutraj pa je vedno tako, kot bi ti na glavi razneslo petardo …

Ne skrbi, nisi edina. Lasje gredo radi po svoje, ti moraš samo poiskati način, kako jih ukrotiti.

Kratkolaska: s kratko pričesko boš imela najmanj nerešljivih  jutranjih težav. Lahko poskusiš dvoje: neprilagodljivi šop las na tanko premažeš z oljem za lase (na primer arganovim) in jih postaviš na svoje mesto. Klasična rešitev, ki v teh primerih vedno zaleže, je seveda močenje las: poškropi jih z nekaj vode in jih oblikuj s pomočjo glavnika.

Srednji ali dolgi lasje: to sezono je vse bolj preprosto. Kitke so najbolj "in" dodatek k pričeski, in ti omogočajo, da si vsak dan pričaraš čisto nov stajling. Pomagaj si z YouTubom in poišči slog, ki ti najbolj ugaja.

Mi smo izbrali spodnje kitke, katere so pa tvoje najljubše?

 

4# Moja oblačila so out

moda | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Brez slabe volje, tudi stara in ponošena oblačila lahko spremeniš v nekaj posebnega. Potrebuješ nekaj novih modnih dodatkov in eno popoldne za ustvarjanje.

Široki pas za vsako priložnost: staro obleko ali kratke hlače z majico lahko v hipu spremeniš v popoln stajling. Dopolni jih s širokimi pasovi različnih barv.

Stare kavbojke lahko postanejo novi modni hit: kavbojke, ki si jih morda prerasla ali naveličala, lahko v tvojem življenju dobijo novo priložnost. Vzemi škarje in jih v nekaj rezih skrajšaj na želeno dolžino. Ne pozabi: tudi letošnjo sezono je džins številka ena v tvoji garderobi.

Bolj stajliš z neti in drugimi okraski: vsa stara oblačila (kavbojke, krila in majice) lahko osvežiš in jih spremeniš v dragocen modni kos oblačila, če jih boš okrasila z različnimi kosi blaga, našitki, napisi ali neti.

Ostani v belem: džins moraš letos obvezno kombinirati z belo barvo. Navadni srajčki lahko prišiješ modno čipko ali pa jo poživiš z dolgimi ogrlicami različnih barv, velikimi prstani ali razkošnimi zapestnicami.

moda | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

5# Garderoba party

Takšno modno ustvarjanje ti ne gre preveč od rok? Nič za to! Pokliči okrepitev. Organiziraj modno zabavo, na katero morajo vse prijateljice prinesti svoje kose oblačil, različne našitke, perlice, čipke in flumastre.

Zavrtite glasbo na ves glas in si dajte duška! Pomerjajte oblačila, bodite ustvarjalne in si dovolite malo barvnega eksperimentiranja. Poletje je pravi čas, da v tvojo omaro zasije prava mavrica.

Izmenjajte si kakšna oblačila in ne pozabi: pohvali svoje prijateljice in jim daj vedeti, da so najboljše!


Priporočamo tudi v branje:

Ženske, to so napake, ki se jim morate izogniti

Katere otroške sanje se ji še niso uresničile?


Ne spreglejte