Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2011,
23.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 3. 2011, 23.46

7 let, 12 mesecev

Olcay Gulsen: oblikovalka male oranžne oblekice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred kratkim je Slovenijo obiskala lastnica blagovne znamke SuperTrash Olcay Gulsen, ki prihaja z Nizozemske.

Olcay Gulsen je 32-letnica, ki je priznano mednarodno znamko SuperTrash prevzela leta 2009. Znamka je z odprtjem Galerije Emporium prišla tudi v Slovenijo. "Svoje prvo podjetje sem začela z zelo malo denarja, saj nas je bilo šest otrok in nismo imeli dosti denarja. Imela sem telefon, faks in avto, nato pa sem začela razvažati oblačila po Nizozemski," svoje prve podjetniške korake razloži Olcay, ki je bila že kot otrok odločena, da bo postala uspešna ženska. "Odločena sem bila, da bom imela svojo ženstveno znamko, ki bo predstavljala moderno žensko," pove oblikovalka o odločitvi za prevzem podjetja SuperTrash, katerega zastopnica za Evropo je bila ves čas.

"Ko je podjetje majhno, lahko nadziraš vse, a ko tako raste, je nadzor vedno težji. Zdaj imamo tri odgovorne direktorje. Na Nizozemskem imamo sedem trgovin in po svetu skupaj z vašo državo že 27," je o širitvi podjetja povedala Olcay.

Incident na svetovnem nogometnem prvenstvu Olcay je oblikovala malo oranžno oblekico, ki so jih nosila dekleta na stadionu med tekmo nizozemske reprezentance. Oblikovalka je povedala celotno zgodbo: "Iz pivovarne Bavaria so me poklicali in vprašali, ali bi sodelovala pri izdelavi navijaških oblek, a sem rekla, da bom premislila, saj nisem nogometno dekle. Nato pa sem se sredi noči zbudila in si rekla, zakaj ne. Iz te grde oranžne barve lahko naredimo nekaj lepega in predstavimo lepa nizozemska dekleta. To lahko postane svetovna senzacija," je povedala o začetku sodelovanja in nadaljevala zgodbo: "Dekleta so bila nekoliko preveč izzivalna, tako da so jih nekaj aretirali. To je bila moja najcenejša marketinška poteza, saj je to bilo v vseh medijih."

Mala oranžna oblekica je postala prava uspešnica, saj so v enem tednu prodali tri tisoč kosov.

O novi pomladno-poletni kolekciji

"Pri ustvarjanju kolekcije smo imeli le eno pravilo: nismo želeli, da bi se v njej pojavil še kakšen delček gospodarske krize, saj je bila v teh časih moda zelo pod vtisom krize," je na kratko opisala novo kolekcijo. V SuperTrash kolekciji za pomlad in poletje prevladujejo barve in rožnati vzorci, letošnja kolekcija je nekakšen poseben svet.

O nadaljnjih načrtih in moški kolekciji "Še to poletje bo na prodajne police prišla kolekcija za male deklice, saj se nam zdi, da morajo biti tudi mladenke 'SuperTrash'. Smo pa tudi sredi dogovorov za dišavo, ki jo izdelujemo z zelo znano kozmetično hišo," je glede prihodnjih načrtov namignila Olcay.

"Pred časom smo predstavili moško kolekcijo SuperTrash, ki je bila všeč vsem razen moškim," je o tem, da bi oblačila tudi moške, povedala Olcay. V prihodnjih letih bomo najeli priznane oblikovalce, ki bodo naredili res dobro moško kolekcijo, saj pod mojimi rokami ne nastane moška kolekcija, ampak bolj ženska kolekcija za moške.

Olcay kot ljubiteljica hollywoodskega življenja Olcay rada sodeluje v resničnostnih šovih, tako je bila že gostja nizozemskega Next Top Model, žirantka Project Catwalk in je redna gostja oddaje De Wereld Draait Door. V svoji karieri je sodelovala že s Philipsom, L’Orealom, Mattellom in Samsungom.

Podjetnica je dobila tudi že nekaj nagrad, med katerimi so najbolj vidne podjetnica leta po izboru revije Quote, Amsterdamska podjetnica leta, po izboru revije Jackie in Marie Claire pa je dvakrat postala modna podjetnica leta.

Njena oblačila nosijo zvezdnice kot so Paris Hilton, Victoria Beckham in sestre Kardashian.Olcay rada sodeluje v resničnostnih šovih, tako je bila že gostja nizozemskega Next Top Model, žirantka Project Catwalk in je redna gostja oddaje De Wereld Draait Door. V svoji karieri je sodelovala že s Philipsom, L’Orealom, Mattellom in Samsungom.

Podjetnica je dobila tudi že nekaj nagrad, med katerimi so najbolj vidne podjetnica leta po izboru revije Quote, amsterdamska podjetnica leta, po izboru revije Jackie in Marie Claire pa je dvakrat postala modna podjetnica leta.

Njena oblačila nosijo zvezdnice, kot so Paris Hilton, Victoria Beckham in sestre Kardashian.

Ne spreglejte