Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 14.53

8 let

Nimate pegic? Narišite si jih.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi lepotni ideali se spreminjajo. Če so vam bile vaše pegice nekoč nadležne, je zdaj čas, da jih ponosno pokažete ali pa si jih narišete, če jih nimate.

Če smo sončne pege videli na letošnjih modnih revijah, so zdaj dejansko postale trend. Če so še nekaj stoletij nazaj ženske skrivale obraz pred sončnimi žarki in skrivale sončne pege, saj so jih pripisovali nižjemu sloju, pozneje pa so jih ženske pogosto skrivale pod veliko količino pudra, je zdaj čas, da jih ponosno pokažete.

Nekaj tednov nazaj je pevka Demi Lovato na Instagramu objavila fotografijo in zraven pripisala: "Pegice". V začetku julija pa je znana znamka Topshop dala v prodajo svinčnik za pegice, za vse tiste, ki si želijo biti podobne lepi pevki.

Pegice so genetsko določene Sončne pegice nastanejo zaradi pretiranega razvoja pigmenta melanin v posameznih skupinah kožnih celic, zaradi česar so najbolj izrazite poleti, ko so posamezni deli kože pogosteje izpostavljeni sončnemu sevanju. So popolnoma naravne in genetsko določene ter niso škodljive, razen če se čudno povečujejo ali spreminjajo. Najpogosteje se pojavijo na obrazu v najstniških letih in pogosto izginejo z leti.

Risanje s svinčnikom Če vam je ta lepotni trend všeč in jih nimate, si jih lahko s pomočjo Topshopovega svinčnika narišete. Za samo pet funtov (6,3 evra) ga lahko kupite v njihovi spletni trgovini in poskusite svoje risarske spretnosti. Seveda pa Topshop ni edina znamka, ki ima takšne vrste svinčnike, opazili smo jih tudi pri znamkah Lancôme in MAC. A posebnost svinčnika Topshop je, da je zaradi posebne formule vsaka pegica nekaj posebnega.

Hannah Murray, umetnica ličenja pri Topshopu, je razložila, kako se svinčnik uporablja: "Da bi s pegicami ustvarili mladosten videz, najprej sij na ličnicah odstranite z rdečilom. Nato s svinčnikom narišete nekaj pegic in jih s konico prsta malce vtrite. Za čim bolj naraven videz morajo biti pegice narisane po naključju, brez reda."

Pegice so zaščitni znak marsikatere zvezdnice in zvezdnika, med drugim je prav zaradi njih postala slavna tudi slovenska manekenka Karin Škufca, ki je v enem izmed intervjujev o njih povedala: "Na pegice gledam kot na lepo posebnost, predstavljajo drugačnost. In to mi je všeč. So del mene in si ne predstavljam odseva v ogledalu brez njih."

Če želite imeti dober model, smo v spodnji fotogaleriji izbrali nekaj slavnih oseb, ki ponosno razkazujejo svoje pegice.

Ne spreglejte