Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
10. 6. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

lepota nega nega las rast las lasje

Petek, 10. 6. 2016, 4.00

6 let, 1 mesec

Pet nasvetov, kako spodbuditi rast las

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Foto: Thinkstock

Potrpljenje je vrlina, ki je pri puščanju dolgih las najpomembnejša, a velja upoštevati tudi naslednje nasvete.

Pot do daljših las je velikokrat dolga in v želji po čimprejšnjih rezultatih številna dekleta posegajo po lasnih podaljških, ki pa naravne lase žal poškodujejo, kar pripelje do drastičnega striženja. Boljša, a še vedno hitra rešitev so lasni vložki, ki si jih pripnete pod svoje lase in snamete, ko želite.

Če ste ljubiteljica naravnih las, pa bo treba pač malce počakati. A to še ne pomeni, da frizerja prestavite na prihodnje leto, saj je treba konice še vedno negovati. Frizerja obiskujte redno, a pri tem upoštevajte tudi naslednje:

Čim bolj zeleno, tem bolje. | Foto: Thinkstock Čim bolj zeleno, tem bolje. Foto: Thinkstock

Jejte pravo hrano. Lasje najbolje "uspevajo" s pomočjo beljakovin, železa, cinka, maščobnih kislin omega 3 in vitamina B12. Uživajte torej polnomastne ribe, kot je losos, avokado, jajca, zelenolistnato zelenjavo, oreščke in stročnice.

Obisk frizerja zamaknite za teden ali dva. Če ga običajno obiskujete na tri mesece, zamaknite obisk za pol meseca, pred striženjem pa ga opozorite, da si puščate dolge lase in da naj bo zato prizanesljiv ter jih skrajša samo toliko, kolikor mora.

Na zanemarjajte lasišča. Pri vsakem pranju las minuto ali dve namenite masiranju lasišča s konicami prstov. S tem boste spodbudili krvni pretok, ki skrbi za boljšo rast. Vredno je dodatnega časa pod prho.

Ko si umivate lase, nekaj minut namenite še masaži lasišča. | Foto: Thinkstock Ko si umivate lase, nekaj minut namenite še masaži lasišča. Foto: Thinkstock

Redno jim privoščite hranljivo masko. Ob vsakem drugem ali tretjem pranju namesto balzama uporabite hranljivo masko, ki bo dodatno negovala lase. S tem jih boste tudi malce razvajali.

Ravnalce in kodralnike uporabljajte samo občasno. | Foto: Thinkstock Ravnalce in kodralnike uporabljajte samo občasno. Foto: Thinkstock

Zmerno s toplotnimi pripomočki. Ravnalci in kodralniki poškodujejo lase, kar najbrž že veste, a če si puščate daljše lase, se jim še bolj izogibajte. Kadar se jim res ne morete upreti, je bolje, da uporabite pripomočke s keramično prevleko, ki minimalno poškodujejo lase. A še pred tem jih ustrezno zaščitite z razpršilom pred toplotno obdelavo.

Ne spreglejte