Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

moda trend lepota stil oprava nasvet

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Pet modnih napak, ki lahko uničijo še tako dobro opravo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Ne glede na to, kako ponosni ste na današnjo opravo, če so na njej vidne naslednje napake, ste jo najverjetneje pokvarili.

Naslednji modni spodrsljaji so tisti, ki lahko še tako dobro kombinacijo spravijo na nižjo raven in dajejo vtis, da ste neurejeni, česar pa si ne želite.

Ko se boste naslednjič uredili, dvakrat preverite, ali je oprava res popolna. Tole jo namreč lahko uniči:

Preden se oblečete, preverite, ali je vaša obleka zmečkana. | Foto: Thinkstock Preden se oblečete, preverite, ali je vaša obleka zmečkana. Foto: Thinkstock

Gube. Zmečkana oblačila nikoli ne pustijo dobrega vtisa in pravzaprav dajo misliti, da vam je čisto vseeno za vaš videz. Poleg tega bo videti, kot da ste kos ravnokar potegnili iz sušilnega stroja.

Pretiravanje z ujemanjem. Zapomnite si, manj je več. Četudi imate doma cel set nakita, ki se ujema in dopolnjuje, še ne pomeni, da morate vse naenkrat dati nase. Enako je z vzorci – če boste obuli čevlje z živalskim vzorcem, naj bo torbica nevtralne barve in ne v enakem, ujemajočem vzorcu. Kaj hitro lahko postanete kičasti.

Sploh ni nujno, da se torbica ujema s čevlji. Včasih je to lahko celo moteče. | Foto: Thinkstock Sploh ni nujno, da se torbica ujema s čevlji. Včasih je to lahko celo moteče. Foto: Thinkstock

Madeži od ličil. Če jih opazite vi, jih bodo tudi ostali, nikar se ne tolažite s tem, da jih morda ne bodo. Bolje je ta kos dati v pralni stroj in obleči nekaj drugega kot pa tvegati in pustiti vtis, da ne nosite čistih oblačil.

Odrgnjene pete na čevljih. Neprofesionalen in celo malo zanemarjen videz dajejo čevlji z visoko peto, pri katerih je peta vidno odrgnjena. Dobra novica je, da lahko težavo reši dober čevljar.

Odrgnjene visoke pete so velik minus na lepo urejeni ženski. | Foto: Thinkstock Odrgnjene visoke pete so velik minus na lepo urejeni ženski. Foto: Thinkstock

Vidne naramnice modrčka. To velja predvsem na delovnem mestu, kjer je čas in prostor za resnost. Če vseeno obstaja nevarnost in predvidite, da lahko top ali bluza razkrije del naramnice, oblecite modrček v kožni barvi, ki je manj opazen.

Razpokana, obrabljena torbica. Enako kot za čevlje velja za torbice – če torbica kaže vidne znake obrabljenosti in ponošenosti, je čas za pokoj. Vaša oblačila so lahko še tako dodelana, a takšna torbica lahko vse uniči.

Prepoznajte, kdaj je torbica odslužila svoje in jo zamenjajte za novo.  | Foto: Thinkstock Prepoznajte, kdaj je torbica odslužila svoje in jo zamenjajte za novo. Foto: Thinkstock

Strgan sukanec na vidnih mestih. Viseče nitke sukanca so pogosta težava, ki malce poslabša celoten videz, a še dobro, da lahko to rešite v trenutku. Pred odhodom od doma na hitro preverite, ali je treba kaj porezati.

Save

Save

Ne spreglejte